Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Holšteins negrasās atlaist Kotu no LTV direktora vietnieka amata

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Jānis Holšteins negrasās no sava vietnieka amata atlaist Edgaru Kotu, kuru Nacionālā radio un televīzijas padome atcēlusi no televīzijas valdes locekļa amata."Valdes locekļa amats ir tikai kā papildu pienākums," sacīja Holšteins aģentūrai BNS, skaidrojot, kāpēc līdz ar atbrīvošanu Kotam nav uzteikts vietnieka amats.

LTV šefs klāstīja, ka Kotu pazīst jau daudzus gadus un viņi ir kopā ilgi strādājuši, tāpēc nerodas šaubas par vietnieka darba spējām. "Es apskaužu viņa fantastiskās darba spējas, viņš ir darbaholiķis. Mēs katrs pieļaujam kļūdas, un tas būtu dīvaini, ja mēs nekļūdītos. Es viņam uzticos," Holšteins atzina.Jau vēstīts, ka Ziņu dienesta darbinieki pirmdienas vakarā nosūtījuši atklātu vēstuli Nacionālajai radio un televīzijas padomei, lūdzot izvērtēt LTV ģenerāldirektora Jāņa Holšteina un LTV ģenerāldirektora vietnieka Edgara Kota atbilstību amatam - vēstuli parakstījušie vēlas vērst uzmanību uz LTV pēdējiem lēmumiem attiecībā uz Ziņu dienestu.LTV Ziņu dienesta darbinieki norāda, ka darba līguma grozījumi "liek paust satraukumu arī par ziņu raidījumu nākotni sabiedriskajā televīzijā". Vēstules autori uzskata, ka minētā LTV vadības rīcība liecina par nekompetenci un apdraud kvalitatīvu ziņu raidījumu pastāvēšanu LTV.Savukārt Holšteins otrdienas vakarā izplatījis atklātu vēstuli un tajā norādījis, ka LTV vadībai pēdējā laikā tiek piedēvēta vēlme pilnībā iznīcināt Ziņu dienestu, taču tas neatbilstot patiesībai. Viņš uzsver, ka LTV vadība negrasās un nekad arī nav grasījusies likvidēt Ziņu dienestu, jo tā ir viena no sabiedriskās televīzijas pamatvērtībām.Nesaskaņas starp Ziņu dienesta žurnālistiem un televīzijas vadību sākās šopavasar. Pārmaiņas sāka, lai pārietu uz pārskatāmu finanšu un resursu plānošanu, kā arī atslogotu Ziņu dienesta vadību no tehnisko resursu un apkalpojošā personāla vadīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas