Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iedzīvotāji rosina garāku atvaļinājumu cilvēkiem ar bērniem, zemākas atpūtas vietu cenas

Kopumā virziens ir pareizs, taču valstij un pašvaldībām vēl vairāk ir jānāk pretim ģimenēm ar bērniem, palīdzot tām gan finansiāli, gan nemateriāli. Tas izriet no vairāk nekā 40 cilvēku aptaujā izteiktā viedokļa par Labklājības ministrijas (LM) iecerēm ģimeņu atbalstam, kas piedāvātas Ģimenes valsts politikas pamatnostādnēs 2011.-2017. gadam.

Pēc laikraksta Diena vēstītā, iedzīvotāji rosina gan attīstīt aukļu dienestus, gan arī padarīt elastīgākus bērnu pieskatīšanas laikus, piemērojoties vecāku darba laikam, un pagarināt ikgadējo atvaļinājumu cilvēkiem, kam ir mazi bērni. Ieteikts arī vecākiem, līdz bērns sasniedz noteiktu vecumu, ieviest nepilnu - sešu stundu - darba dienu pašreizējo astoņu stundu vietā, bet nenostrādātās divas stundas kompensētu valsts.

Iedzīvotāji uzskata, ka ģimenēm paredzētu atpūtas vietu un pasākumu cenām ir jābūt zemākām un šādas atpūtas vietas jāapkopo vienuviet. Tāpat, viņuprāt, jāveido spēļu un sporta laukumi, jo īpaši bērniem, kuri vecāki par septiņiem gadiem. Iedzīvotāji arī cer uz atbalstu jaunajām ģimenēm, jo īpaši ar trim un vairāk bērniem, dzīvokļa jautājuma risināšanā, piemēram, nosakot kredīta atvieglojumus pirmā mājokļa iegādei, valsts galvojumu u. tml.

Cik un kas tieši no cilvēku aptaujā ieteiktā tiks iekļauts pamatnostādnēs, būs atkarīgs no valsts finansiālajām iespējām. Arī no tā, ko par ieteikumiem teiks nozares eksperti. Ar viņiem publisku diskusiju iecerēts rīkot septembrī. Pēc tam pamatnostādņu projekts tiks iesniegts izskatīšanai valdībā.

Visu Ilzes Zālītes rakstu lasiet pirmdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas