Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ieroču atļaujas saņemšanai papildus būtu nepieciešama psihologa pārbaude

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pakausis
p
tāpēc, ka ir cilvēki kas uzskata, ka paši spēs un ir tiesīgi pasargāt sevi, necerot uz valsts naudu rijošo institūciju darītprieku... zin.. dažiem patīk lietas pašiem darīt, nevis gaidīt kad kāds autiņus nomainīs :)
pakausis
p
nu gan.. beidzot pie mums kā Amerikā.. pēc katra imbeciļa izdarībām - likumi tik paliek bargāki un bargāki.... ak jel! Mamma Valsts - parūpējies par mani.. sargā mani, dod man darbu, atbildi par maniem bērniem.. es jau neko.. es tik sēdēšu netā un lamāšu ierēdņus kas neko no tā nedara!! :D absolūti paredzami "eksperti" atkal.. riktīgi kā labākajās sociālisma tradīcijās
janifer
j
elementaari vajag prasiit spraukas par Wisko piemeeram motorzaagji Husquarne kas daudziem maajaas a varbuu meeslu dakshaam laukos reizeem kaiminji sastriidaas (kaa reize psihistiem gruuts darbs kuram dot kuram ne ) not fany bet skumji par lv vadonjiem un dazjiem comentatoriem
janifer
j
elementaari Wotson
janifer
j
pilniigs murgs nav taadu psihologjias speciaalistu un teoriju kas noteiktu kam dot ieroci kam ne man noteikti nedotu padumjaas latvijas izdomaatie speciaalisti atziitu esmu psihs jo vienmeer runaaju patiesiibu tajaa pat laikaa ar kaadu runaaju dusmmigi gandriiz nekad maacaties no amerikaanjiem katraa maajaa ir ierocis jo pie katras maajas nenoliksi policistu un ja par muuseejiem milichiem no coments nekad neuzticeetos - visu cienju Jeekabpils policistiem nekad buutu domaajis ka LV ir arii atbildiibu juutoshi policisti - jo sevishkji taapeec ka lielaako laiku esmu nodziivojis Jekabpilii visiem zinaams ka Jeekabpils ir austrumlatvijas kontrabandas un netiiraa biznesa centrs tikai ne padumjaas latvijas tiesiibsargaajushiem orgaaniem muurniece tipiska paarstaave ni uma ni fantazii tikai beernus aizvest uz skolu par nodoklju maksaataaju naudu peec tam teelot atbildiigu personu LV iisteniibaa shii valsts ir meesls vieniigaa shkjirba ir deputaati seed uz zelta chupas tauta uz suudu chupas vai meegjina izkljuut no purva Saldu Dusu Visiem Latvju Berniem P.S. Esmu Ljoti Neapmierinaats Kas Notiek LV
to
t
"...uz ieroču atļaujām nereti pretendē ne vien cilvēki, kuriem ierocis patiešām vajadzīgs drošībai, bet arī par sevi nepārliecinātas personas..." labs gabals! Tātad, tie kuri pērk ieroci drošībai ir par sevi un savu drošību pilnīgi pārliecināti un ierocis viņiem tikai priekš šaušanas šautuvē vai iespēja notērēt lieku naudu... Ja neesi pārliecināts par to, ka vakarā nesatiksi pie savas mājas gopņikus ieroci tev nedos! Tev to nevajag! Sašausi vēl kādu uzbrucēju...
to
t
"Tāpat likumā vajadzētu noteikt, ka ieroču atļauju aizliegts izsniegt ne tikai personām, kurām ir bijuši psihiski traucējumi, bet arī personām, kurām var prognozēt, ka traucējumi varētu būt nākotnē." tātad, ja cilvēks bērnībā salauž lelli, tad var prognozēt, kā nākotnē viņš kļūs par slepkavu? Interesanti, kā notiks šāda prognoze - kurš iedos psihologam treknāku konverti, tas nākontnē būs veselīgāks?
Skepse
S
Un vēl. Vai tad Latvijā nav vienotas pacientu datubāzes? Un kas no tā? Vai tiešām psihiatru pacienti būs tie, kas ies pēc atļaujām? Ar knapu sociālo pabalstu pat bisi nenopirksi. Vai tad Nikolajs Zikovs bija psihatru pacients? Līdz šim nekas nav dzirdēts. Tikpat labi varētu teikt, ka pedofiliem nedrīkst izdot atļauju vadīt auto, un gandrīz pareizi vien būtu, bet vai kāds pirmoreiz Latvijā notvertais pedofils pirms tam ir bijis psihiatru redzeslokā? Ieroči ir laudīm, kas ieņem vadošus amatus valdībā, pašvaldībās, kas sēž saiemā, cik nu lasāms presē par kungiem, kuri dodas medībās. Vai viņus kāds ir pārbaudījis un vai uzdrošināsies to darīt? Spriežot pēc tā, kā vara tagad rīkojas, nekāda veselība vienam otram tur noteikti nepiemīt. Ja ievieš daudz ļoti nopietnas psihiatru un psihologu pārbaudes, tad ir jābūt sistēmai, kas regulē viņu pašu supervīzijas un pašterpiju, lai vecākie kolēģi konsultē jaunākos, lai ir vairāk kolektīvas lemšanas, lai nav tikai viena cilvēka cilvēciskais faktors, jo tieši šis profesijas ir pakļautas augstam psihisko traucējumu riskam. Tāpat jābūt lielai atbildībai par darīto un sistēmai, kas to vērtē.
T
T
gandrīz jebkurš sadzīves priekšmets, nepareizi lietojot var kļūt par nāvējošu ieroci ko darīt ar šķērēm, pildspalvām un kaklasaitēm??
T
T
un ko ar medniekiem??
I.Gr.
I
Sapraatiigas paarbaudes ! Bet ierocha iipashniekam arii ir jaapieraada, ka vinjam shaujamais patiesi vajadziigs! Naaveejoshs ierocis nav rotaljlieta!
Skepse
S
Ir viena liela problēma ar pašiem psihologiem un arī psihatriem. Patiesībā ne tik daudz problēma, bet jautājums, kas diemžēl rodas un var rasties. Katrs, kas izvēlas šo profesiju, dzīvo vai ir bijis ar pietiekami lieliem jautājumiem par sevi. Vismaz to ir atzinuši vairāki psihoterapeiti. Es pilnīgi godīgi gribu zināt, piemēram, vai Rolands Ivanovs un Veronika Semenkova apmeklē supervīzijas, jo to neviens nepārbauda un nevar pārbaudīt. Gribētu zināt. Puslīdz droša joma ir psihoterapeiti, jo viņiem ir jāsaved kārtībā pašiem sevi mācību procesā, bet universitātēs, kur mācās psihologi un psihiatri, tādas prasības nav. Tātad ir iespējams teorētisks risks, ka arī psihologam un psihiatram ir personības traucējumi. Ļoti bieži nākas dzirdēt un lasīt, ka psihiatriski ir jāpārbauda tie un tie. Tagad katram ir skaidrs, ka ieroču lietotāji būtu jāpārbauda, ka lietas ir nopietnas, bet kas pārbauda pašus pārbaudītājus un cik tur sistēma ir droša? Lūdzu, žurnālisti, tas Jums būtu interesants darbalauks. Jo sevišķi tāpēc, ka psihologu un psihiatru izteikumi bieži izklausās pēc tieksmes turēt varu. Šīs lietas ir ļoti slidenas, it sevišķi, ja ņem vērā, cik Latvijā tas viss ir jauns.
Zuka
Z
Var palikt pārbaude reizi 5 gados, tikai katram ierocim. Šāvējam bija 3 likumīgi ieroči, tātad 3 reizes 5 gados. Vienu šaujamo mājās vēl var saprast, īpaši ja esi zināms cilvēks, jo dažādu mēnessērdzīgo pietiek. Bet, ja sevis pasargāšanai vajag vairāk kā vienu stobru, tad ar nervu sistēmu kaut kas nav kārtībā.
T
T
tas nav adekvāti jo mums katram savas "mušas" galvā dzīvo un 99.9% ir savas novrzes - lielākas vai mazākas un - kas tad ir norma, normāls cilvēks? šodien bija, rīt nav? un terapeiti? un cilvēciskā kļūda?
kas pārbaudīs psihologus?
k
nu kārtējā figņa, uz traģēdijas rēķina arī nekam nevajadzīgie "psiho-logi" grib iedzīvoties gan oficiāli vajadzēs par testu samaksāt, gan arī neoficiāli, ja nu gadījumā testa rezultati (vai, kāds pārsteigums!) izrādīsies ne īsti pareizie! nezinu kā ar ieroču nēsātajiem un viņu psiholoģiskajiem portretiem, bet psiholoģiju gan ejot studēt tikai tādi, kuriem pašiem problēmas ar psiho-loģiju un piemīt kompleksi kaut kā no valsts gribētos vairāk saprāta un loģikas! mazāk astroloģijas, psiholoģijas un citu pseido-loģiju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas