Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Iestādes aktīvi ziņo par konfiscētām kontrabandas cigaretēm

Atbildīgās institūcijas piektdien aktīvi vēstīja plašsaziņas līdzekļiem par konfiscētām kontrabandas cigaretēm un alkoholu - ar diviem paziņojumiem nāca klajā Valsts ieņēmumu dienests (VID), tāpat par to ziņoja robežsargi un Valsts policija. Kā vēstīts, lai veicinātu akcīzes nodokļa ieņēmumu pieaugumu, valstī nolemts pastiprināti cīnīties pret kontrabandas cigaretēm.

VID piektdien paziņoja, ka 19.martā, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Krievijas robežas, pāris stundu laikā izdevies novērst mēģinājumu nelegāli ievest Latvijā teju pusmiljonu cigarešu ar Krievijas akcīzes markām. Šīs dienas laikā Grebņevas muitas kontroles punkta darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem veikuši divu Audi markas automašīnu padziļināto kontroli. Tās laikā abu transportlīdzekļu salonos VID darbinieki atklāja Jing Ling cigaretes kopumā 489 800, More - 3000 cigaretes, Parliament - 340 cigaretes.

Abos gadījumos likumpārkāpējiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās  nedeklarējot.

Kā norāda VID, atļautais ievedamo cigarešu daudzums diennakts laikā jeb divas paciņas katram autovadītājam tika atdotas.

Arī robežsargi ziņo par kādu Audi markas automašīnu, kas apturēta naktī no 18. uz 19.martu pierobežas joslā aptuveni vienu kilometru no Grebņevas robežkontroles punkta. Tajā robežsargi konstatējuši 154 600 cigaretes L&M lights, 44 600 cigaretes L&M full Flavour un 380 cigaretes Bond Street. Padziļinātas pārbaudes veikšanai tika novirzītas vēl trīs automašīnas Audi 100 Avant, kā rezultātā automašīnu salonos un bagāžas nodalījumos konstatētas 750 200 cigaretes Jing Ling, 4000 cigaretes More, 30 000 cigaretes L&M un 340 cigaretes Parliament. Kopumā robežsargi izņēmuši 984 120 kontrabandas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, kuru aptuvenā tirgus vērtība ir 45 000 latu. Par cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās kopā tika aizturētas piecas personas. Pret aizturētajiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta otrās daļas.

Savukārt vakar, 18.martā, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Alūksnes imigrācijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju Alūksnes novadā pierobežā aizturēja Latvijas pilsoni ar automašīnu Dodge Ram. 1984.gadā dzimušais vīrietis, slēpjot savas automašīnas salonā aiz sānu un jumta apdares, Latvijā nelikumīgi bija ievedis 60 233 dažādu marku cigaretes un vienu litru degvīna ar Krievijas akcīzes marķējumu aptuveni 2300 latu vērtībā. Personai par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

VID piektdien paziņoja arī par 17.marta panākumiem cīņa pret kontrabandu - veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Krievijas robežas, vienas dienas laikā novērsti mēģinājumi kopumā nelegāli ievest Latvijā 122 000 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Likumpārkāpēji cigaretes bija slēpuši zem mikroautobusa jumta un dubultajā grīdā vieglajā automašīnā.

17.martā kāda Volkswagen markas mikroautobusa jumtā izveidotā slēpnī atklātas 97 200 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Tajā pašā dienā sadarbībā ar Valsts robežsardzes kolēģiem, pārbaudot kādu Grebņevas MKP pa zaļo joslu iebraukuša BMW 525 markas automašīnas šoferi, atklāta slēptā dubultā grīda, bet slēptuvē – 3800 More markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Tajā pašā dienā cigarešu kontrabandas mēģinājums tika novērsts arī Terehovas muitas kontroles punktā, Mercedes markas automašīnā, ar kuru iebrauca vairāki Lietuvas pilsoņi, atklājot 21 000 Saint George markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Savukārt Valsts policija piektdien informēja, ka 16.martā, pārbaudot operatīvo informāciju, nelegālās cigaretes atrastas vienā no dzīvokļiem Jelgavā, Satiksmes ielā. Izņemtas 1500 nelegālās cigaretes More bez Latvijas  akcīzes markām. Pret 1960.gadā dzimušu sievieti uzsākta administratīvā lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Tajā pašā dienā vienā no dzīvokļiem Jelgavā, Puķu ielā, izņemtas 2600 cigaretes un 20 litri nelegālā alkohola.
Kriminālprocess uzsākts pret 1969.gadā dzimušu.

VID atgādina, ka uz Latvijas Austrumu robežas tiek īstenoti pastiprināti muitas kontroles pasākumi, kuru dēļ privātpersonām, kas vēlas šķērsot Latvijas robežu ar Krieviju vai Baltkrieviju, var palielināties robežas šķērsošanai patērējamais laiks. Pastiprināto muitas kontroles pasākumu laikā intensīvāk tiek izmantotas arī jonizējošā starojuma iekārtas – skeneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas