Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Igaunijā šorīt sala rekords; svētdienas naktī Latvijā - pat līdz mīnus 32 grādiem

Arī kaimiņos Igaunijā šorīt termometra dzīvsudraba stabiņš noritis negaidīti zemu – līdz pat mīnus 31,5 grādiem Celsija, šodien ziņo postimees.ru. Tā ir zemākā temperatūra kopš 2005.-2006.gada ziemas, kad Igaunijā sals sasniedza mīnus 32 grādus.

Sestdienas rītā visā Latgalē un arī lielākajā daļā Vidzemes ir krietni aukstāks par -20 grādiem, dažviet pat -29 grādi, tādējādi šīs rīts Latvijā kļuvis par aukstāko kopš 2007. gada februāra, liecina aģentūras BNS apkopotā informācija.

Sestdien visā Latvijā gaidāms saulains un pārsvarā skaidrs laiks, nokrišņu nebūs, vēsta meteodienests. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -11..-16 grādiem, bet valsts austrumu daļā vietām nekļūs siltāks par -19 grādiem. Pūtīs neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāma saulaina diena bez mākoņiem. Pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -14 grādiem, piepilsētā būs par pāris grādiem aukstāks.

Laiku aizvien nosaka spēcīgs anticiklons, tā centrālā daļa ir sasniegusi Latviju, tādēļ vējš ir norimis. Svētdien naktī un no rīta vietām valstī, kur ilgstoši saglabāsies skaidrs laiks un bezvējš, gaisa temperatūra var pazemināties līdz pat -32 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra - 29 grādu sals - sestdienas rītā fiksēta valsts austrumos - Mudavas zemienē, liecina Latvijas Valsts ceļu dati.

No Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijām zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Zosēnos (Vidzemes augstienē), kur plkst.8 rītā termometrs rādīja -27,5 grādus. -27 grādi fiksēti arī Daugavpils un Madonas apkaimē, vēsta BNS.

Augstākā gaisa temperatūra sestdienas rītā bija Kolkā - ap -12 grādiem.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas