Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Izposta melnā stārķa ligzdu, iespējams, lai cirstu mežu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lasītāja
l
Jāapķīlā zeme, lai ar to neko nevarētu iesākt nākamos 20 gadus. Tad šī dabas postīšana izbeigsies. Vainīgo aplikt ar naudas un cietuma sodu, saprotams, pat ja nav zemes Ipašnieks.
T
T
ebio - laBS :)
būvētājs
b
Lai dzīvo civilizācijas ķēniņš - cilvēks.
eBio
e
Mīļie komentētāji, kaut nu jūsu ģimenes mājas/vasarnīcas/atpūtas centra plānotās celtniecības vietā biologi atrastu kaut kādu "vārpstiņlapu silpureni" vai "zaļspārnu skrejvaboli", kuru dēļ jums pat telti nebūs ļauts uzsliet uz savas zemes (kā tas ir pie Lielupes "Pavasaros"- kurš nav paspējis uzbūvēt, tas vairs neko nedrīkst)! No sirds jums to novēlu, un tad paskatīsimies, ar kādu mīlestību jūs raudzīsieties uz visu dzīvo dabu! :-) NB! Arī Rīgas vietā kādreiz auga nu ļoti aizsargājamas orhideju sugas. Tikai tumšie viduslaiku iedzīvotāji neko par to (paldies Dievam!) nezināja.... Citādi jums tagad nebūtu iespējas no moderna, stiklota un kondicionēta biroja rakstīt komentārus stārķa aizstāvībai.
:(
:
ļoti žēl :(
Ieva
I
Piekrītu viedoklim, ka, ja nespēj "savu" īpašumu civilizēti apsaimniekot, tad tas īpašums ir jākonfiscē. Tikai pēc visaptverošās denacionalizācijas, kuras laikā pretenzijas izvirzīt varēja jebkurš stulbenis, kuram normālā situācijā senči mantu nekad nebūtu norakstījuši.....
pakausis
p
parasti gan neesmu no tiem kas komentaaros sauc peec lincha tiesas.. bet shoreiz taa vien nagi niez... nu kur var tik truli dziities peec naudas.. vai ta beerniem pakaljinjas ar zirnekljutiikliem no bada aizaugushas ka jaaposta tas mazais skaistais kas mums te veel palicis uz shiis zemiites.... es tomeer gribeetu cereet ka vainiigais tiks atrasts.. un tiks sodiits ar dubulto sodu par abaam dziiviibinjaam..
XXL
X
Par 12800 Ls var tam putnam uzcelt tādu namiņu! Ar visām ekstrām, kā piemēram olu inkobators ar klimatkontroli, mēslu savācēju, pacelšanās platformu utt.
t
t
nafig šitos stārķus - tā saucas dabiskā izlase. nevar/nav iespēju dzīvot dabā, lai dzīvo āfrikā vai zoo
lno
l
Normālam cilvēkam lielākais sods būtu publicitāte, bet, ja tas ir kalvīšveidīgs eksemplārs, tad viņam no plaši zināmas informācijas par nekrietnu rīcību ne silts, ne auksts.
keeraajs
k
nokert var visus un labi sagatavojoties arii sodiit var vainiigo, tacu galvenais manupraat buutu sabiedriibas sods,taads pie mums veel nav iedziivojies.
Rūgtā
R
"Slīteres nacionālā parka administrācijas rīcībā esot informācija, kurš ir zemes gabala īpašnieks, taču Dienai D.Sāmīte viņa vārdu neatklāja, "jo tas nebūtu korekti un mēs konkrēti nezinām, vai viņš ir vainīgs". Murgs!!! Ja īpašnieks nezina , kas notiek uz viņa zemes, tad 1) šī zeme viņam nav vajadzīga; 2)soda nauda ir vēlreiz jādubulto!!! Pēc tam lai pats skaidrojas ar meža cirtējiem un piedzen zaudējumus!
????
?
VĀRDU NEATKLĀŠU-TAS NOZĪMĒ, KA VĀRDS IR PLAŠI PAZĪSTAMS....
Exxlib
E
Lai sēž vai maksā mežizsdstrādātājs vai īpašnieks - kā lems tiesa!!! Un kā ar mežsargu??? Vai tad krāsu pūšot uz ozola čaumalas neredzēja?
ciccone
c
par to, vai iipashniekam jaauznjemas atbildiiba, lems policija atkariibaa no taa, kas ir iipashnieks)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

rge

Kas ir melnie stārķi?


Latvijā pašlaik mīt ap 500 ligzdojošu melno stārķu pāru. Latvijā zināmas 299 ligzdas, taču pēc aplēsēm, pašu ligzdojošo pāri ir teju divreiz vairāk

Latvijā gredzenotam melnajam stārķim pašlaik pieder ilgmūžības rekords savu sugas brāļu vidū pasaulē. Šis īpatnis līdz ar to iekļuvis visilgāk dzīvojošo putnu pirmajā desmitniekā. Šis putns gredzenots 1981.gadā pie Ventspils, pērnā gadā tas redzēts dzīvs Izraēlā, tobrīd tas bija 26 gadus un septiņus mēnešus vecs.

Melnais stārķis lielākoties barojas ar nelielām zivtiņām, piemēram, mailītēm, vīķēm, arī barībai upītē salasītās ūdensvaboles, spāru kāpurus, arī kādu dēli. Bērni tiek baroti trīs, četras reizes dienā, vienas barības porcijas svars ir apmēram puskilograms.

Melnajam stārķim, dzīvojot mežā, galvenais ir miers, ligzdas būvēšanai nepieciešams pietiekami liels un vecs koks. Lielākās zināmās ligzdas svars pārsniedz tonnu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas