Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ja ST spriedums būs pensionāriem labvēlīgs, valsts parāds viņiem būs 50 miljoni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ne tikai
N
"Pensiju aplikšana virs 165 latiem ar ienākuma nodokli ir pretrunā ar nodokļu sistēmas koncepciju,jo tas nozīmē,ka pensiju ienākumi tiek aplikti ar nodokli otrreizēji,neskatoties uz to,ka šo pensiju mizmaksu avots ir sociālās apdrošināšanas iemaksas no strādājošo darba ienākumiem un šie ienākumi jau ir tikuši pakļauti iepriekšējai taksācijai." Latvijas Universitāte.Edgars Voļskis"Pensiju sistēmas pilnveidošanas sistēmas problēmas Latvijā".Promocijas darba kopsavilkums.Rīga2008. volskis_lv.pdf-Foxit Reader 2.0-[volskis_lv.pdf]
Pensis
P
Ļoti ceru,ka Starptautiskajā Cilvēktiesību tiesā,Strasbūrā, vērsties nenāksies!
Fima
F
Nekas briesmīgs tas nav - 50 miljoni. Lai ievieš progresīvo nodokli un iekasē no bagātniekiem. Kā iekasēt - par to atbild VID. Lai sāk ar Vaškevicu. Nākamais gājiens - ST prasīt atcelt ienākumu nodokli no pensijām, par tām jau vienreiz nodoklis ir samaksāts.
Pensijas tika piešķirtas uz
P
"Nevar būt tā,ka šobrīd politiķi runā par tiesisko paļāvību,skatoties uz deviņu mēnešu periodu.Tiesiskā paļāvība ir tad,ja es šodien maksāju,lai pēc trīsdesmit gadiem saņemtu to,par ko es šodien maksāju",klāstīja Šmitiņa." Sk. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) direktores Ineses Šmitiņas aģentūras BNS biznesa portālam"Baltic Business Service" sniegto interviju,Latvijas Avīze,17.novembris,2009.
Edgars
E
Satversmes tiesas spriedums var būt tikai labvēlīgs,jo valdība,kategoriski atsakās no starptautisko aizdevēju un daudzo pašmāju ekonomistu piedāvātā progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanas un visas pārējās budžeta sabalansēšanai nepieciešamās izmaiņas nodokļu likumdošanā ievieš tikai pusgadu pēc pensiju samazināšanas,tātad apzināti nav darījusi VISPIRMS visu iespējamo,lai pensijas samazināt nevajadzētu!
Tante
T
Vai tad pensionāri ir vainīgi par šo parādu? Domāju , ka valdības neapdomīgais lēmums. Nu, tad jau tie kungi un kundzes, kuri pieņēma tādu nelikumīgu lēmumu, lai maksā no saviem maciņiem. Jaunie cilvēki, "negrauziet" pensionārus. Agrāk vai vēlāk paši tādi būsiet, tad zināsiet, kā tas sāp - godīgi maksā nodokļus, ceri uz nodrošinājumu vecumā, bet galā - čiks vien.
pensionārs-vēlētājs
p
Ne jau pensionāriem ar savām pensijām zem iztikas minimuma ir jāatbild par valdošo politiķu pieļautajām ekonomiskajām kļūdām valsts pārvaldīšanā!
xperts
x
Ja no 1.jūlija būtu ieviests progresīvais ienākuma nodoklis,nevis lielā steigā samazinātas pensijas,ietaupījums būtu bijis daudz lielāks! Nebūtu nepieciešams samazināt arī bērnu pabalstus!
vēlētājs
v
50 miljoni,tas nemaz nav tik daudz! Atliek tikai ieviest progresīvo ienākuma nodokli,kā gandrīz visās pasaules valstīs;noteikt nodokli dividendēm no 10 lidz 30%;palielināt PVN luksusprecēm un pakalpojumiem un samazināt pārtikai,kā gandrīz visās valstīs,kurās iekasē pievienotās vērtības nodokli.
Andris
A
Ja valdība tik ļoti vēlas glābt Parexu, lai ziedo tam savus personīgos līdzekļus, bet neaiztiek valsts budžetu!
LLX
L
Ir cilvēki ar kuriem ir vŗts diskutēt, un ir ...
alberts
a
50 miljoni tas ir "Spička" no 1 mlrd iekrata pensiju fonda.Lai paņem lauka no Parex un laiz to pa burbuli,nekada tragēdija nebūs,pat mazak kā ar "Baltiju",jo garantetos ieguldījumus taču atmaksās.Nevajag likuļot,bet stradat.
Čiko
Č
Nu bet protams,Parexam 100 miljonus nav žēl.Bet te kaut kādi pensionāri,vesels bars,sadomājuši savas nolaupītās pensijas atprasīt un izputināt Valsti!Un par VESELIEM 50 miljoniem!Ir taču mums tik daudz to grūtdienīšu,piemēram K&K,kuri jāstutē cik tik spēka.Nu patiešām,greizo spoguļu karaļvalsts.Cik ilgi šis marazms vēl varētu turpināties?
Barons
B
Cik zināms, tad sociālaja budžetā bija uzkrājums aptuveni 1 miljards Ls. Kurš vienā brīdī tika vieglprātīgi notērēts. Tagad pensionāriem ir jāatdod 50 miljoni, kas ir 20 daļa no tā. Nu tad ir pienācis brīdis atdot... Ja ST pieņems pensionāriem nelabvēlīgu lēmumu, tad strādājošajiem nāksies pārskatīt savas domas par pensiju 2. un 3. līmeni. Jo nav jau vērts ticēt valstij, kas vienā brīdī var paņemt to, ko strādājošais ir maksājis gadiem. Tad labāk ir ieguldīt privātajos pensiju fondos, kas neatrodas Latvijā.
justs
j
Atceros, kā Dombrovskis meloja pirms pašvaldību vēlēšanām, ka netiks samazinātas pensijas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas