Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jaunā LIZDA vadītāja: jāstreiko un demisija jāpieprasa, ja ir skaidrs mērķis

Nesen ievēlētā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Ingrīda Mikiško uzskata, ka organizācijai jārunā ne tikai par algām, bet arī citiem jautājumiem. Intervijā _Latvijas Avīzei _viņa pauž viedokli, ka streikus un tamlīdzīgas aktivitātes jārīko, ja skaidri redzams, ka pedagogus neuzklausa, bet par pērn vasarā arodbiedrības pieprasīto nozares ministres demisiju viņa nav sajūsmā, secina laikraksts.

"Nav zināms, vai cits ministrs būtu izdarījis ko vairāk. Mēs varam prasīt visu ko, bet jāskatās, cik tas ir lietderīgi. Ja arodbiedrība prasīja demisiju, tad vajadzēja arī būt skaidri zināmam, ko tad mēs gribam redzēt ministra amatā," uzskata I. Mikiško. Tāpat viņa teic, ka protesta akcijas būtu vērts rīkot tikai tad, ja "skaidri redzam, ka mūs neuzklausa un ministrija nedara visu, kas būtu paveicams".

Viņa gan atzīst, ka algu jautājums būs vienmēr aktuāls, taču par pārmaiņām sistēmā šobrīd esot grūti runāt, jo valsts nav izstrādājusi nākamā gada budžeta projektu, kas dotu kādus pieturas punktus. "Mēs redzam, ka pedagogu darbs nav pienācīgi novērtēts, taču ir jāsaprot arī valsts finansiālā situācija," norāda I. Mikiško.

Jaunu vadītāju LIZDA kongress ievēlēja pagājušajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas