Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaunais izglītības ministrs: 14 gadi skolas solā – par ilgu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
[email protected]
A
Vai skolēni ks mācās skolā var uzturēties 12 stundas mācītie tas ir pie mums Bagītes vidusskolā nobažījušie vecāki 2012 gada.12.janvārī
ruta
r
reformē straujāk! it sevišķi augstāko!
dāma
d
Atbalstu Broku. Beidzot kāds sāk runāt par to nenormālību - 12 klasēm. No 11 uz 12 pārgāja, kad gatavoja Latvijā ieviest krievu valodu. Bija paredzēta krievu valoda latviešu skolās katru dienu, pie tam gan gramatika gan literatūra ( sākot no ... klases ). Tad sākās atmoda, bet to lieko gadu paturēja. Ir saprotama skolotāju nostāja - ir darbs=nauda. Tomēr "marinēt" jauniešus tikai tādēļ, lai skolotājiem būtu algas?
vispār
v
tieši nenormālā apjoma dēļ skolās tik triec "darba lapas", un vai gan kādam ir laika daudz ar skolēnu sarunāties, lai veidotos šis leksiskais minimums un pareizruna?
vispār
v
kad šie bērrni sasniedz 5.6.klasi, lielākā daļa parastu, normālu bērnu vairs netiek galā ar apjomu. un pazaudē jebkādu patikšanu un prieku mācīties (es, protams, nerunāju par īpaši talantīgajiem). tāpēc reforma obligāti ir vajadzīga, bet par reformu nekādi nevar saukt nosaukuma nomainīšanu uz "skola" un apstākļu pasliktināšanu sešgadīgajiem bērniem (nepiemērotas telpas pirmsskolas iestāžu jau sakārtotās sistēmas vietā, jau minētais bērnu uzraudzības jautājums u.c.). ir jāpārskata un jāatvieglo mācību saturs pamatskolā un vidusskolā. un jāpāriet uz modeli, kurā skola vairāk iemāca mācīties un strādāt ar materiālu (atrast, izmantot, loģiski secināt, grupēt utt.), nevis nez kādus ūdensgabalus kalt no galvas.
Sīmanis
S
Ja viss ir tik augstā līmenī jau bērnudārzos, tad jābrīnās, kā uz augstskolu pēc vispārizglītojošās skolas beigšanas atnāk jaunieši ar tikpat kā nekādām zināšanām, piemēram, latviešu valodas pareizrakstībā un pareizrunā, ar ārkārtīgi knapu leksisko minimumu un pagalam nezinīši Latvijas vēstures jautājumos.
Edžus
E
Ja tas nav lēts pēcvēlēšanu populisms, tad man domāt - ir tomēr parādījies kāds, kas domā arī, nevis tikai gudri muld. Lai pietiek spēka jaunajos darbos!
vispār
v
bērns nav pietiekami pieaudzis. pat augumā ir krietni mazāks par 7-gadnieku. elementārs piemērs - pietupies, lūdzu, ielas malā sešgadnieka augumā un pamēģini saskatīt, vai aiz braucošas mašīnas uz ielas nāk nākošā mašīna, vai nenāk.. bet reāli izdari to. un pēc tam runāsim vēlreiz - vajag tam bērnam pieaugušo blakus vai nevajag.
jumors
j
Neviens nerunā par svarīgu lietu- ja šis sešgadnieks nonāks vidusskolā 14 gadu vecumā, viņam būs urīns galvā un nekādu vēlēšanos pēc mācībām. Nav vairs Latvijas laiks, kad šajā vecumā mācījās skolotāju semināros, jo bija pietiekami pieauguši. Pilsētas dīkdieņi bez fiziskās slodzes degradējas un smadzenes viņiem šķiet lieka greznība.
bimbam
b
Pirms 37 gadiem pabeidzu ģimnāziju 17,5 gadu vecuma! Lidz sai baltai dienai nav konstatetas nekadas nevelamas blakus paradibas! Cita starpa: pasi milie vecaki ari varetu iesaistities bernu apmacisana, piem. iemacot lasit utt.
lūriķis
l
Ja tavējais ir ,vai tādi ir arī visi?
Deniss
D
Es uzskatu, ka šis likums nav īsti labs (protams, tapis rūpēs par bērnu drošību), bet vajadzības pēc tā nav. Bērns 6 gados ir pietiekami pieaudzis. Vismaz tam tā vajadzētu būt.
Es uztraucos
E
Piekritu,ka 12 klase pie sodienas norieztajam programmam absoluti nav nepieciesama.Tas dazas macibu stubdas kas vel atlikusas pec macibu programmu "optimizesanas" pavisam mierigi pievienot 11 klases programmai - bus gan ietaupijumi,gan pavaditais laiks skolas sola isaks.
hmmm
h
kas tā par marasmātisku diskusiju? kādi vēl pilotprojekti? Piederu paaudzei, kura sāka skolas gaitas 6 gadu vecumā, drošvien tāpat kā ministrs. Rezultāti ir ļoti labi. Manuprāt, daudz lielāku kaitējumu sabiedrībai mēs nodaram lieki "marinējot" jaunus cilvēkus skolas beņķos. Un vēl, atcerieties, mēs šobrīd aktīvi diskutējam par to, vai jāpalielina pensionēšanās vecums, vai nē. Bet atcerieties, ka, ja par vienu gadu agrāk bērns var sākt mācīties, tad arī par gadu agrāk viņš pabeidz skolas gaitas un var startēt darba tirgū. Vesels gads! Rezerve, kuru ir bezatbildīgi neizmantot.
msi
m
Piedod, bet kādēļ tagad ar augsāko izglītību neviens te nav vajadzīgs ? Izglītība dēļ diploma tas nav racionāli. Izglītība, lai būtu kā profesionāls darba ņēmējs, tā darba devējs. Tieši tādēļ, ka nav mums profesionālu skolotāju ar 21.gs. skatījumu ir iemesls kādēļ skolēni nereti nemaz netiek līdz vidusskolas attestātam.Nesakiet, ka tā ir paša skolēna vaina... Tā ir mūsu sabiedrība. Vēl nav bijis 1. Septembris kurā jaunieši nemeklētu laimi zaļajā pūķi ... Tā arī ir izglītība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas