Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jaundibināmās partijas Vienotība līdere būs Āboltiņa

Jaundibināmās partijas Vienotība, kas tiks izveidota, saplūstot trim partijām, līdere būs Solvita Āboltiņa, liecina reorganizācijas līguma projekts, kas piektdien tiek prezentēts apvienības Vienotība domes sēdē.

Jaunās partijas valdes priekšsēdētāja būs Āboltiņa, bet kopumā valdē darbosies 15 cilvēku – Aigars Štokenbergs, Ģirts Valdis Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Revīzijas komisijā darbosies Inese Kalniņa, Andrejs Muzikants un Ilgonis Leišavnieks. Savukārt Ētikas komisijā stradās Ina Druviete, Dace Kizino, Liene Liepiņa, Ilze Viņķele, Guna Mickēviča, Artis Strautiņš, paredz reorganizācijas līgums.

Triju partiju – Pilsoniskā savienība, Jaunais laiks un Sabiedrība citai politikai – reorganizācijas līguma projekts paredz, ka reorganizācija notiks saplūšanas ceļā, trim partijām beidzot pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Pēc Āboltiņas vārdiem, Vienotība būs lielākā un spēcīgā partija Latvijā, "tas ir jauns sākums un jauna lappuse Latvijas politiskajā vēsturē".

"Atšķirības dos sinerģiju, lai partija Vienotība būtu spēcīgākā un lielākā, stabila un ilgtspējīga un iegūtu to politisko ilgtspējīgo pārstāvniecību, ko spēj dot tikai lielas un spēcīgas organizācijas," sacīja Āboltiņa.

Viņa atzina, ka Vienotība daudz kritizēta par strīdiem, taču Latvijā demokrātiju vēl tikai mācās.

"Esam daudz kritizēti, ka daudz strīdamies un mums ir dažādi viedokļi, tā jau ir mūsu vērtība, ka neviens neatnāk un nepasaka – darīsim tā. Mēs demokrātiju vēl tikai mācāmies. (..) Bet izšķirīgos brīžos pieņemam pareizus lēmumus, izstrīdamies un kopīgi darām," uzsvēra Āboltiņa.

Apvienības domei prezentētajā statūtu projektā sacīts, ka partijas mērķi ir: stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme; demogrāfiskās situācijas uzlabošana, rūpējoties par straujāku tautas ataudzi; izglītota, brīva, toleranta un vispusīga cilvēka personības attīstība; tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšana, korupcijas izskaušana; valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšana līdz pat pašvaldībām; līdzvērtīgas ekonomiskās, sociālās, kultūras un sporta attīstības iespējas visiem Latvijas cilvēkiem un novadiem; latviešu tautas lingvistisko pamattiesību nodrošināšana un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un vienīgās oficiālās valodas lietošana; tautas garīgo vērtību, latviešu valodas, kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana un attīstība; kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe, solidāra un ilgtspējīga sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēma; droša vide, tālredzīga un saimnieciska lauku un lauksaimniecības politika; stipra pilsoniskā sabiedrība, aktīva pilsoņu līdzdalība valsts pārvaldīšanā un politiskajos procesos; Latvijas kā nacionālas un laikmetīgas Eiropas valsts veidošana.

Piektdien domes sēdē nekādi galīgie lēmumi netiek pieņemti, par reorganizācijas līgumu un statūtu projektu tiks balsots partijas dibināšanas kongresā, kas notiks 6.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas