Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jaundžeikara dēls aizturēts aizdomās par narkotiku reibumu, vēsta Latvijas avīze

Sestdienas rītā, aptuveni pulksten sešos, Rīgā uz Valmieras ielas ceļu policijas patruļa apturējusi 18 gadus vecā Pētera Jaundžeikara vadīto mašīnu, kuras vadītājs pēc vairākkārtējas pūšanas alkometrā un dokumentu pārbaudes nogādāts Narkoloģijas valsts aģentūrā, ar atsauci uz Latvijas avīzi ziņo BNS.

Automašīna Hyndai Santa Fe policistu uzmanību piesaistījusi ar neparasti skaļu mūziku. Apturot automobili un parunājot ar vadītāju, policijas darbiniekiem aizdomīgs šķita ne tikai vadītāja runas veids, bet arī piesarkušās un praktiski nekustīgās acu zīlītes. Kaut arī jauneklis noliedza, ka, atpūšoties naktsklubā, būtu lietojis narkotikas, tika pieņemts lēmums vadītāju nogādāt pie narkologa.

Pēc puiša nogādāšanas Narkoloģijas valsts aģentūrā tonakt dežurējusī darbiniece pēc puiša apskates policijas darbiniekiem paziņojusi, ka visas pazīmes norāda uz narkotisko vielu klātbūtni jaunieša organismā. Viņa nekavējoties sākusi rakstīt ārsta slēdzienu, kas ļautu ceļu policijas darbiniekiem pārkāpēja automobili novietot maksas stāvvietā, kā arī atņemt vadītāja tiesības. Taču savu rīcību mainījusi, kad puisis nosaucis savu uzvārdu Jaundžeikars.

Tūdaļ jau rakstīt sāktā slēdziena vietā no puiša paņēmusi tikai analīzes, kuru rezultāti būs zināmi pēc desmit dienām. Jauneklis, kurš, pēc aculiecinieka vārdiem, bijis acīmredzamā narkotisko vielu reibumā, saņēmis atpakaļ visus dokumentus un aizbraucis.

\'\'Man ir zināms par notikušo un nav arī noslēpums, kas patiesībā notiek naktsklubos,\'\' tā dēla vizināšanos un aizturēšanu Latvijas Avīzei komentēja mašīnas īpašnieks, bijušais iekšlietu ministrs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP), vienlaikus piebilstot, ka dēla apturēšana un šo faktu tūlītēja nonākšana žurnālistu rīcībā visdrīzāk esot izplānota atriebība.

\'\'Pēc sarunas ar dēlu zinu, ka viņš kopā ar meitenēm klubā dzēris dažādus kokteiļus. Tā kā Pēteris bija pie stūres, tad viņš dzēris tikai bezalkoholiskos. Aizejot dejot, pustukšās glāzes palikušas uz galda, tādēļ pieļauju, ka kāds dēla dzērienam slepus varēja kaut ko piebērt,\'\' teica Dz. Jaundžeikars. Bet piesarkušās un nekustīgās dēla acu zīlītes viņš izskaidrojot ar nogurumu un spilgtajām gaismām nakts klubos.

\'\'Mani kā cilvēku daudz vairāk uztrauc fakts, ka ceļu policijas darbinieki, apturot dēla automobili, nenosauca savu ieņemamo amatu un uzvārdu, kā arī Hospitāļu ielā pirms analīžu nodošanas dēlam kaut kas tika iešpricēts, it kā urīna izdalīšanas veicināšanai. Pēc dēla stāstītā, arī sapratu, ka pats analīžu nodošanas un uzglabāšanas veids nav drošs. Analīzes netiek aizdomās turamās personas klātbūtnē aizzīmogotas vai kā citādi noslēgtas. Bet ja tā, tad iespējamas dažādas manipulācijas.\'\'

Savs viedoklis par notikušo ir arī aizturētajam autovadītājam Pēterim Jaundžeikaram. Atceroties sestdienas rīta notikumus un \'\'ekskursiju\'\' uz Narkoloģijas centru, viņš savos izteikumos bija visai piesardzīgs: \'\'Nekādas narkotiskas vielas nebiju lietojis un nelietoju vispār. Pretenziju par ceļu policijas darbinieku rīcību man nav. Ceru, ka analīzes pierādīs, ka biju tikai noguris. Nebiju gulējis diennakti. Taču arī pieļauju iespēju, ka manam dzērienam klubā kāds, man nezinot, ir piejaucis klāt kaut ko aizliegtu.\'\'


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas