Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

JL nepiekrīt divu partiju līgumam, jo tas pazemotu koalīcijas partnerus

Tautas partijai svarīgāk par valsts tēlu, kuram varētu kaitēt politiskā nestabilitāte, šķiet, ir nezaudēt savas partijas pašcieņu un «nenorīt to krupi», bet turpināt uzstāt uz divpusējo vienošanos ar premjeru Valdi Dombrovski (JL).

Par to liecināja arī TP līdera Andra Šķēles sacītais otrdien intervijā Latvijas Radio. Šodien TP gaida valdības vadītāja atbildi uz piedāvājumu slēgt līgumu par neatliekamajiem uzdevumiem. Jaunā laika (JL) frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis otrdien Dienai atzina, ka JL nepiekrīt divu partiju līgumam, kas nozīmētu pārējo koalīcijas partneru pazemošanu.

JL piedāvās visiem kopīgi izvērtēt, ko uzlabot koalīcijas līgumā, un paredzēt iespējamajā valdības deklarācijas pielikumā, kurā būtu iekļauti darbi, ko varētu paveikt līdz vēlēšanām. «Tad mēs redzēsim, ko Tautas partija patiesībā vēlas - sašķelt koalīciju vai sakārtot ekonomiku,» teica Dz. Zaķis. Taču pēdējo nedēļu notikumi liecina, ka nebūtu taisnīgi vainīgo meklēt tikai vienā nometnē.

“Sadarbības padomes sēdē skaidri vienojāmies, ka nevaram slēgt divpusējas vienošanās, tomēr ir jāpanāk vienošanās visā koalīcijā, tad ir jēga un koalīcijas partijas ir gatavas ar šiem priekšlikumiem iepazīties un divu nedēļu laikā sniegt savus vērtējumus," trešdienas rītā intervijā LNT sacīja premjers V.Dombrovskis.

Pilnu rakstu TP un JL attiecību kultūra ar indes zobu lasiet Dienā vai portāla sadaļā Šodien laikrakstā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas