Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Juristu apvienība vērsīsies Saeimā, lai vārdu "padauza" un "slampa" lietošanu padarītu sodāmu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:)
:
Nevar, nevar Bunku Jurista Vārdā publicēt,- padauza to nepieļaus!
N
Juristu apvienība un juristu biedrība ir divas dažādas organizācijas.
Slīmestu izgudrojumi
S
Pseidoloģiskais kretīnisms: ja nav cenzūras, tad jālikvidē arī jēdziens "necenzēti vārdi". Līdz kādam absurdam var aizdomāties bagātie liekēži, deldēdami mīkstos sēdekļus!
Nejuristu b-bas iniciatīva
N
Apsveicams juristu solis! Bet jāsper arī nākamais. Proti, jāizdod skaista bilžu grāmata bērniem, kurā alfabetiskā kārtībā uzskaitīti visi sliktie vārdi, kurus nekad, nekad nedrīkst lietot.
Latvijā jo talāk, jo dullāk
L
Vai nu tiem negausīgajiem juristiem širmis aizgājis ciet, vai vēl kāda muša iekodusi, grūti saprast. Valodu cietumā nevar iesēdināt, tā attīstās pēc saviem likumiem, īpaši tā valoda, kas skan ielās un ikdienas neformālajā apritē. Juristu centieni izraisa homēriskus smieklus, jo viņu argumentācija stāv tuvu senīlajam idiotismam. Pūliņi pakļaut visu un visus burta kalpībai būtībā ir tā pati cenzūra. Praksē gan reti skan minētās padauzas un slampas, kas butībā ir visnotaļ toleranti un literāri senās profesijas sinonīmi. Toties krievu "bļa" un vesels lēvenis citu mīļvārdiņu no šīs leksikas tiek lietots ikdienā uz katra soļa. Arī policisti savā sūrajā darbā nespēj bez tiem iztikt - tad sakiet, kā viņi sodīs par to pašu citus? Bet galu galā mēs varam līdzīgi kā bijušajā PSRS noteikt, ka seksa un prostitūcijas Latvijā nav, un tātad nav ne slampu, ne padauzu, ne prostitūtu (pat ne politisko).
Par A.Borovkovu
P
Izskatās, ka Aivars Borovkovs kā it kā normāls cilvēks, sāk sava organizācija visādas aplamības veikt. Tas apkauno normālus juristus.
Kas ir hui kīniešu valodā?
K
Hui tou czjanj - Līdz tikšanai; Vo hui czjan i djaņ haņ juij - Es nedaudz runaju ķīniešu valodā Ni hui czjan in jui ma? - Jūs runajiet angliski?
prahtweeders
p
Par ko šūmējamies? Ar pieciem raksta sākumā minētajiem vārdiem pietiek,lai raksturotu jebkura nopelniem bagāta Latvijas jurista sabiedrisko darbību. Tas arī ir likumziņu biedrības nemiera iemesls. Tāds sīkums kā vārdu satura amoralitāte šos ļaudis nekad nav interesējis.
Cietumnieks
C
Rihards Bunka nesajēdz, ko saka. Ir jau labi, ja atteiktos no sodīšanas par tā saucamo necenzētu vārdu lietošanu. Taču diskusiju vajadzēja izvērst ne jau Diena.lv, bet www.lv.lv - Latvijas Vestnesī vai Jurista Vārds. Bet tur nepublicē Bunkas murgus, jo nespēj argumentētu, zinātnisku rakstu uzrakstīt. Ne velti Bunku no Bauskas policijas padzina un tagad var neko nedarīt Cietumu administrācijā strādājot
Tā lūk...
T
Latvieši jau tā ir integrēti "krievu kultūrā" ka Latviešu valodā vairs necenzētus vārdus nelieto.Ja par administratīvo pārkāpumu pasludinātu minētos krievu valodas vārdus,sodīt varēto katru otro uz ielas sastapto krievvalodīgo un lielu daļu latviešu.Sākot ar pašiem kārtības sargiem.
admin
a
padauza pie loga
Bolero_10
B
Vai tad "padauza" nav sinonīms "prostitūtai"? Tad jau jāaizliedz abi vārdi.
who cares
w
"lai nodrošinātu sabiedrības tikumību [...] vērsīsies Saeimā ar ierosinājumu aizvietot APK 167.pantā lietoto jēdzienu "necenzētie vārdi" ar jēdzienu "nepieklājīga uzvedība"" === Super. Paplašināt jēdzienu, lai to varētu traktēt daudz subjektīvāk un brīvāk (ej nu sazin, ko kurš polisimenis uzskata par nepieklājīgu) un advokātiem būtu interesantāka prakse.
n
padauza = nerātne iešu padauzīšos Internetā anonīmi
Ministry of Truth
M
Juristiem tomēr vajadzētu sākt ar acīmredzamo. Samērīgums prasītu, lai sodīšana, ja tāda būtu nepieciešama, pirmkārt attiektos uz necenzēto svešo vārdu leksiku, ko šeit min saīsināti. Kur tas redzams administratīvo pārkāpumu ikdienā, pirms sāk apkarot padauzas? Varbūt Rīgas domē kāds par Bogdanova, bļ* ir saņēmis sodu? Neaizmirsīsim arī to, ka ir pat latviešu valodas mācību grāmata, kurā ir apskatīta svešas valodas necenzētā leksika. Tīmeklī ir atrodama žargona vārdnīca, no kuras var mierīgi paņemt vecus žargona vārdus un piešķirt tiem jaunu dzīvi. Dundurjānis, glūšu cūka, kauna gaļa vai jātaļnieks, maistuļa, sānu māsa var mierīgi iegūt jaunas nozīmes. Katram zināmam vārdam nozīme ir radusies, kopīgi vienojoties, ka tas apzīmēs to vai ko citu. Turklāt padauza ir arī verba forma. Represīvi, biedri juristi, jums tie gājieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas