Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jūrmalas mēra kukuļošanas krimināllietu neskata apsūdzētā Lasmaņa veselības stāvokļa dēļ

Zemgales apgabaltiesa šodien neskatīja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas krimināllietu apsūdzētā Leonīda Lasmaņa veselības stāvokļa dēļ.

Tiesas sēde pārcelta uz 16.janvāri plkst.10.

Prokurore Velta Zaļūksne aģentūrai LETA sacīja, ka nevar lemt par Lasmaņa atgādāšanu uz tiesu piespiedu kārtā, jo Lasmanis atrodas slimnīcā.

Tomēr Zaļūksne pauda viedokli, ka Lasmaņa neierašanās ir mēģinājums izvairīties no tiesas. Pēc prokurores vārdiem, Lasmanis piektdien izrakstīts no vienas slimnīcas un vakar ievietots citā slimnīcā.

Kā ziņots, krimināllietas iztiesāšana līdz šim vēl nav sākusies.

2006.gada 17.jūlijā Zemgales apgabaltiesa atlika šo krimināllietu, jo uz tiesas sēdi slimības dēļ nebija ieradies Lasmanis.

Lieta tika atlikta arī pirms tam, jo uz tiesas sēdi slimības dēļ nebija ieradies viens no apsūdzētajiem - uzņēmējs Germans Milušs, kā arī apsūdzētā - bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka (LPP) - advokāts Jānis Grīnbergs.

Kriminālvajāšana lietā sākta pret četrām personām - partijas "Jaunais centrs" (JC) deputāta kandidātiem Lasmani un Gvido Hariju Volbrugu, bijušo automašīnu BMW tirgotāju Milušu un Hlevicki. Viņiem uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību kukulis dots Ančānam, lai viņš mēra vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Krimināllieta par kukuļdošanu ierosināta 2005.gada 18.martā. Maksimālais paredzētais sods par šādu noziegumu ir 12 gadu brīvības atņemšana ar mantas konfiskāciju.

Pēc krimināllietas ierosināšanas Milušs, Lasmanis un Hlevickis noslēguši laulību līgumus, kas paredz visas mantas šķirtību. Īpašumi galvenokārt reģistrēti uz viņu sievu vārda. Milušs noliedzis, ka līguma slēgšana būtu saistīta ar krimināllietu.

Latvijas Televīzijas 2006.gada 12.marta raidījumā "De facto" tika demonstrēti Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā iesaistīto uzņēmēju un politiķu telefonsarunu atšifrējumi. Sarunās runāts par trūkstošās balss iegūšanu Hlevicka ievēlēšanai mēra amatā un par Ančāna piekukuļošanu.

Publiskotajās sarunās piedalījās ne tikai patlaban lietā apsūdzētie - Milušs, Volbrugs, Lasmanis un Hlevickis, bet arī bijušais Tautas partijas līderis Andris Šķēle, Latvijas Pirmās partijas līderis Ainārs Šlesers, uzņēmējs Eižens Cepurnieks, uzņēmējs Valērijs Barjers un vairākas citas personas.

Sākotnēji Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne krimināllietu nodeva Rīgas apgabaltiesai, bet lieta tika pārsūtīta Zemgales apgabaltiesai, jo Rīgas apgabaltiesā strādā Hlevicka brālis.

Lietu izskata tiesnese Velta Silamiķele.

Viens no lieciniekiem, Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme") pagājušajā nedēļā Zemgales apgabaltiesai iesniedza lūgumu noņemt viņam speciāli procesuāli aizsargājamas personas statusu. Ančāns vēlas atteikties no procesuālās aizsardzības, lai tiesas sēdes būtu atklātas.

Par speciāli procesuāli aizsargājamas personas statusa noņemšanu Ančānam lēmums būs jāpieņem tiesai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas