Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Kā jūgsim, tā brauksim (Eiroparlamentā)

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Senais>Aijai
S
Atvainojiet manu dedzību, bet ienāca prātā, ka būtu ļoti lietderīgi skaidrojumi tiem, kam daudzi ir noteikuši priekšlaicīgu derīguma termiņu, bet kas patiesībā vēl tik pat reālim uztver pasauli, kā tie , tā saucamie jaunie. Dažkārt, pieredzes papildināti, vāl labāk. Tāpēc varbūt derētu atrast veidu kā skaidrot ES būtību arī šai auditorijai un noteikti to varētu darīt , iekļaujot šādus tekstus tais grāmatās, kas tiek drukātas lieliem burtiem , protams, ne jau bērnu dēļ, jo tie spēj saredzēt pat sīkos burtiņus kredītlīgumos, bet gan to "veco"dēļ, kam vienkārši radušās fiziskas grūtības saskatīt. Tas būtu lietderīgi abiem cilvēka mūža nogriežņa galiem. Tas vidus, tas jau kaut kā ielāgos.
Senais>Aijai
S
Es pacietīgi, jo nepacietība man palikusi tālā pagātnē, gaidīšu, ropkas klēpī neturot, kaut dažkārt grūti stūrgalvjiem apgaismot pat elementāras patiesības , bet nekas, mani neuztrauc to pašu stūrgalvju manis kvalificēšana par muļķi.
Aija
A
Paldies! Nu nav jau daudz cilvēku, kuri patlaban vēl sekmes virzībā uz Eiropu. It kā būtu izvēle. Nekas, gan jau tas viss notiks, Latvija beigs "sēdēt uz sētas. Turpinājums par ES sekos:)))
Senais>Aija
S
Es lietoju "niku", jo nevēlos, kam mana viedokļa vērtējumā iejaucas manas personas iespaids, kā piem. Jūsu glītais foto noteikti iniciēja manus komentārus, ja tā varētu teikt. Un tik vien piebildīšu, ka , diemžēl, mūsu publikai autoritāte var pateikt muļķību, ko noklausīsies un pat sāks apspriest, kamēr nepazīstams ierindas cilvēks velti centīsies pat objektīvi ģeniālu domu aizdabūt līdz vērtējumam. Nu ES parlamentā dažkārt notiek kas līdzīgs, bet ne tik smagi. Bet neraizējaties, es jau daru cik spēju un ceru, ka vēl ilgi spēšu, jo man , lai nu ko, bet "plinti "mest krūmos nav iespējams, jo vectētiņš tā mācija. Es redzu ES kā vienīgo alternatīvu kaut kādām nākotnes izredzēm un. ņemot vērā šī veidojuma "zaļknābību"kaut vai salīdzinot ar ASV, kur , vēl piedevām nav bijušas tās problēmas kas nomoka veco pasauli, pastāv cerība, ka paaugoties, nāks pie prāta un sasniegs mērķi, resp. virzību uz progresu un labāku dzīvi, visai Eiropas tautai, lai kādā valodā tā tērzētu ar rakstu autoriem. Jo šis ir tas gadījums, kad mērķis ir nebeidzama virzība, kā zinātne ir ceļš pie Dieva, kas nav sasniedzams, tātad ceļš ir tas svarīgais veikums. Un šajā gadījumā cerība nav muļķu mierinājums, bet gan tas, kas nomirst, ja nomirst, pēdējais. Lai Jums sokas arī turpmāk.
Aija
A
Ja man nebūtu darīšana ar "niku", tad nekavējoties Jūs aicinātu pulkā...(Tagad tikai varu minēt, ar ko darīšana:)) Man rodas pārliecība,. ka patiesībā šādu "seno" un "Sestdieņu" ir pietiekami daudz, lai varētu tā normāli un bez "eirooptimisma spīduma"acīs runāt par šiem jautājumiem, padarot tos saprotamus arī citiem. Tagad tikai varu minēt, ar ko darīšana:) Patiesībā Eiropas lietas ir ļoti interesantas, un tās iespējams izstāstīt tā, ka cilvēki vēlas arī jautāt un dzirdēt vēl. "Busiņi" ir labi kā pārvietošanās līdzeklis, bet ļoti atgādina 20.gadu "aģitpropu" padomju Krievijā. Bet tieši šis Eiro-aģitprops radījis reakciju - kam mums tā Eiropa, neko nedod, visu nelaimju sakni meklējiet ES...
Senais>Aijai
S
Esmu gatavs visus spēkus veltīt parlamenta pilnvaru pastiprināšanai, ja tā var teikt, EK atstājot racionāla lēmumu izpildītāja lomu. Bet EPadomi vispār derētu atstāt tik vien kā vēsturiskās fotogrāfijās. Tāpēc jau ir nepieciešamas Lisabonas līguma korekcijas, vienīgi ļoti rūpīgi jāapsver kā mazināt nacionālo īpatnību izraisītās domstarpības. Protams ļoti nepieciešama ir ļaužu izklītošana, pie kam nevis sporādiskos busiņu pasākumos, bet skolu prgrammās un vidējai paaudzei , sevišķi kam bērni, kaut ko interesantu piedāvājot ar neuzkrītoši izglītojošu zemtekstu. Tad ir cerība, ka izaugs patiesi Eiropas pilsoņi, nevis iesistīti skeptiķi.
Autore (Aija)
A
Par Lisabonas līgumu piekrītu. Neesmu tā "fanu kulba biedre", ceru, ka izdodies kaut ko tomēr mainīt. Smagnējība, lēnums - nu tur jau nav pretargumentu:((( Bet man EP patīk tas, ka te ir cilvēki, kas nav uzkalpojušies kā ierēdņi, kas reizēm EP nonākuši visādu nejaušu sakritību rezultātā. Un tad ir interesanti vērot, kā viņi ietekmē šo rātni ritošo ES dalībvalstu sastāvu.... Rezultāti mēdz būt neprognozējami. Tāpēc aizstāvu Eiroparlament aideju kā tādu, jo, ja visa lemšana būtu tikai EK un EPadomes rokās, tad mēs redzētu tikai smuku galarezultātu un nesaprastu, "no kurienes tam aug kājas".
Senais>Aijai
S
Atvainojiet, bet man patīk ļaudis uzrunāt vārdā(sevišķi jau simpātiskus sievišķus), tā izrādot cieņu vecāku izdomai. Taisnība par labajām idejām, bet pamēģiniet mazināt to smagnējību, kas dažkārt liek jaunai idejai novecot , kamēr tā sāk darboties. Es noteikti to atbalstīšu. Lisabonas līgumu noteikti ir nepieciešams koriģēt, ņemot vērā Eiropā izplatīto nacionālo tuvredzību, bet arī tas jādara nezaudējot laiku. Visu to padarīšanu gaitas temps ļauj cerēt sagaidīt otro atnākšanu, ja vien cilvēka mūžs dotu tādu iespēju.
Autore
A
Ir jau arī labas idejas Eiroparlamentā, un to varu teikt nevis tapēc, ka strādaju EP un "jāatpelna naudiņa", bet gan tādēļ, ka visā neskaitāmo jautājumu birumā tomēr izdodas saredzēt kaut ko tiešām jēdzīgu. Varbūt tas izklausās jocīgi, bet man liekas - Latvijai daudz vairāk vajadzēja un vajag izdabūt no Lisabonas stratēgijas, kas man neliekas tikai kā "PSRS idejas par ASV pabākšanu un apsteigšanu" Eiropas variants. Nu ja, labākais, kas patlaban notiek - EK jau nāk klajā aer Baltijas reģiona attīstības statēģiju, kas ir Latvijas deputātu Lielais Darbs, strādajot Baltijas intergrupā, kas īstenībā ir tāds kā interešu pulciņš. Bet kaut kā tomēr izdevās. Astoņas valstis nāca EK ar savu piedāvājumu, un izdevās dabūt cauri...
Senais>Autorei
S
Tieši to jau es domāju un tieši tas man šķiet komiski, kad dzirdu par Eiropas progresīvajām idejām. Vistrakākais ir apstāklis, ka šīs lielvalstis arī savā starpā rauj to deķi katra uz savu pusi, kas draud ar sedziņas saraustīšanu gabalos. Arī "veco", kas "ecējas"kopš Eiropas kopienas laikiem dalībvalstu augstprātība man šķiet komiska, bet tas , droši vien mana plānprāta dēļ, senuma iniciēta. Sevišķi es smejos vienmēr, kad jāpiedalās atspoles pasākumos starp Strasbūru un Briseli.
Autore
A
Problēma ir tāda, ka lielvalstis Eiroparlamentā diezgan nekautrīgi aizstāv savas, nevis kaut kādas kopīgās Eiropas valstis. Ja Latvijas deputāti to nedarīs, tad zaudētāji būsim tikai mēs. Vācija vai Francija par Latviju kā ES daļu nerūpēsies - uz to varat arī necerēt. Nu, ja jau uz likmes būs visas ES ekonomika, kā tas ir tagad, tad jau par mums atcerēsies gan. Bet vai ir vērts tikai tādā, pārāk jau nu radikālā veidā pievērst sev ES lielvalstu uzmanību? Birokrātiska matu skaldīšana notiek galvenokārt EK ierēdņu kabinetos, nu, vēl COREPER, EP nodarbojas ar kaut ko citu.
Senais
S
Es , savas vientiesības dēļ, esmu pārliecināts, ka Eiropas lielākā problēma ir līdzība ar Bābeles zikurātā notiekošo, kas to sagrāva. Kamēr turpināsies pārliecība par katras valsts interešu aizstāvību ES parlamentā, tā vietā lai šo likumdevēju motivētu darboties tikai visas ES interesēs, birokrātiska matu skaldīšana, nepārtrauktu ķildu pavadīta, vien turpināsies.
Autore
A
Paldies par P.S.:) Man patīk būt par starpnieku starp vēlētāju un EP deputātu. Un rakstīšana par ES un it īpaši par Eiroparlamentu tā, lai būtu interesanti arī lasītājiem, ir liels, bet pārvarams izaicinājums. Bet Jūs patiesībā - kaut neapzināti - pievērsāt uzmanību vēl vienai tēmai: EP deputāti nav vienīgie, kas Eiroparlamentā strādā Latvijas labā. Vislabākais rezultāts ir tad, ja ap katru no viņiem ir spēcīga komanda, turklāt komandas nevis sacenšas, bet sadarbojas. Iepriekšējā sasaukumā mēs, no UEN, ļoti sekmīgi sadarbojāmies gan ar "liberāļu" Gundaru Romanovski (Georga Andrejeva padomnieks), gan Eiropas Tautas partijas Elīnu Melngaili (Valda Dombrovska padomniece) un Mārtiņu Zemīti (Riharda Pīka padomnieks).
Sestdienis
S
Piekrītu, nav normāli, ka nedēļas laikā nevar saskaitīt plusus / mīnusus. Bez tam pašvaldību vēlēšanās taču viss jau sarēķināts, šodien oficiāli zināmi arī Rīgas rezultāti. Diemžēl Latvijai tipisks risinājums varētu būt nākamreiz vispār nedot iespēju koriģēt sarakstus. Lai nabaga skaitītāji nepārstrādājas :) P.S. Aija, Jums pašai vajadzētu kandidēt vēlēšanās, labi protat visu izskaidrot vēlētājiem :)
Esam gatavi un viss buus labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas