Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kā tas ir latviski?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VA'
V
Nu skaidrs, Ēriks - vienīgais glābiņs. Starp valstu vadoņiem ir tāpat, kā starp sportistiem - ir izcilnieki, un ir tādi - fonam.Mēs visi zinām tos pašus šaha figūru gājienus, ko Gasparovs, bet spēlē mēs visi viņam zaudēsim. Mazā tirgū var veiksmīgi operēt ar savu valūtu (slavenajā Maskavas "Čirkizonā", norēķinus, kā zināms, veica juaņās, pie stingra balansa - cik preču, tik arī naudas), bet tur vajag stingru roku un stingru galvu. Te tādu naf.
reptilis
r
Es domāju,ka nez vai daudzi lasa latviešu anekdotes.......
Jukums
J
Tā sasparošanās tāda diferencēta ir ierosināts - Vilks ar čomiem pa valdības mājas bufetes logu kā Muromietis pa laikam paskatīsies kā tad tur tā tauta lejā sasparojas. Un tad sitīs ar kulaku pie krūtīm un teiks - redz kā mēs sasparojāmies. Kopumā tas aicinājums atgādina visiem labi zināmo gadījumu kā čigāns zirgu pie neēšanas radināja - zirgs arī būtu sasparojies, ja vien nebūtu atspirinājis kājas...
wala
w
Nav ko izlikties - reāli nedz valdības puišeļi, nedz ekonomisti neredz reālu iespēju izkļūt no šīs "pakaļas", tādēļ baro mums visiem pilnīgu sviestu un cer ka ar EUR ieviešanu visus mēslus varēs "pacelt" Eiropas līmenī, un paši mierīgi pēļos dusēt. Bišku jau pieriebies, ka paši mēs valdības līmenī neko nevaram tik pakaļ skriet ES normām un regulām.
Helena
H
Nekādas "sasparošanas" nevar būt, jo tiek nepartraukti celti nodokli! Galvenais kas izsauc inflaciju ir neviss ka autors saka "ārēji' faktori bet gan valdības darbība! Pasi ceļam nodokļus, Latvenergo tarifus u.c., pēc tam izkliedz saukļus iedzīvotājiem (vēl palikušajiem) - sasparojities? Biju labakas domas par šo valdību (izņemot ZZS) kaut vai nebalsoju par vienotību
ES
E
Interesanti, kā noturēt zemu inflāciju, ja importēto energoresursu cenas skrien debesīs? Naftas produktiem jau ir, gāzei, visticamāk, būs pēc gada, un tad jau atkal elektrībai. Un doma pae AES būvi noklususi. Kādi tur 2%?! Noturēties vienā ciparā- tas jau būtu sasniegums.
Smiekls
S
Gluži manas un daudzu draugu, radu un paziņu domas. Nezinu, kur un kā ir mācījušies visi šie mūsu gudrie kungi, bet algu pieaugums ir loģisks, ja kādam pieaug konkurētspēja. Ja es varu savu preci pārdot kādam eiropietim par viņa līmeņa cenu, tad kāpēc saviem darbiniekiem nemaksāt Eiropas līmeņa algas pie Eiropas līmeņa maksājumiem.
Kā tad
K
Pārgudrais bārda jau ir apnicis, katru dienu gozējas portālos.
Ministry of Truth
M
Ja tavs klients ir arī pensionārs (un pensionāru naudai Latvijā ir pietiekams svars), tad kārtējais paaugstinājums viņu no tavu klientu loka, visticamāk, pamazām izstums. Tas viss ir cieši saistīts.
Ministry of Truth
M
Vai Zanders var parādīt kaut vienu gadījumu, kur sarunā ar pilsoņiem varaskārie izmantotu vienkāršu un tiešu valodu, neslēpjoties aiz neizskaidrotiem, abstraktiem ekonomikas vai citas teorijas terminiem vai jēdzieniem? Es ne. Velti Zanderpingvīnmāris cer. Turklāt tur ir arī viltus. Kas nav izskaidrots un skaidri noteikts, ar to var dažnedažādi manipulēt. Un pēcāk atsaukties uz ''nepareizu komunikāciju''.
nn
n
sasparoties varetu, piemeram, pasrocigi radot konkurenci visaas jomaas, kur pelna skiet parlieku liela.. "atkal cenu paaugstinaja" varetu but nevis signals vaimanasanas uzsaksanai interneta portaalos, bet signals par iespeeju labi nopelniit
durik
d
latviski tas ir *irsaa mees esam un aaraa netiekam!!!
viesis
v
Cik es lasīju, Vilks jau latviski ir pamatojis, ko nozīmē šī "sasparošanās"- kārtējo algu samazinājumu, vai vismaz iesaldēšanu šī gada līmenī līdz 2014. gadam. Īstenibā ar to pat varētu samierināties, bet biedē pamatojums- ja algas palielināsies, tad mēs zaudēšot konkurētspēju. Faktiski tas nozīmē, ka, lai Latvija nezaudētu konkurētspēju, tās iedzīvotāji ir nolemti mūžīgai nabadzībai... un te rodas dilemma, vai man kā Latvijas iedzīvotājam ir pieņemama perspektīva, ka man un maniem bērniem šeit ir paredzama nebeidzama nabadzība, vai tomēr labāk mācīties valodas un pārvākties uz kādu valsti, kur neuzskata ka tikai nabadzīgi iedzīvotāji veicina attīstību. P.S. Mana divdesmigadīga radiniece dzīvo Anglijā, un jau paziņoja, ka tur viņa jūtas kā cilvēks atšķirībā no Latvijas, un faktiski nedomā, ka varētu atgriezties, un, palasot visādu Rungaiņu, Vilku, Kamparu un tml. izteikumus, nevienam neienāk prātā pārmest viņai patriotisma trūkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas