Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kalniete aicina Eiropas viedokļa līderus uzņemt Baltiju eirozonā

Viens no labākajiem risinājumiem Latvijai, lai stabilizētu ekonomiku un pasargātu no nabadzības daudzus iedzīvotājus, ir ātrāka eiro ieviešana visās Baltijas valstīs, to Briselē uzsvērusi Sandra Kalniete (PS). Viņa to sacījusi Eiropas viedokļu līderu sanāksmē Friends of Europe. Deputāte pauda, ka Māstrihtas kritēji attiecībā uz Baltijas valstīm ir jāpielieto elastīgi, vēl jo vairāk tāpēc, ka daudzas vairākas eiro zonas valstis pašas nemaz neizpilda šos noteikumus.

S.Kalniete uzsvērusi, ka par globālo ekonomisko krīzi, pirmkārt. ir atbildīgas bagātās rietumvalstis. Līdz ar savām kļūdām par šīs krīzes upuri ir kļuvusi Latvija. Tāpēc šobrīd ir īpaši svarīga Eiropas solidaritāte, kas ļautu Latvijai ātrāk izkļūt no šīs sarežģītās situācijas.

S.Kalniete jau kopš 2004. gada  ir Friends of Europe valdes locekle. Organizācijā darbojas arī bijušie Eiropas Parlamenta prezidenti Pats Kokss, Hans Gerts Poterings, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bildts, Eiropas Savienības  ārpolitikas koordinators Havjers Solana un citi ietekmīgi politiķi, eksperti.  

Diena.lv jau rakstīja, ka vēl viens eiroparlamentārietis no Latvijas - Krišjānis Kariņš (JL) ir paudis, ka Latvijai, Igaunijai un Lietuvai organizēti ir jāuzstāj, ka Eiropas Savienībai nekavējoties jāpieņem politisks lēmums iekļaut Baltijas valstis eirozonā. Gaidot, kamēr varēsim sasniegt visus Māstrihtas kritērijus, mēs varam arī pilnībā nogrimt, viņš uzskata.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas