Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kalniņš negrib «skriet ratiem pa priekšu», neatbild, vai TB/LNNK nomainīs ar ZZS

Ja Latvijā nesāksies diskusija par valsts ideoloģiju, tad šis nejēdzīgais stāvoklis vilksies un vilksies, intervijā _Neatkarīgajai _saka TB/LNNK vecbiedrs un Saeimas deputāts komponists Imants Kalniņš, atbildot uz jautājumu, kāpēc sabiedrība vairs nenotic inteliģences aicinājumiem piedalīties politikas veidošanā.

Deputāts arī gana miglaini atbild uz jautājumu, kāpēc vēlas aiziet no partijas TB/LNNK, kas svētdien izveidoja kopīgu priekšvēlēšanu apvienību ar partiju Visu Latvijai!, un iestāties ZZS. I.Kalniņš noteic: «Es vēl neesmu gatavs par to runāt, jo visām lietām ir sava kārtība. Nav pareizi, ja personāžs, kuram uz skatuves jāparādās piektajā cēlienā, pēkšņi uznāk pirmajā.»

Viņš vien intervijā atzīst, ka visus šos gadus ir darītas tikai politiski pragmatiskas lietas, bet nekas vairāk. «Esmu daudzus gadus bijis uzticīgs nacionālajām idejām un tāds būšu arī turpmāk, tāpēc būšu gatavs runāt par tām, jo vēlēšos nacionālos spēkus pasargāt no kļūdām, kas šobrīd novedušas nacionālās idejas realizāciju līdz sabrukumam,» saka I.Kalniņš.

Uz jautājumu par to, kādas būtiskas izmaiņas varētu nest Saskaņas centra (SC) uzvara Saeimas vēlēšanās, I.Kalniņš domā, ka SC patiesi varētu saņemt lielu balsu skaitu, un tad saasināsies visi jautājumi, «par kuriem līdz šai pašai dienai nav lemts un kuri nav izvirzīti darba kārtībā, prtoi, tie ir ideoloģiskās dabas jautājumi». Un kokrēti, pēc I.Kalniņa domām, tie ir jautājumi par Latvijas pilsoņu attiecībām ar Latvijas valsti.

Viņš arī norāda, ja SC un citas «nelatviešu partijas» uzvarēs, tās centīsies īstenot savu ideoloģiju «valstiskās formās», un tad, viņaprāt, mainīsies valsts valodas statuss, nepilsoņiem ļaus iekļauties valsts administrācijā, būšot arī citas atzīmējamās un svētku dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas