Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Kampars: TP mājokļa nodokļa variants ir "bīstams"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
core
c
Nodokļi ir vajadzīgi.Tikaibagātais ,lai maksā vairāk.Tāir visur. Tikai miljonāru zemē reti kurš nodarbojās ar macenātismu un nodokļu maksāšanu .
Asterix
A
Pieprasu beidzot nulles deklarācijas realizēšanu!!!! tad arī pazudīs spekulācijas par tēmu - bagāts, nabagais utt. Lai taču reiz ir taisnīgums mūsu valstī. Strādā, kaut ko ražo, veido un radi pievienoto vērtību sabiedrībai, un sabiedrība to novērtē, pērk? Super, tātad esi pelnījis būt bagāts. Jā, maksāsi vairāk nodokļos, bet tikai tāpēc, ka Tu būsi citu atzīts un pateicoties citiem kļūvis bagāts. Ko, pa lielam, ir radījuši visādi korumpanti, valsts kopējās kases tukšotāji saviem, savu radu un draugu projektiem un labklājībai?
arī debilka - un lai būtu
a
- tas par to - par jau nupat nodarīto pasūtījumdarbiņu. Jaunie laiki laikam balsojusi par savu - IZMULDĒTO PROGRESĪVO - pret to bīstamo, kas pieņemts ?
arī debilka - un lai būtu
a
vajag atkal atņemt drusku no algām un pensijām - arī tā ierasti taisnīgi - kādus pāris-trīs % no visām nabagalgām ( tā kā to ir milzīgi daudz, laba nauda saskries), un tāpat pāris-trīs - no rimševiciem un repševiciem - lai būtu godīgāk par godīgu - solidāri, pa mūsējam - pardon par svešvārdu, bet gan jauni laiki piedos šitajā reizē !
to
t
sistēmu radīt ir laikietilpīgi - tur jāmaina domāšana valsts pārvaldē (valsts nauda ir mana nauda), jāmaina VID darbība (nodokļus izsist no mazajiem, lielos saudzēt, milzīgos piesegt), jāmaina pārtikušo domāšana (valsts (nauda/draugi) man radījusi iespējas saraust, tagad man pateicībā par to jāmaksā vismaz nodokļi, kā citiem, visu kapā līdzi nepaņemšu) Vieglāk un ātrāk ir piespiest AŠ, K&K-veidīgos maksāt, tikai jāparedz viņu manevri un jānogriež iespējas. Nodokļi pret tautu NAV jāvērš, mazais cilvēks un godīgais bizness jau tāpat maksā. Nelaime ir tā, ka visa reālā vara ir tp-istu un bagāto rokās.
he>>
h
kas sāp » visvairāk 15:10 _______ zini, neviens nebūtu jāspiež, tikai jārada saprātīga sistēma, diemžel šobrīd sistēma rada piespiedu mehanismu mazaizsargātiem, bet ne krištopāniem, riekstiņiem, kalvīšiem un, ja šādu nodokli ieviesīs - es, mazais glupais cilvēciņš, apiešu šo nodokli visiem iespējamiem man līdzekļiem un citiem arī iemācīšu - principa pēc! jo man ir apnicis apmaksāt svešas ērtības, laimi un izklaides floridā! apnicis! mājokļu nodokli - MISKASTĒ, turpat, kur tp un citas herņas!
vilis
v
Kas ta biezam 400 lati?Vienas labas pusdienas.Pat to negrib maksāt.Nu i žmoti!
PIEDODIET
P
TP VISPĀR IR BĪSTAMA
kas sāp
k
ir tas, ka pasaule spēj iekasēt gan lielo mājokļu nodokļus, gan kapitaļa pieauguma, gan progresīvo IIN, tikai TE, LATVIJĀ, tam visam neķeras klāt ar aizbildinājumu - tauta jau mācēs izlocīties, izvairīties, nošmaukt! Kas tā te ir par krāpnieku un meļu zemi? Tad PIESPIEDIET tos, kas izvairās un punkts! Tāpat, kā pasaulē piespiež!
tauta
t
piekrītu, zemei nekas nav jāpiesaista - ir zemes nodoklis, ar to viss oki doki un lai tā arī paliek! jā, būs jauns nodoklis mājokļiem. Un tad? Ja tam definēts saprātīgs neapliekamais minimums, lai taču ir! Mērķis ir iekasēt naudiņu no lielo dzīvokļu un lielo māju īpašniekiem - no maksātspējīgākās tautas daļas. Pareizs mērķis. Tikai pareizi jārealizē, kas, protams, ir grūtāk. Tā, lai nevarētu dzīvojamo māju par klēti nosaukt. Tā, lai nevarētu dzīvojamo māju ar 10 guļamistabām un 1 bibliotēku visu par biroju nodēvēt. Tā, la nevarētu dzīvojamo māju uz papīra firmai "atdot", bet pašam turpināt tajā dzīvot, atvainojiet, īrēt. Viss. Ļoti vienkārši. Jāklausa tikai veselajam saprātam, nevis tp blēžu meliem.
zipo
z
A kāpēc mazajiem dzīvokļiem un mājām 0.5%,bet lielajiem 0.4%??? Kur te taisnība?
sandra
s
TIE, kuri grib dzīvot lielās ,lepnās villās, lai attiecīgi arī maksā. Dzīvē par visu ir jāmaksā.
Juris
J
Šis noteikti nav nodoklis pēc definīcijas. Tā ir nodeva! Nodeva, kurai nav nekāda sakara nedz ar tās apmēra ekonomisko pamatojumu, nedz ar taisnīgumu. Tā ir nauda, kuru valsts ir paredzējusi iekasēt no tās iedzīvotājiem lai segtu neprasmīgas valsts pārvaldes sekas.
kaupo
k
Nav tā, ka nezinātu kas notiek citās valstīs. Skumjā atziņa ir tā ka 500EUR, kas citur ir pabalsts, pie mums jau ir neslikta alga. Tie 2000EUR saņēmēji pie mums jau ir biezie, kur citur tie skaitās zemi ienākumi. Tāpēc aplami ir prasti kopēt bagāto valstu praksti nodokļu jomā, jo ja mēs, piemēram, sāktu maksāt nodokļus no tiem ienākumiem, kas ir rietumos, tad maksātāji būtu tikai daži %strādājošo, kas ir par maz, lai pabarotu pārējos. 2. Tas, kas saņem 200 ls uz rokas nodokļos ir samaksājis aptuveni 150 ls un pārējo naudiņu notērē sildot ekonomiku. Tam kam 2000 ls jau tagad nodokļos samaksājus 1500ls un ar saviem 2000 silda ekonomiku. T.i. jau tagad viņa devums proporcionāli 10 reizes lielāks, bet veselības aprūpe viņam tā pati, skolas tās pašas, ceļi tādi paši kā 200ls saņēmējam. Tad kad mēnesī nopelna 10000.- šī proporcija zūd un liels solis jau būtu to ieviest. Klasisks progresīvais nodoklis vissāpīgāk sistu tieši pa mazskaitlīgo vidusslāni, kur biezie tāpat atradīs veidu kā optimizēt savus nodokļus, tāpat kā Rietumos.
tauta
t
buržuji ir jāpadzen! ----- hm, lai jau dzīvo! Tikai viņiem skaidri ir jāsaprot (jāliek saprast, ja paši neprotas) tas, ko R valstis jau sen panākušas - solidaritēte ir obligāta. Proti, bagātie var atļauties maksāt vairāk, nejūtot diskomfortu, un viņiem ir jāmaksā vairāk. Vienmēr valstī būs godīgi darbinieki, kuru atalgojums ir zemāks, bet, kuru darbs ir nozīmīgs, (skolotāji), kuru mājvietas atrodas normālos, ne bagātnieku, rajonos, tādēļ nodokļu slogs jāsadala atbilstoši ienākumiem / mājokļa lielumam / mājokļa atrašanās vietai. Šādu situāciju akceptē visi tie bagātnieki, kas savus resursus krājuši paaudzēm, mantojuši un vaiga sviedros strādājuši to labā. Tikai ne šeit. Latvijas straujajiem, pelēkajiem, badīgajiem miljonāriem to, protams, nesaprast, - viņi tik ilgi nocietušies padomijā, nu 20 gados vairumā kriminālos veidos, slēpti un negodīgi sarausuši mantu, nekādi vairs nespēj savu iekāri iegrožot. Piemēram, K&K, AŠ x 2, AL - kampj un rauš , krāpjas un melo, lai tikai sagrābtu vēl un vēl un vēl. Tad nu viņi ir jāpiespiež daļu saraustā atdot valstij. Tas jādara īpaši Latvijā, jo , atkārtoju, vairumā gadījumu manta sarausta izmantojot krāpnieciskas shēmas un caurumus likumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas