Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Katram tomēr būs savs saraksts

Ja par lēmumu startēt Saeimas vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu, nevis kopā ar Eināra Repšes vadīto partiju Latvijas attīstībai (LA) kāds bija pārsteigts, viņš nepazīst Reģionu aliansi, pēc tās sēdes Dienai sacīja Mārtiņš Bondars. Viņš bija Latvijas Reģionu apvienības saraksta līderis Eiropas Parlamenta vēlēšanās un būs premjera kandidāts Saeimas vēlēšanās, pirmdien raksta laikraksts Diena

"Mūsu organizācijā nekas netiek orķestrēts," teica Bondars, atbildot uz vaicāto, vai viņu pārsteidzis šāds iznākums, jo starp abiem politiskajiem spēkiem notika sarunas. Ar savu sarakstu vēlēšanās līdz ar to piedalīsies arī partija Latvijas attīstībai.

Oficiāli lēmumu nesadarboties ar LA Reģionu alianse, kura kopā ar Vidzemes partiju veido Latvijas Reģionu apvienību (LRA), pamatoja ar izšķiršanos nesaistīties ar tagadējām varas partijām un cilvēkiem, kas pie varas bijuši iepriekš. No Repšes vadītās partijas varā bijis ne tikai tās līderis, bet arī ģenerālsekretārs Juris Pūce, kurš bija Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, tās valdē ir arī Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs. Startēt atsevišķi uzstājušas Reģionu apvienību veidojošo partiju nodaļas. 

Pagājušās nedēļas nogalē lēmumu par piedalīšanos Saeimas vēlēšanās pieņēma arī bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā konservatīvā partija, kuras priekšsēdētāja vietnieks Jānis Tomels Dienai pieļāva, ka var notikt sarunas arī ar citiem spēkiem, taču - ja šādu piedāvājumu ar pozitīvu iznākumu nebūs, partija startēs atsevišķi. Viņš atzina, ka Repšes partija ir pietiekami konservatīva un ideoloģiski pretrunas nevarētu būt.

Jau vēstīts, ka Saeimas vēlēšanās ar savu sarakstu visos piecos apgabalos sestdien nolēma startēt arī Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas vadītā Latvijas Krievu savienība.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Katram tomēr būs savs saraksts pirmdienas, 30.jūnija, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas