Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Keris: nākamā gada budžets - zaļā gaisma paātrinātai Latvijas izmērdēšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es vēl Latvijā
E
Tie, kas te raksta muļķīgus komentārus, iznieko savu laiku pa tukšo, kamēr varaskāri un visai aprobežoti valstvīri, izrīkojas ar mūsu maksātajiem nodokļiem kā vien paši to vēlas! Ja valsts vara neņem vērā mūs kā indivīdus, tad arodbiedrība tomēr pārstāv nozari, kurā apvienots daudz cilvēku, un ši nozare tiešā mērā agri vai vēlu ietekmēs arī mūsu dzīves kvalitāti un dzīves ilgumu! Es domāju, ka arodbiedrību līderiem ir vajadzīgs atbalsts nevis nomelnošana, jo valdības vīri vīņus ļoti nemīl. Tikai kopīgiem spēkiem mēs pieveiksim to krīzi, kas ir mūsu galvās un tālāk ir novedusi pie ekonomiskās, un laikam jau arī sociālās. Pilnīgi piekrītu, ka vajadzētu atcelt pacientu līdzmaksājumus, jo sociāli neaizsargātam cilvēkam paziņojums, ka jādodas uz slimnīcu un pēcāk jāapmaksā lielie rēķini, neveicina ātru atveseļošanos. Tiem, kam finanses atļauj, jau tā izvēlas ārstēties centros vai privātklīnikās.
to muļķu zemes pavalstniekam
t
Ja apskatam jūsu analītiskās spējas kaut vai par tām blondīnēm,tad tas ir kas nodrāzts,plakans,impotents aispriedums,kas nāk no šaurpierīšu brunetiem ,ar rievu no cepures.Nez ko par to teiktu Rozentāle,Egle,Plaude utt.Ļaudīm smadzenes ir dotas lai DOMĀTU PAŠI,ne atkārtotu citu stulbības pliekanas!Es gan NEKAD neesmu bijusi blondīne,bet solidarizejos ar viņām. Par to devalvāciju.Ja nu tas tik dzīvelīgi būtu,vai tad VISI ,ne tikai Latvijā,FINANŠU guru ,to nebūtu VISĀS problēmu valstīs to pielietojuši,pat neprasot jūsu viedokli,laikam kā plikpaurim,un dzīvotu planēta ZAĻI,BEZ KRĪZĒM?!Jums jau te viena gudra neblondīne,pareizi oponē,bet NEPIELEC ne tikai pamelai vai blondīnēm. Jūs kvēli atbalstītu Šķēle,Ķirsons,Ošlejs,Lipmans,Plaude,utt.,kuri glābtu savu NEPAREIZI uzbūvēto biznesu .Ķīnu salīdzināt ar Latviju!Tad jau skudra ir mamuta pēctece.
haralds
h
politiķi nepilda pirms vēlēšanām dotos solījumus - (почему это, вы, эврей, всегда на вопроси вопросами отвечаете?) vai tad kāds tiem ticēja?
Anna
A
Jaunā valdība turpina iepriekšējo postošo nodokļu palielinašanas un izmaksu samazinajuma kursu, nemainot pašu sistēmu, pieejai budžeta formēšanai. Mēs varam redzēt, ka radikālus pasākumus valdošie pielieto tikai sociālā budžeta attiecībā, attiecību uz medicīnu un uz dotācijām. Valsts pārvaldi atkal ietekmē minimāli. Strukturālās reformas joprojam nevar saskatīt, birokrātijas aparāts netiek nesamazināts, ierēdņu ieņēmumi - arī. Acīmredzot, politiķi tik garīgi un psiholoģiski ir saauguši ar ieredniem, ka tās nevar nogriezt ģo mezglu un sākt nopietnu birokrātiskās sistēmas revizīju. Valdošiem ierednieki ir viņu pamatu sociālā un vēlēšanu bāze. Protams, jaunā valdība arī turpina tradīcijas - slēpj visu informāciju vai dozē informāciju. Ekspertu kopiene joprojām nezin,ne kādu turpmākas ekonomikas izaugsmes (mūs pārliecinā, ka izaugsme ir neizbēgama) aprēķināšanas metodes, ne reālo situāciju valsts kasē. Tāpat kā visās iepriekšējos gados valdība neklausas, nedzird ekspertus. Tie darbojas patstāvīgi. Mēs visi esam redzējuši telekadrus kā sociālie partneri, sakotnēji stundam ilgi klauvējā pie valdības ēkas sliekšņiem, un tad, beidzot nokļūstot tikšanās ar premjerministru un ministriem mēģināja pierādīt, ka nodokļu palielinašana nogalinās biznesu.
Anna
A
Valdība ir peveikusi neiespējamu: gan budžetu samazināt, gan palikt pie varas, un vēlreiz samazināt budžetu. Ilgas pacietības brīnumus rāda latviešu tauta. Ar šādiem cilvēkiem var gan krīzi pārsēdēt, gan jaunu nekustamā īpašuma burbuli uzpūst. Nevis aerodiumu bija jāved uz " Expo 2010", bet Latvijas iedzīvotājus. Nodemonstrēt vispasaules izstādē Šanhajā, un pēc tam pa citām valstīm vēst (ar obligātam viesizrādem ar dumpi pārņemtam Grieķiju un Franciju). Rādīt paklausīgus Latvijas iedzīvotājus par naudu grieķiem un francužiem, bet naudu pārskaitīt PVF, kā aizdevumu rēķinu samaksu. Pabeidzot turneju katram dalībniekam pa alumīnija monētai un bezmaksas zupas šķīvjam. Vidējais iespējamas protesta masas vecums – pensijas vecums. Aizvērt viņiem muti ir viegli – ir nepieciešams neskarties pensijas un neviens neskars valdību. Latvija, pa šo laiku ir dzimisi pašreizējs strupceļa attīstības modelis - jauno tehnoloģiju vietā, balsts uz vecā režīma priekšstatiem par taisnīgumu. Paaudzem, kas tika formētas LSRS, ir izlemjošais vārds mūsdienu Latvijā. Neefektīvā ekonomika meģina nodrošina labi barotas vecum dienas. Nav ko pretstāt šādai pieejai, un arī īpaši nav kam iebilst. Jaunie - aizbrauca, bizness - pavājš, ekonomisti - liberāļi ātri pārvkvalificējas dedzīgos valstniekus. Viss vēl nekas, bet pēc 5-10 gadiem ", Latvijas izbūvetais pensionēšanās" modelis neizbēgami sabojasies. Tos, kas vēlas saņemt vismaz mazu, bet ne samazinātu pensiju būs daudz vairāk nekā gatavo strādāt un pelnīt viņiem šo pašu pensiju. Un tad paliks divas iespējas: a) prasīt aizdevumā jaunus "pensionēšanās" miljardus no PVF un b) aicināt Latvijā simtus vai tūkstošus ķīniešus ar lūgumu nopēlnīt šo pašu pensiju. Un, visticamāk, varētu notikt, gan pirmais, gan otrais. Finanšu ministrs Andris Vilks, šķiet teica: "Pie nākamā gada budžeta konsolidācijas atslēgas vārds būs " reforma ". Protams, var tikai priecāties, ka Vilks ir norādījis "reformu", kā pamata ideju, bet mazliet arī vīlēties, ka viņš nav izvēlēties kaut ko vērienīgāku. Galu galā, reforma ir process, nevis pašmērķis. Reforma - ir darbību kopums, ko veic, lai sasniegtu kaut ko. Bet ko tieši?
puaro
p
Katru gadu pāri tūkstotim jauno censoņu sāk studijas dažādu mūsu augstskolu ekonomikas studiju progrrammās...pabeidz jau arī pietiekamā skaitā. Bet riņķī apkārt - sajūta kā pirmatnējā kopienā, kur pat gliemežvākus vēl nebija ieviesuši par valūtu, toties netā visi nāvīgi ekonomisti!
Ieva
I
Vienīgais, kas ietekmēs ražošanas izmaksas, būt tas, ka algas kļūs mazāk vērtīgas, taču cilvēki jau tagad dzīvo no rokas mutē, un to, kad pie mums varbūt sāks ražot produktus, ko Rietumos labprāt pirks, vienkārši nesagaidīs, jo nomirs vai nu no bada, vai aukstuma vai slimībām!
Ieva
I
Bet, pieņemsim, ja valsts izlemtu, ka turpmāk visu izgudroto ražosim paši, visu vajadzēs iepirkt ārvalstīs, izņemot daļu darbinieku....Bet devalvācija izmaksas nemainīs....Vai, piemēram, tie dzintara un sudraba diegi- ražotāji jau ir atradušies. Protams, ne pie mums, taču ne jau kursa dēļ, bet tāpēc, ka nav iekārtu un arī ja devalvēs lata kurus, tās no zila gaisa neradīsies.
Buba
B
Nu nevajag uztvert nopietni šos kerus-krīgerus. Viņus baro par vaukšķēšanu, tā kā klusu stāvēt viņi nemaz nedrīkst.
Ieva
I
Uz orgsintēzes institūta produktiem pagājušajā gadā esot 3 miljardus nopelnījuši, bet institūtam tiek kapeikas. Lai gan, ja valsts ieguldītu izpētē, varētu ievilkt nāsīs ne jau tos 3 miljardus, tomēr....Un ne jau kurss tur vainīgs, bet tas, ka tiem tur augšā gribas ieraut nāsīs labi fiksi to, kas ir pa rokai....
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Devalvāciju pavada latu emisija,tā kā budžetā naudas 'būs pietiekoši,lai indeksētu sociālo fondu ar devalvācijas koeficientu,kā arī budžeta iestādēs strādājošo algas. G20 valstu saiets Seulā ,kurā apsprieda valūtu karu jautājumu,jāsaprot kā atziņa,ka valstu valūtu kursi ir spēcīgākie ekonomikas kara ieroči. No šī viedokļa skatoties mēs ar savu nedabīgi augsto un piesieto kursu ,esam pilnīgi atbruņoti un mūsu ieroči - nacionālā valūta ir pavērsti pret mums. Tu saki,ka mums nav ražošanas,un nebūs arī,ja nesamazināsim lata kursu.
Ieva
I
Ja tu tik gudrs, tad atbildi, ko iesāks tie neskaitāmie slimnieki, kad pēc devalvācijas veselības aprūpe būs iztērējusi visu konkrētajā momentā iepirkto un vairāk neko iepirkt nevarēs? Lai kaut daļu no tā (jo uz daudzām lietām ražotājam ir monopoltiesības) ražotu pie mums, vispirms ir jāierīko ražotnes, kuru ierīkošanai būs jāieved gan būvmateriāli, gan iekārtas, jātērē laiks....Bet slimības taču negaida....
Ieva
I
To jau sen rēķina, ka, ja nebūtu to kredītu par iekārtām, ko neizmanto, slimnīcām, ko izremontē un aizslēdz, tad situācija būtu daudz labāka. Vispār tā naudas piešķiršana veselības aprūpē atgādina Žvaņecka monologu, ka ministrs esot pateicis, ka vajag tik un tik naudas, bet viņš, Žvaņeckis, uzskata, ka nē, vajag pavisam citu summu, un, ja jautā, no kurienes viņš to summu ņēma, tad atbilde ir- no tās pašas vietas, no kurienes ministrs savējo.
kartupeļēdājs
k
No stērķeles man tik krādziņš stāv !
Vienotības Klibā zos(e)
V
Ko tu tā besies, ķerīt? Tu taču mūsu Vienotības fans un stute! Arī letussardzēnu grautiņos mums palīdzēji tos taukpurnus no varas nomest, bet tagad sadomājis esi pret Vienotību roku pacelt! Nu kā tā drīkst? Marš savā būdā, ka mēs to sakam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas