Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ķīšezerā ielūzušais vīrietis vizinājies vietā, kur ledus bijis tikai 1 cm biezumā

Vīrietis, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē dzīvību zaudēja Ķīšezerā vizinoties ar sniega motociklu, ledū ielūza vietā, kur tas bija tikai viena centimetru biezumā. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka vietām ledus ir ļoti trausls un plāns, par spīti lielajam salam.

Ķīšezera ledus ir īpaši trausls un tā biezums mainīgs, jo ezerā ieplūst siltie ūdeņi, ir dažādas caurtekas, norāda glābēji. Vietām zem ledus ir gaiss, ko izraisījusi ūdens līmeņa pazemināšanās jūrā. Kad glābēji ieradušies notikuma vietā, viņiem nav vajadzējis doties simtiem metru dziļāk ezerā, jo cilvēks ar sniega motociklu bija ielūzis pārdesmit metru no krasta pie tilta pār Mīlgrāvi. Aģentūra BNS novērojusi, ka pat daži pārgalvīgākie zemledus makšķernieki, kas ik dienu redzami uz ezera, neatrodas tik tuvu tiltam un vietai, kur vīrietis ielūza.

VUGD pārstāve Inese Veisa atzina, ka zemledus makšķernieki parasti ievēro drošības pasākumus un neatrodas vietās, kur ledus ir bīstami plāns.

Pagājušā gada nogalē glābēji saņēma divus izsaukumus -  abos gadījumos glābēji no ledus nocēla cilvēkus, kuri alkohola reibumā pastaigājās pa ledu un bija guvuši apsaldējumus.  

VUGD brīdina, ka ledus ūdens tilpnēs var būt arī ļoti trausls - vietām tikai 2-3 cm.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumiem ledus biezums upēs svārstās no 15-30 cm. Ezeros ledus biezums mērīts netiek. Tiek prognozēts aukstāks laiks, tādēļ ledus kļūs biezāks un parādīsies arī vēl neaizsalušajās vietās. Rīgas līcī ledus kārta no krasta jūrā sniedzas 20-50 metru garumā.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas