Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Klāt desmitgades tautas skaitīšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valērijs
V
Sveicināti! Vakar pildīju TS inenetā un biju neapmierināts: 1. Dati tieši piesaistīti adresei, neskatoties uz to, ka mēs jau sen nedzīvojam PSRS adrese "iekalta" programā un viņu nav iespējams nomainīt gadījumos, kad persona maina savu deklarēto dzīves vietu. Datiem ir iāsaistās tikai ar PK (personas kodu), deklarēto dzīves vietu iāieraksta pašai personai (vai elektroniski ar iespēju to mainīt vai papildināt), kā arī iespējamo papildus dzīves vietas deklarāciju (Dzīvesvietas deklarēšanas likums; 8.pants. Dzīvesvietas deklarēšana (...ir tiesības deklarācijā norādīt dzīvesvietas deklarētāja papildu adresi (adreses), minot laikposmu, kurā viņš tajā (tajās) ir sasniedzams). 2. Programa nedod iespēju labot iesniegtos datus pēc to apstiprināšanas. Gadījumos, kad pēc TS veikšanas atklājās citi apstākļi nomainīt datus programa neļauj, tādejādi apstiprina nepareizos datus par personu. 3. Vairāku personu datu ievadīšana vienā "pakā", kas piesaistīta pie adreses ir nepareiza un nepārdomāta. a). sk. punktu 1. b). gadījumos, kad cita(s) persona(as) (no "pakas" vai norādītās adreses) ievada savus datus TS elektroniski, nezinot ka datus jau ievadija cits, rodās dubultošana (jo minētai personai programa liek aizpildīt datus par citiem, kas deklarēja šo dzīvesvietu, pie kam daži dati var nesakrist. 4. Nepastāv iespēja neatbildēt uz TS programā uztādīto jautājumu. Katram cilvēkam ir tiesības neatbildēt uz jautājumiem par ģimenes stāvokli, tautību un citiem, kas varētu būt saistīti ar diskrimināciju, tādrjādi tiek pārkāptas cilvēka tiesības. 5. Nepareizi sastādīti amatu un darba vietu saraksti, viņi ir gari un nepilnīgi. Tos jāveido "sazarošanas" veidā vairākās pakāpes, nevis viena gara saraksta veidā
jenotu dīrātājs
j
Es nesaprotu šo zaļo jenotu ākstīšanos. Cara laikā vajadzēja tautu skaitīt, padomju laikā arī vajadzēja. Bet tagad? Datu bāzes priekšā un pakaļā, kam tērēt naudu šādiem mēsliem? Tik trula aptauja! Galvenais, viņiem interesē, kas tev skaitās tas cilvēks, ar kuru kopā dzīvo un kuri ir aizbraukuši. VID viņus ķerstīs vai drošības policija? Citu jēgu šādai datu vākšanai neredzu, neredzu arī jēgu personas kodam un pases datiem.
Oskars
O
Es arī nolēmu BOIKOTĒT šo pasākumu ,jo tāl:80000777 arī neatbild tā kā tur ir darbs tikai VK , KNAB , PROKURATŪRAI , TIESAI ....... Cik NERVUS - LAIKA jau sev NESABENDĒJU gribu par to tagad 10000000Ls kompensāciju .
*****
*
Piekrītu, ievērojot to, skaitītājs noteikti paliks pie aizvērtām durvīm
gadās
g
Tiem, kuri nevēlas, lai kādu dienu laikā no plkst. 7 līdz 21 mājās ierodas neparedzēts viesis tautas skaitītāja izskatā, ir iespēja šo viesi atstāt aiz durvīm.
Juha
J
"....Kopumā tautas skatīšanas budžets laikā no 2010. līdz 2013. gadam ir 6,5 miljoni latu..." "...Savukārt par portatīvo datoru īri tautas skaitītājiem izdoti 600 tūkstoši latu bez PVN..." par divu meeneshu datoru iiri 300 ls?
Blabla
B
Ilgi nebija jāgaida un, lūk, LETĀ ir pirmais info par tautas skaitīšanas gaitu i-netā. Citēju "Tautas skaitīšanā iesaistītās komunikāciju aģentūras "Alpha Baltic" pārstāve Tija Ezeriņa biznesa portālam "Nozare.lv" tehniskās problēmas noliedza, sakot, ka gan mājaslapa "www.tautasskaitisana.lv", gan arī tajā norādītā saite uz tautas skaitīšanas anketu, lai arī palēninātā režīmā un ar aizturēm, tomēr strādājot. Ezeriņa atgādināja, ka aizpildīt anketas internetā varēs līdz pat 10.martam, tāpēc cilvēkiem nevajadzētu satraukties, "jo visi pagūs to izdarīt". Jā, piedalīties tautas skaitīšanā ir mans kvēlākais sapnis un tāpēc es katru dienu no rīta līdz vakaram neskaitāmas reizes mēģināšu ieiet attiecīgajā saitā, cerot, ka tas beidzot strādās, ja?Kā tad.... darīt man nav ko.
arturs
a
Ņemot vērā to, ka CSP pārkāpa Latvijas likumus (izsūtot aicinājumus arī krieviski), nav garantijas, ka CSP nepārkāps arī Latvijas likumus par personas datu aizsardzību. Šīs CSP rīcības dēļ domāju boikotēt tautas skaitīšanu.
Kārlis
K
Mēģinu ieiet tautasskaitisana.lv Rādās sekojošais: Unknown error. JAUTĀJUMS: Cik miljoni izmaksāja augstāk minētās lapas izveide?
*****
*
Gribēja kā labāk, iznāca kā parasti, pie šāda bardaka būs jāpaliek nesaskaitītam
Indz
I
Aizpildīju netā, vilkās gan, bet gāja. Mazliet sarežģīti izveidota, varētu būt vienkāršāka, pieļauju ka daudziem, īpaši cilvēkiem gados, būs grūti iebraukt. Un par darbu, man, piemēram ir divi darbi, divas nodarbošanās, atšķirīgas, nu var aizpildīt tikai par vienu, kur izrādījās, ka esmu jau kaut k'ādā datu bāzē, pats viss uzrādījās. Dažas profesijas, piemēram kultūras darbinieki, tik daudz tajā ietilpst, nu bet ok, labi, ka ir šī aptauja ir izveidota netā, un neviens pie manis mājās nenāks.
ragaviņas
r
Tiešām kas tā SIA"iSoft Solutions" ir? Vai nav amerikāņu?
anonīmais šakālis
a
Pieskaitījos un uz jautājumiem godīgi neatbildēju. Nebija jautājuma par reliģiju, vai tas skaitītājus neinteresē? Vispār pliekana aptauja, nebija pat jautājuma par ienākumiem. Kā var pieskaitīties cilvēks, kuram nav pases? Nav un negribam par tādu neko dzirdēt??? Pilnīgi nevajadzīga naudas notrallināšana! Tādu aptauju Polldaddy var izveidot katrs interesents par pusvelti! Idioti! Ņemot vērā vakardienas zzs/jenotu cūcīsko izlēcienu ar algu paaugstināšanu, aicinu to aptauju boikotēt!
b_d
b
Nebija prātīgāk datus nopirkt no draugiem.lv? No vienas puses joks, protams, bet no otras - muļķīgi kaut kā izgāzt naudu par kārtējo defektīvo projektu. Visas atrunas par pārāk lielo noslodzi, baidos, neiztur kritiku. Kas notiek darbadienu vakaros, kad puse Latvijas ielien palūrēt draudziņu albumus? Reizumis ar Dievu uz pusēm, bet strādā.
purveklis
p
Laikam esmu baigi samaitāts, bet man viss aizgāja zihi un pieskaitījos. Šamie gudrenieki vēl varēja pajautāt kāds ir IP un etxernet adrese.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas