Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

KNAB priekšnieks ideju korupcijas jautājumus iekļaut mācību programmās atzīst par labu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis par labu atzīst ideju, ka korupcijas jautājumus iekļautu skolu mācību programmās.

KNAB priekšnieks intervijā, runājot par to, kā mainīt sabiedrības attieksmi pret korupciju, sacīja: "Protams, ka ideālā variantā, un tas varbūt ir idealizēts pieņēmums, es domāju, ka kaut kādu redzamu un jūtamu progresu mēs varētu panākt ar izglītošanu ar to paaudzi, kas tagad vēl sēž skolas solā. Ja viņiem izdotos ielikt šo teorētisko izpratni par šiem jautājumiem un kādas sekas tas rada, tas dotu rezultātu."

Vilnītis uzskata par atbalstāmu, ja kādā mācību priekšmetā tiktu iekļauta atsevišķa tēma par korupcijas jautājumiem. KNAB šefs gan domā, ka pirms tam vajadzētu izpētīt, kurai vecuma grupai šādu jautājumu skaidrošana būtu visefektīvākā un kā šos jautājumus skaidrot.

"Atsevišķu mācību nē, bet kaut kādā mācību priekšmetā iekļaut kā atsevišķu tēmu - noteikti. Es domāju tas būtu atbalstāms," klāstīja Vilnītis.

"Es pat pabrīnījos, ko skolās māca no tiesībām, būtībā tā viela brīžiem ir tāda, ko māca augstskolā, tamdēļ varbūt nepiesātināt tik daudz ar humanitāriem jautājumiem, bet ielikt varbūt šādus jautājumus, kas visai sabiedrībai ir aktuāli. Bet tur ir jāsanāk ekspertiem un jāizpēta, kad cilvēkam ir tas vecums, kad veidojas par sociāli atbildīgu un aizķertos šie jautājumi," pastāstīja KNAB šefs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas