Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

KNAB priekšnieks Vilnītis nesteidzas ar atbildi premjeram

Lai arī ceturtdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis Dienai sacīja, ka par savu turpmāko rīcību saistībā ar premjera Valda Dombrovska (JL) rezolūciju par biroja reformas apturēšanu informēs nākamajā dienā, viņš tomēr nolēmis nogaidīt.

«KNAB priekšnieks izvērtēs premjera rezolūciju un sniegs uz to atbildi likumā paredzēto desmit dienu laikā,» N.Vilnīša pozīciju pauda KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenburgs. Pats biroja vadītājs uz telefona zvaniem neatbildēja.

Diena jau informēja, ka ceturtdien premjers KNAB vadītājam nosūtīja rezolūciju, kurā uzdeva apturēt sākto biroja reformu. Tās ietvaros N.Vilnītis pieņēma darbā piecus cilvēkus operatīvajam darbam Latvijas reģionos. Bija paredzēts, ka jaunā struktūrvienība būs pakļauta tieši KNAB priekšniekam. Vajadzību pēc atsevišķas nodaļas un papildus darbiniekiem N.Vilnītis pamatoja ar nepieciešamību uzlabot korupcijas apkarošanas rādītājus lielajās pašvaldībās un austrumu pierobežā.

N.Vilnīša sāktā reforma nav pieņemama biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei, kura KNAB jau vada operatīvo darbinieku grupu jeb Apkarošanas daļu. N.Vilnītis norādīja, ka pērnā gada 28.maijā J.Strīķei bijis dots rīkojums pilnveidot darbu reģionos, taču tas palicis bez ievērības, tādēļ nācās iniciatīvu uzņemties pašam. Arī V.Dombrovskis uzskata, ka KNAB sāktā reforma neatbilst likumam, jo paredz biroja struktūrvienību funkciju dublēšanu un līdz ar to nelietderīgu valsts līdzekļu izlietošanu.

J.Strīķes vadītās daļas darbinieki ceturtdien pārējiem biroja kolēģiem izplatīja vēstuli, kurā faktiski bija izteikta neuzticība pašreizējam KNAB vadītājam, kā arī izteiktas bažas, ka N.Vilnīša dēļ darbu birojā pametīs vēl vairāki darbinieki. Otrs KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks pieaugošo spriedzi darba vietā vērtēja piesardzīgi, taču atzīst, ka gluži normāla tā nav.

Pastarpināti atbildot uz jautājumu, kā biroja vadītājs risinās iekšējās šķelšanās problēmu, N.Vilnītis pēc būtības tā arī neatbildēja norādot vien: «Valsts pārvaldes iestādē starp vadītāju un padotajiem ir tikai darba attiecības un nevar būt runa par konfliktiem.» Līdzīgu pozīciju ietur arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP), kurš norādīja: «Ja  kādam KNAB darbiniekam rodas šaubas, vai priekšnieka dotais uzdevums ir likumīgs, ir jāvēršas prokuratūrā vai vismaz jāargumentē, kādēļ rīkojums netiek pildīts. Ja manā rīcībā ir pareiza informācija, tad J.Strīķe to nav izdarījusi.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas