Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Ko darīt Latvijas laukos?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I.Gr.
I
Stulbi ir, ja zeme staav atmataa vai pat tiek paardota zviedriem un vaacieshiem. Viena iespeeja ir dalju no laukiem apstaadiit ar beerziem un egleem. Beerzus jau peec 25 gadiem varees paardot Latvijas finieram. Kaadus 25-30 ha var atstaat neapstraadaatus, atmataa un gaidiit, kad radiisies doma, ko tur dariit. Gribu tikai piemineet, ka veel Ulmanja laikos cilveeki savu zemiiti ljoti miileeja un par lielu peljnju nedomaaja. Palasiet tikai Jaunsudrabinja "Jaunsaimnieks un velns".
egorec
e
un pareizi ir, ka par nopļauto zāli ES maksā, t.i.lai kad vajadzēs, tad uzarsiet un iesēsiet. Patreiz pie lausaimniecības jāpieiet, kā pret hobbiju. Kaut ko jau biški var jau dabūt, bet ja visu parēķina labāk depozītā...
J
Lauksaimniecībai var būt 2 virzieni. Vieni, kas ražo pašu patēriņam, bet otri, kas eksportē. Ja pirmajiem dzīvību var iedvest viltīgi veidots savu ražojumu protekcionisms, tad otrajiem vajadzīga specializācija noteiktās jomās un industrija. Cik industrijas var izveidot tādā mazā valstī kā Latvija. Pāris? Kas veidos? Tie taču ir pasakaini ieguldījumi. Vai iespējams vienoties valstiskā līmenī? Pašreiz - noteikti nē. Nav ilglaicības, pēctecības, kvalifikācijas, uzņēmības. Tas nozīmē, ka lauki aizaugs, cilvēki tos atstās un paliks daži ražotāji iekšējam tirgum, kā arī pilsētnieku atpūtas vai hobiju vietas.
egorec
e
Es domāju, kad būs milzīgs pieprasījums pēc l/s produkcijas pasaulē, tad arī varētu atdzimt Latvijas lauksaimniecība, bet pagaidām nekas īpašs nespīd un naudu labāk ielikt depozītā.
ēzels (arī profesors)
ē
lauksaimniecība-- tas ir uh! tas ir divreiz uh! vajag apvienoties un tad taisīt ritīgi uh!
a
a
a... kāpēc intensīvu? varbūt tieši pretēji pasīvu - bioloģisku lauksaimniecību?
tas
t
raksts ir apvainojums izcili kompetentajiem Lauksaimniecības ministriem un noniecina viņu stratēģisko ieguldījumu šajā nozarē.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
vecie kraķi, kur la zemnieks ņem to starta kapitālu ? -- Bija kolektīavis starta kapitals. Godmanis ar Bresi 1993 gada nolikvidēja, un paši zemnieki aŗrī sagrāva šo materiālo bāzi! Bet nesaprata, ka viens nav karotājs! Bet nebija jau arī kas pamāca! Ko tur vairs... izlietu ūdeni vairs nesasmelsi... un ES neko iegrožot nevar, ne importā, ne eksportā, ne protekcionisma politiku veikt. Tacu Lielveikalu ķēdēs gan šo to varētu darīt - proti kā iegrožot viņus!
ak jūs,
a
vecie kraķi, kur la zemnieks ņem to starta kapitālu ?
Budapešta vēl atceras 1956..
B
меня дядя один из первых так сделал. объединился с несколькими земниеками, выкупили у колхозов технику и потом стали постепенно развиваться. ---- nepateikšu kurs kolhozs ta izdarīja, bet viņi nenolikvideja visu, apvienojās un veiksmīgi pelna arī šodien - audzē graudus un eksportē tos uz Afriku utt... Rādīja pa TV...
Budapešta vēl atceras 1956..
B
jā, lielveikalus vajag ierobežot. Paldies par šo monopolu - Buldozeram . "es ievedu Latvijā RIMI - tas ir veiksmes stāsts" Kā tad! Bēdu stāsts! Rimi, Maxima - tikai diktē savu politiku un ved iekšā vislētakos draņķus. Un vispār cilvēkiem būtu labāk, ja pārtika būtu dārgāka un kvalitatīvāka. Citādi cilveki tikai rij no rīta līdz vakaram - rij bezhēgā! Bet kādreiz vecos laikos cilveks zināja ēdiena vērtību! Un nebija arī resni! Vai piemēram ir pareizi ka cilvēks katru dienu var ēst vistas gaļu? Pilnīgi nepareizi! Jo rezultatā - vistas špricē ar hormoniem un uzbaro 3 mēnēšu laikā! KAS IR NENORMĀLI! un cilvēki to visu ēd! Šausmas! ZZS - Dūklavs izskatās kompotents, Roze bija galīgs dunduks!
xmm
x
у меня дядя один из первых так сделал. объединился с несколькими земниеками, выкупили у колхозов технику и потом стали постепенно развиваться.
xmm
x
Не соглашусь. Надо было регулировать импорт и поддерживать своего производителя. Что бы во всех этих больших магазинах продавалась наша латвийская продукция. Я думаю, что и в ЗЗС тоже есть умные люди. Но у нас умных не ставят, у нас ставят тех, кто позволяет воровать. За идиота прошу прощения, это я так, не подумав. Я совсем так не думаю.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
vajadzeja kolhoza bāzes saglabāt, parveidot par kooperatīviem un valsts politiku virzīt, ka katrs kopperatīvs audze kaut ko savu - vajadzeja centralizētu lauksaimniceības politiku - koordinējošu iekšējam tirgum! To neizdarīja - visu sagrāva, tagad lielākā daļa zemnieku sitas kā prot, es nerunāju par lielajiem zemniekiem. Vajadzeja kolhozus pārveidot par A/S kur zeme pieder katram individuāli, bet izmanto kopējo bāzi - tehniku, kaltes, uzglabājamās noliktavas utt.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
Я не защищаю СССР. И по поводу продуктов - их стало не хватать только после того, как Горбачёв начал перестройку. До этого были полные магазины и мяса и молока без всяких добавок из из натуральных продуктов. -------- melo, viss pazuda 1975 gadā!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas