Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Koalīcija neatbalsta automātisku pilsonības piešķiršanu bērniem, ja no vecākiem tikai viens ir pilsonis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Karlis Alksnis
K
Zēli ka tā. Manam pašam ir trīs pases, Latviešu, Austrāļiešu un Sveiciešu. Manai sievai (kura nerunā latviski), Itāļu un Sveiciešu, un mūsu meitām Sveiciešu un Itāļu. Es cenšos Dainai, Valentinai un Laurai mācīt latviešu valodu un mēs katru vasaru uzturamies Latvija. Vai kādam ir radijusies doma, ka dubultpilsoņi var izjūst ka saknes viņiem ir vairak nekā vienā zemē, var tās visas iemilēt un katrai pienest kādu plašaku pieredzi? Rikojoties kā pašreiz, Latvija neuztur motivāciju un lojaltāti no visiem tiem pilsoņiem kuri cenšas uzturēt savu kultūru un identitāti ārpus tēvzemei un tās dot tālāk jaunai paaudzei, arī ja precējusies ar nelatvisku partneru (kas par noziegumu, vai nē?). Dzīvojiet kā tīri Latviesi, laimīgi un vieni aiz Jūsu pilsonības redelēm.
Danika
D
Protams, Latvijai ir tik daudz pilsonju, ka vinja var atljauties desmitiem tuukstoshu jauno pilsonju vienkaarshi atstumt. Pilsoniibas ieguushana beernam, kam tikai viens no vecaakiem ir LV pilsonis, ir tik sarezgiita, ka vairs nerodas jautaajums par Latvijas valsts attieksmi pret jaunajiem latvieshiem un vinju vecaakiem ... Dazhreiz man ir ljoti kauns par savu pilsoniibas valsti.
tjotja Motja
t
Kas tā par morāli - kļūt par tās valsts pilsoni, kurā viss ir vieglāk un labāk? Ā, atceros - tādus ļaudis sauc par kosmopolītiem.
tjotja Motja
t
Kur tu saskati integrācijas problēmas?
Wala
W
Ja paši latvieši nebūs tādi kretīni ka patreiz - tad nebūs tādas integrācijas problēmas. Ja dzīve šeit būtu katra krievu tautības cilvēka sapnis, tad nevienam i prātā nenāktu prasīt krievu valodas tiesības, un aŗī pilsoņa statusam būtu pavisma cita vērtība. Bet tagad - pat pašiem latviešiem tā pilsonība nav lielā vērtē, jo ar to vēderu pilnāķu nedabūsi. Un arī partija un valdība vietējo "homo sapiens" pēcteci uzskata par vergu nevis cilvēku ... Tad piedodiet piemēram Apvienota Karaliste ir daudz simpātiskāka vieta, gan vieglāk kļūt par pilsoni, gan arī dzīve vairāk līdzinās cilvēku.
tjotja Motja
t
Tad jau Latvijai kā latviešu mājvietai vari uzreiz teikt āmen. Mēs taču esam maza zeme un nācija, mēs tā nedrīkstam. Un vispār es pēc tā nemaz neilgojos, lai šeit ieklīstu visādi laimes meklētāji. Lai tik laiž uz lielajām "labklājības zemēm". Starp citu, varbūt kādreiz par tādu kļūs Krievija?
Senais
S
Btu lieliski, ja mūsu valsts sasniegtu tādu līmeni, ka tajā dzīvot ilgotos ikviens un brauktu uz šejieni , lai dotu iespēju bērnam piedzimt labklājības valstī, jo šī valsts, līdzīgi ASV, piešķirtu pilsonību katram, kas dzimis tās teritorijā. Kaut vai uz kuģa , vai lidmašīnā, par vēstniecībām nerunājot. Atvainojos, sasapņojos. Protams, ka pilsonību tikai tīriem latviešiem, kas savu latvietību var pierādīt vismaz trīs paaudzēs.
anna
a
Pilnīgi tev piekrītu, man arī vēlēšanu icirknī bija pilns ar "pilsoņiem", kas latviski nejēdza pilnīgi neko. Es domāju, ka tam ir jābūt par pamatu, vispār atņemt pilsonību!
tjotja Motja
t
Sen bija laiks pielikt punktu, bet agrāk pilsonības papīri esot maksājuši 60 Ls. Tā man teica viena tante veikalā, kad brīnījos, ka vēlēšanu iecirknī bija ieklīduši vēlēt tādi "pilsoņi", kas latviski nesajēdza ne rīta ne vakara, un darbiniece viņiem, zemu klanīdamās, visu paskaidroja krieviski.
zvirbulēns
z
Nesatraucies, pilsoņu skaits Latvijā pēc dekolonizācijas samazināsies par 1/3, katram latvietim Rīgā būs dzīvoklis, liekos dzīvokļus nojauks, samals un ielies lauku ceļos, lai var ātrāk tikt uz laukiem!
tjotja Motja
t
Kāpēc pilsoņu skaits būtu jāpalielina? Tas nav vajadzīgs. labāk, lai ir mazāk, bet lojāli un patriotiski noskaņoti. Gudrs lēmums. Kaut nu izturētu un nelocītos. Tāpat jau nelabvēlīgu pilsoņu ir pārāk daudz.
RUNCIS
R
ĀRĀ NO LATVIJAS ŠĀDUS TIRLIŅUS , nav te vieta diedelniekiem .
anna
a
Beidzot, pieteik dalīt pilsonību tikai tādēļ, ka esi šeit piedzimis, bet lai pierāda, ka ir lojāls Latvijas Republikas pilsonis, citādi tie krievi galīgi izlaidušies, it kā ir LR pilsoņi, bet vazājas apkārt ar krievu karogiem.
draugs
d
Ļoti pareizs lēmums. Rosinātu arī būtiski sašaurināt krievvalodīgo naturalizāciju. Ikviens redz, ka tas apdraud Latvijas valsts pamatus.
kukū
k
kaut kas nenormāls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas