Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kondrašovam par policistu slepkavību AT piespriež 18 gadus cietumā

Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palāta otrdien skatīja lietu, kurā ir izvirzīta apsūdzība par divu policistu tīšu slepkavību Valmierā. Augstākā tiesa Mihailam Kondrašovam piesprieda 18 gadus cietumā, policijas kontroli uz 3 gadiem un mantas konfiskāciju. Pilns tiesas spriedums būs pieejams sākot 4.decembrī, kad spriedumu vēl varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Tiesa izmeklēšanā konstatēja, ka 2006.gada 30.jūlijā divi Valmieras Kārtības policijas darbinieki ap pulksten 17.20 nogādāja apsūdzēto uz Valmieras rajona Policijas pārvaldi administratīvā protokola sastādīšanai un atskurbšanai. Kondrašovu aizturēja aizdomās par to, ka viņš ir izdarījis administratīvo pārkāpumu - atradies sabiedriskajā vietā Valmieras autoostā alkohola reibumā, t.i., tādā stāvoklī, kas aizskar apkārtējo personu cieņu.

Valmieras rajona Policijas pārvaldē Kondrašovam palūdza izņemt no kabatām personīgās mantas. Kamēr viens no policijas darbiniekiem sāka aizpildīt administratīvās aizturēšanas protokolu, apsūdzētais izvilka viņam piederošo pistoli un raidīja desmit šāvienus, kuru rezultātā abiem policijas darbiniekiem iestājās nāve.

Pirmās instances tiesa M.Kondrašovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 10 gadiem. Toreiz spriedumu pārsūdzēja abas puses. Otrdien tiesas sēdē prokurors Andrejs Andrejevs apsūdzētajam lūdza piespriest brīvības atņemšanu uz 20 gadiem, policijas kontroli uz 3 gadiem un mantas konfiskāciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas