Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krievija sevi ievainojusi uz ilgu laiku. Intervija ar ASV vēstnieku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Krievija ir drauds
K
Krievija uztaisījusies par morālisti. Valsts, kas desmitiem tūkstošu iznīcinājusi savu pilsoņu tai skaitā mazos bērnus, sirmgalvjus un sievietes Čečenijā. Gebelsa un Hitlera krustojums!!! Putins - morālists (Beslanas, Nord-Ost, Čečenijas, Gruzijas krīžu risinājums). Meliem jābūt tik grandiozi neticamiem, lai tiem noticētu (Gebelss). Putins (un arī Medvedjevs) - ļoti atgādina Hitleru 1936-1938 gados, kad Vācija pievienoja sev teritorijas, kurās dzīvoja vācieši. Krievija ir jau gājusi soli tālāk izdod svešas valsts iedzīvotajiem pases un tad pievieno teritorijas, kur tie dzīvo. Abi minētie punduri augusta dienā skrēja uz pazemes bunkuru, kodolpogu rādīt visai pasaulei. Tā sakot Osvencima (Aušvicas) kodolkrāsnis!
Apdraudējums
A
Liekas, ka NATO jāmaina vadība, ir izmainījusies situācija un nepieciešama cita vadība. ADEKVĀTĀKA. J. de Hops Shēfers (2008.g.12.septembris) Tāpat viņš uzsvēra [J. de Hops Shēfers], ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. _____________________________________________ 2 008.g12.septembris (dažas stundas vēlāk): Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs piektdien paziņoja, ka nevairītos uzbrukt Gruzijai, ja tā būtu ceļā uz iestāšanos NATO un notikumu scenārijs būtu līdzīgs tam, kāds tika pieredzēts pagājušajā mēnesī, ziņo Reuters. "Kas notiktu, ja Gruzijai būtu NATO dalības rīcības plāns? Es negaidītu ne sekundi, lai pieņemtu tādu lēmumu kā toreiz," nešaubījās Krievijas prezidents. "Situācija nav labvēlīga Krievijai, tā ir apkaunojoša Krievijai. Mēs to ilgāk vairs necietīsim," draudēja D.Medvedevs.
Apdraudējums
A
J. de Hops Shēfers: Tāpat viņš uzsvēra, ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. ________________________________________________ ___________ 1) 2001.g.11.septembris - tiek daļēji iznīcināts Pentagons - ASV Aizsardzības ministrija Netika prognozēts, netika aizstāvēts. Uzbrukums sekmīgs 2) 2001.g. 11.septembris - divu lidmašīnu ietriekšanās WTC Dīņu torņos. Netika novērsts. Bija informācija, ka gatavojas uzbrukumam. Pat jau bija pieredzēts uzbrukums.1993.gadā zem viena no torņiem tika uzspridzināta automašina ar sprāgstvielām. Gāja bojā desmitiem cilvēku. Tornis noturējās. 3) 2001.g.11.septembris - lidmašinas uzbrukums ASV politiskajam centram (Baltais nams vai Kongress). Uzbrukumu novērsa vienkāršie pasažieri upurējot savas dzīvības. 4) 2004.gads - Uzbrukums Irākai. Pamatojums Irākai ir masveida iznīcināšanas ieroči. Spriedums kļūdains. Šādi ieroči netika atrasti. 5) 2008.g.augusts - PĀRSTEIGUMS, ka Krievija spēj ieit citā valstī ar karaspēku, okupēt, sadalīt un atzīt atdalītās daļas par neatkarīgām valstīm. KĻŪDAINS priekšstats. 6) Tāpat viņš [J. de Hops Shēfers] uzsvēra, ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. ATKAL KĻŪDAINS priekšstats. Vai pēc visa tā var uzticēties mūsu NATO partneru priekšstatiem par apdraudējuma iespējamību?
Pasaule ir mainījusies
P
Pasaule pēc 8.augusta ir mainījusies, tāpat kā pēc 11.septembra. Par LATVIJAS apdraudējuma nopietnību MUMS pašiem jālemj. Ne ASV, ne Pentagonam. ASV 2001.gadā ieskaitot CIA nogulēja 11.septembra uzbrukumu, kurā piedalījās vairākas grupas teroristu, kas vienlaicīgi ieņēma 4 lidmašīnas. Un bija sekmīgi trīs uzbrukumi tai skaitā ASV Aizsardzības ministrijai - Pentagonam. Tikai pasažieri izjauca ceturtās lidmašīnas uzbrukumu (mērķis-Baltais nams). Pārējās divas lidmašīnas kā zināms ietriecās World Trade Center- ASV ekonomikas simbolā Dvīņu torņos. Cik zināms specdienestiem bija informācija par tāda uzbrukuma gatavošanu, bet tie nepievērsa vajadzīgo uzmanību informācijai. Tāpēc TIEŠI mūsu valdības pienākums ir PIERĀDĪT situācijas nopietnību. Nākošajā gadā būs pašvaldības vēlēšanas. Šodien, 12.septembrī bija pirmais mītiņš par vēlēšanu piešķiršanu nepilsoņiem. Cik ilgs laiks vajadzīgs, lai notikumi izvērstos līdzīgi Tallinai? Karabāzes ir nepieciešamas, ja vien nevēlas Latvijā izvērst karadarbību līdzīgi Gruzijai. Gruzijas notikumus arī neviens neprognozēja. Kaut arī Putins jau ar Minhenes runu (vairāk nekā pirms gada) brīdināja par Krievijas politikas maiņu. Ir vajadzīgi DARBI, nevis TUKŠI solījumi. Kad Krievijas karaspēks būs Rīgā, diez vai Rīgu varēs bombardēt.
@
@
"Kad ASV uzbruka 2001.gada 11.septembrī, jau nākamajā dienā pirmo reizi 60 gadu laikā tika iedarbināts 5.pants un NATO spēki palīdzēja." Tā, un ja atmet šo dzeju par uzbrukumiem, kuros nav nekādu būtisku lidmašīnu atlūzu utt., tad paliek pāri šis - NATO dzinējspēks ir pašas ASV, un ASV palīdzēja sev. Vēstnieks lej ūdentiņu.
Bezdievis
B
Varbūt ironiski, bet vienā ziņā Gruzijas okupācija un teritoriju anektēšana ir labvēlīga Baltijas valstīm. Labvēlīga tajā ziņā, ka varbūt tiešām liks NATO pauriem sākt nopietni domāt par Baltijas valstu drošību, gatavot reālu rīcības plānu, ja notiktu iebrukums. Un vārdu sakot - būt gataviem uz agresiju reaģēt jau nākamajā minūtē, nevis pēc vairāku dienu sašutuma. Un labi ka pieminēja enerģētisko drošību. Faktiski NATO vajadzētu sākt pieskatīt savas valstis enerģētikas drošības ziņā, lai katra valsts būtu spējīga apgādāt sevi un vēl eksportēt. Un par tiem savienojumiem - Lietuvai būs savienojums ar Poliju, Igaunijai ar Somiju, būtu tikai godīgi, ja Latvijai būtu savienojums ar Zviedriju, ja mūsu politikāņi piekāpsies Lietuvai, tas liecinās par viņu pilnīgu nespējību.
pakausis
p
pats saprati ko tiko pateici? :))))
Secinājumi
S
1) ASV ir pretspēks Krievijai. 2) Latvijai tiešām tiek atvēlēta bufervalsts loma, jo netiek domāts izvietot karabāzes. Līdz ar to var atkārtoties Gruzijas notikumi: ieies krievu karaspēks un notiks plasa karadarbība Latvijas teritorijā. 3) Cerams, ASV palīdzēs atgūt kompensācijas no Krievijas par 50 gadu okupāciju. Tad varētu diskutēt par Latvijas kompensācijām ebreju kopienai. 4) Cerams, ASV palīddzēs sarunās ar Krieviju par okupācijas laikā ieceļoto krievu repatriāciju. "Bez šī jautājuma nav iespējams aizvērt Otrā pasaules kara nodaļu."
Pikselis
P
Vienu lietu es tomēr nesaprotu. To, ka Latvijas okupāciju laikā (Latvija nepastāvēja un nekāda valdība emigrācijā arī nebija, bet bija Ostlande un PSRS) atņemtie īpašumi jāatdod īpašniekiem es saprotu. Tas tagad ir Latvijas valdības svēts pienākums raudzīties, lai tā notiktu. Bet, kas tā par kompensāciju, ko pieprasa ēbreju organizācijas un kas tagad jāmaksā ēbrejiem no manu nodokļu naudas, es nesaprotu. Ja nav fisisku mantinieku, vai tad tās pašas organizācijas nedrīkst pieņemt īpašumu? Var gadīties, ka okupācijas varu darbības rezultātā īpašums iznīcināts. Tad kādi starptautiskie likumi paredz, ka par to jāatbild Latvijas valdībai, kur tajā laikā neeksistēja? Nesen Jurkāns, ērti zvilnot, stātīja, ka ēbreji esot lobējuši Latviju pasaulē. Pat to es saprotu, ka par lobēšanu jāsamaksā, kā par kuru katru derīgu darbu. Bet kāds tam sakars ar īpašumiem un pieprasīto naudu?
grg
g
Tipo net. Kak odin umnij chelovek skazal,podumajte pochemu amerikosi tak "zabotjatja" o Evrope? Otvet ocheviden.Presledujut svoi interesi. V ekonomicheskih programmaj USA EU - vrag.
l'avocate
l
Interesanti...vakardien ASV kongresā bija cita nostāja par Gruziju. Vairaki kongressmeni izteicas par Saakašvili un Gruziju kā par agressoru, kurš uzbruka pirmais... aaa...tikai tagad pamanīju, ka intervija notika 10-jā :) nu, redzesim kādu dziesmu mums dziedās Larsons pēc vakardienas kongresa sanaksmes. :))))
neticu
n
Neticu politiķu divkosībai. ASV pirmam kartām domā par savām interesēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas