Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krīgers: cilvēki nav gatavi protesta akcijām par savu labklājību

Cilvēki nav gatavi protesta akcijām par savu labklājību, tāpēc mēs meklējam politisko partiju atbalstu, šodien Latvijas Radio skaidroja arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers noslēgto vienošanos ar apvienību Par labu Latviju (PLL). Vienošanās tika parakstīta trešdien. P.Krīgers aģentūrai LETA teica, ka, ja arī vienošanās netiks pildīta, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) PLL tiesā iesūdzēt vai citādi sodīt nevarēs, tomēr iedzīvotājiem būs iespēja izvērtēt, cik lielā mērā partijas solījumi atbilst realitātei.

Viņš radio sacīja, ka arodbiedrības ir pret neapliekamā minimuma samazināšanu pensijām līdz 80 latiem, kas katram pensionāram atņems 20 latu. “Tā nebūs pensijas samazināšana, tā būs vienkārši nodokļa palielināšana. Ar šādām asprātībām valdība ir nākusi klajā jau ilgāku laiku,” teica P.Krīgers. “Mēs esam pret šo normu, uzskatām, ka pensionāriem ir jānodrošina iztikas minimums, kas nozīmē, ka pensija būtu vēl jāpalielina, tāpēc meklējam politisko partiju atbalstu, jo vieni paši nevaram panākt pretspēku valdības rīkojumam. Redzam, ka cilvēki nav arī gatavi protesta akcijām par savu labklājību un savu naudas maku, tāpēc meklējam atbalstu partiju programmās,” viņš teica. Tomēr viņš nešaubās, ka pēc vēlēšanām budžets būs “pilnīgi cits”. “Protams, ka būs! Kā tad mūsu valstī bez pārsteigumiem! Līdz vēlēšanām ir viens, pēc vēlēšanām pilnīgi cits,” P.Krīgers atbildēja uz jautājumu, vai pēc vēlēšanām mūs sagaida pārsteigumi.  

LBAS priekšsēdētājs P.Krīgers laikrakstā Diena savukārt arī apšaubīja, ka bezdarba līmenis rudenī stabilizēsies, kā izteicies labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Pēc ministra prognozētā, tuvākā mēneša laikā bezdarbs nedaudz samazināsies, un tad tā līmenis stabilizēsies.

“Iespējams, nākamajā mēnesī bezdarbs tiešām saglabāsies līdzšinējā līmenī, taču oktobrī bezdarba līmenis noteikti augs sakarā ar sezonas darbu izbeigšanos. Tad cilvēki, kas strādāja, piemēram, ražas novākšanā, atkal atgriezīsies bezdarbnieku rindās un papildinās Nodarbinātības valsts aģentūras sarakstus, un meklēs sev jaunu darbu. Pēdējā laikā tautsaimniecības izaugsme nav tik ievērojama, lai mēs varētu runāt par bezdarba līmeņa stabilizēšanos vai kritumu. Tās 400 darbvietas, kas parādījās šomēnes, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, ir niecīgs skaits uz bezdarbnieku lielo pulku.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas