Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kučinskis: izskatās, ka ar 4ATA latviešu tauta iegūst jaunus varoņus

Pēc visas reakcijas izskatās, ka latviešu tauta iegūst jaunus varoņus, tādus ka Robinus Hudus, šobrīd veidojas sabiedriskā doma, ka tas ir baigi labi, kas ir izdarīts, ar skeptisku pieskaņu otrdien no rīta intervijā Latvijas Radio Ceturtās Atmodas tautas armijas (4ATA) aktivitātes komentēja Saeimas deputāts Māris Kučinskis (TP).

Viņš atzina, ka pats nezina, kas ir Neo un 4ATA, taču pauda pārliecību, ka viņi tiks atrasti, jo kapacitāte esot pietiekoši augsta.

Politiķim pagaidām nešķietot, ka šīs aktivitātes varētu būt kādas priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļa, ja vien tie nav kādi jauni spēlētāji. Izskatās, ka tie ir puiši, kas grib būt varoņi, sprieda politiķis.

Lūgts vērtēt publiskotos datus, M.Kučinskis norādīja: ja informācija būtu kļuvusi zināma citādā veidā, "protams, tas ir interesanti, un vienu otru negāciju parāda". Viņaprāt, tas parāda "mūsu postsociālisma atlieku, tendenci, ka cilvēki grib būt bagāti un uzreiz". Tikko parādās nauda, algas jāskrūvē augšā, pieticība nav pēdējo gadu tikums, teica deputāts.

Viņaprāt, datu noplūde ir gana nopietns precedents, bet ne tik daudz no datu izmantošanas viedokļa, jo lielākā daļa deklarāciju ir publiski pieejamas un nav slēpjamas. Viņš gan nedomā, ka varēs atrast kādu atbildīgo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu noplūdē, ja neskaita "nelaimīgo uzraugu", kas VID bijis. Visur tā atbildība ir tā dalīta, ka būs grūti atrast vienu, teica deputāts. Ar sodīšanu, viņaprāt, jātiek galā izmeklēšanas komisijām.

M.Kučinskis arī uzsvēra, ka Latvijā datu drošības sistēma attiecībā uz to daļu, ko nosaka NATO standarti un dalība starptautiskajās organizācijās, funkcionē, savukārt attiecībā uz pārējo, piemēram, VID datu bāzi, viņaprāt, situāciju varētu saukt par koordinācijas anarhiju. Esot vairākas iestādes, kas atbild par šo jomu, taču viena atbildīgā un koordinatora nav. "Tas ir darbs, ko, iespējams, pārņemsim uz parlamentu," teica M.Kučinskis.

Viņš norādīja: ir labs analogs, kas saistās ar NATO drošības standartiem, un vaicāja, kāpēc tas nebūtu iespējams arī citās sistēmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas