Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LĀB iesaka ieviest obligāto veselības apdrošināšanu vai īpašu veselības nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu gan
N
Veselības nodoklim kā tādam nav nekādas vainas. Tikai... no kā to taisās ņemt? Man šobrīd iznāk tieši tik, lai samaksātu īri, komunālos, nopirktu zāles (esmu diabētiķe), ēšanai palik tik, cik nu paliek...
filozofs
f
ar to bija jaasaak teju 20 gadus atpakaļ , mees sen ar saviem profesoriem Eiropai buutu iekabinaajuši , kurš to visu nogremdeeja??
jumors
j
Drīkst, es to nodokli maksāšu pats sev? Tad zinu droši - izmantošu pie ārsta , nevis Rozentāles frizierim.
Auces Ješka
A
Jelgavā ir tāds labs dakteris Dārznieks. Iestādē (slimnīcā), kurā viņš strādā ir savs cenrādis, bet viņam savs. Gribi saņemt kvalitatīvu pakalpojumu maksā 2 x (slimnīcai un viņam). Tad jau sanāk, ka drīz būs jāmaksā 3 x :)
Maize
M
Jaa!!!!!! Turpinasim barot so sakroploto sistemi
status quo
s
Es apsolu ka katrs vadosais arsts Latvija (ar lielam algam), NEVELAS mainit status quo
Padomju ieredni
P
Sitiem padomju laikmeta ieredniem nav ienacis prata mainit vai uzlabot esoso medicinas aprupes sitemi, tikai aizmest tur vairak naudas. .
Ieva
I
Jebkurā gadījumā esošajā situācijā arvien aktuālāka kļūst cilvēku nevēlēšanās doties laicīgi pie ārsta, jo tad visticamāk būs jāmaksā pilna cena, un Latvija tāpat varēja lepoties tikai ar milzīgu ielaisto slimību skaitu.....
Ieva
I
Tur jau ir tā problēma, ka ja tikai neatliekamā, tad nav vērts pat sākt, jo pretēji populārajama priekšstatam galvenie neatliekamo klienti ir cilvēki ar hronisku slimību saasinājumiem. Arī insults un infarkts ir tikai hroniskās slimības aterosklerozes sekas. Un tagad pasaki, kurš vēlētos gaidīšanu līdz būs pie miršanas, lai viņu pēc tam "atkačātu"? Turklāt tāda atkačāšana parasti izmaksā dārgāk, nekā savlaicīga ārstēšana un rezultāti jau nu ir noteikti sliktāki....Tā kā mērķim ir jābūt arī līdz minimumam samazināt visas iespējamās rindas, jo kamēr tās pastāv, cilvēki būs spiest savas problēmas ielaist.
Bezpartejiskais pagāns
B
Piekrītu. Viss ir ļoti skaisti. Taisam augšā. Bet tikai pēc tam, kad tādi diedelnieki, kā Apinis tiks patriekti. Naudai ir jāiet lietā!
west
w
Pašlaik tā ir tikai un vienīgi tukša runāšana. Apdrošināšanu neiesaka ārsti, bet gan politiķi. Ārstiem taču ir vienalga kā saņemt naudu par pakalpojumu. Šī oga ir pārāk zaļa, bez pamatojuma un ne no īstās komandas virzīta.
dzeris - DIMS
d
Nu un tev ir garantija, ka nekad nesaslimsi? Bez tam, visa apdrošināšana balstās uz solidāru principu - veselais maksā par slimo, savukārt, kad viņš saslimst, par to arī maksā veselie. Un, par savu naudu tu vari braukt kaut uz ņujorku.
DIMS
D
Vispirms, sini valsti "kvalificeta" medpalidziba sen vairs nav pieejama. Ja ir - tad par lielu naudu. Otrkart, man ir jabut tiesibam izveleties, kur arsteties. ja lidzekli laus - brauksu labak uz Briseli pie arsta, nevis seit. Treskart, pedejos 15 gados neesmu slimojis ne reizi. Par ko tad maksasu? Ceturtkart, vai ari zobarsti klus bezmaksas ja nodokli ievesis...
dzeris
d
Ja pēc šāda varianta, samazinot ienākuma nodikli par 8%, un, tai pat laikā, ieviešot veselības nodokli 10% apmērā, tātad klāt katram būtu jāmaksā tikai liekie 2% no ienākumiem, tad varētu piekrist. Domāju, daudzi piekristu, ja tad tiktu garantēta vismaz neatliekamā un kvalificētā med. palīdzība tos 2% arī maksāt. Tiki, baidos, valdība uz to neies, jo tas tai neļaus tik brīvi rīkoties ar budžetu.
skepse
s
ir jau maksas medicīna, kādu vēl nodokli? lai uz rokas saņemtu 200 ls, 140 ls jāsamaksā nodokļos!!!! ko vēl ieviest?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas