Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Labos iepriekš negaidīti pieņemto normu par valsts apbalvojumu izgatavošanu tikai Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aleksandrovam
A
Par "mīļo cilvēku" paldies, par " āža kāju" kārtējā spekulācija, par Faberžē olām- Priecīgas Lieldienas arī jums!
Arnis 3
A
Un Jūs joprojām spriežat par to, ko es esmu vai neesmu redzējis. Interesanti, vai ne? ------------- Redziet, mīļo cilvēk, šeit arī sāk parādīties Jūsu āža kāja. Jautājumu par redzēšanu uzdevu pašu pirmo, bet Jūs tā arī Jums vien zināmu apsvērumu dēļ uz to neatbildējāt. Tikai runājāt rinķī un apkārt bez jebkādas konkrētas faktoloģijas. Interesanti, vai ne? Faberžē olas tak arī noteikti ir ne tik kvalitatīvas, jo izgatavotas arhaiskā stilā. Labi, nespekulēšu tālāk. Veiksmi arī Jums. P.S. Naudas drukāšanai un kalšanai Latvijā nodrošināt atbilstošu drošības pakāpi nebūtu nekādu problēmu. Problēmas ir pilnīgi citā aspektā meklējamas.
Aleksandrovam
A
Un Jūs joprojām spriežat par to, ko es esmu vai neesmu redzējis. Interesanti, vai ne? "A kāpēc LB naudu nedrukā un nekaļ Latvijā? Tur tak vēl vairāk "ieguvums" būtu.- Tāpēc, ka tie ir maksāšanas līdzekļi,kas prasa zināmu drošibas pakāpi. Savukārt, ordeņi nav maksāšanas līdzekļi. Un Jūs, protams, to nezinājāt... Arī par ieinteresētajām pusēm varat spekulēt bezgalīgi. Good luck!
Arnis 3
A
Joprojām spriežat par to, ko neesat redzējis. Par "ierēdniecības formāliem iemesliem" to ir nosaukusi viena ieinteresētā puse. Puse, kas otrajā konkursā nepiedalījās, bet tagad, iespējams, grib tikt atpakaļ zirgā ar prastu lobējumu likumā. Varētu paklausīties publikas atsauksmes, ko tā domā par "jebkuru cenu, ka tik Latvijā", ja kāds internetā publiski izliktu abu ražojumu bildes un cenas tiem apakšā. Bet neviens to nedarīs, jo vieni negribēs publiski cilāt tādas lietas, bet otrs tik klusi pa stūriem īdēs, jo zin, ka pirmajiem ir ko likt pretī. A kāpēc LB naudu nedrukā un nekaļ Latvijā? Tur tak vēl vairāk "ieguvums" būtu.
Aleksandrovam
A
Esmu par jaunu, lai zinātu kaut ko par jūsu pieminēto īpašo sirdsapziņu, tāpēc pie lietas: Mikāna darbnīcā ordeņi tika izgatavoti nosacīti arhaiskā stilā, izmantojot vēsturisko oriģinālu gatavošanas tehnoloģijas. Tas nenozīmē zaudēt kvalitāti. Par Jūsu atsauci uz rakstu: "ierēdniecības... Formālais iemesls bija - Latvijā izgatavotie ordeņi esot mazāk kvalitatīvi un dārgi".Ja ticat visam, ko saka ierēdņi... Par "dārdzību"- parēķiniet, ko zaudējusi mūsu Valsts, atdodot biznesu citai valstij. Zaudētas darba vietas, tātad arī neieņemtie nodokļi, utt. un tas viss tikai, lai Kanceleja kaut ko ietaupītu.
Arnis 3
A
..., bet "ir mazāk kvalitatīvi".
Arnis 3
A
Bet Jums pietiek ar "revolucionāro sirdsapziņu", lai spriestu par lietām, kuras pat redzējis neesat. Ne jau es kritērijus te izdomāju. Tepat rakstā tie ir nosaukti - "...Latvijā izgatavotie ordeņi esot mazāk kvalitatīvi un dārgi". Tā kā esmu redzējis, tad varu teikt nevis "esot mazāk kvalitatīvi", bet "esot mazāk kvalitatīvi".
Aleksandrovam
A
Esat redzējis- nu, un? Tas tagad mums visiem būs kritērijs, ka JŪS esat redzējis?.. .."Un, cik esmu dzirdējis,.." no ierobežotas pieejamības informācijas(!) Jā, arī dzirdējis! bla, bla.
viens
v
varētu jau tos trīszvaigžņju ordeņus ražot Maskavā un tiem mugurpusē būtu uzraksts: sdelano v rosii
Arnis 3
A
Jā, esmu redzējis 3ZV ordeni Mikāna un lietuviešu izpildījumā blakus. Derētu arī jums redzēt, pirms spriest. Un, cik esmu dzirdējis, kvalitāte nebija vienīgā problēma dēļ kā starptautiskā konkursā tika meklēti alternatīvi ražotāji.
Ēriks
Ē
Man gaļīgi apnikušas šīs muļķības ap to ka visam piešķir slepenību bvai ierobežotu pieejamību! Pirms pāris gadiem pieņema likumu par valsts noslēpumu lai šīs muļķības beigtos un tauta varētu zināt, ko tās kalpi dara, bet situācija faktiski nav uzlabojusies! Kāds te varētu būt noslēpums? Kāda ierobežota pieejamība? Ja valsts, ES vai citu ietvaros, ir paņēmusies neierobežot konkurenci, tam ir jābūt publiski zināmam! Kāds tur vēl varētu būtu noslēpums? Tas, pateicoties tieši tiem kas grib to turēt sleepenībā, ir vienkārss sūda bleķis, kuru sākotnējā nozīme, tiem pašiem to piešķirot sev vai, pēc nostāstiem, pārdodot citiem, kuru vienīgais nopelns ir tas, ka viņeim vairāk naudas kā prāta!
Aleksandrovam
A
Un jūs tas lielais zinātājs? esat pasūtījis ordeņus sev?
Sniper'sEye
S
Vai Mikānu darbs bija nekvalitatīvs? Nav gadījies redzēt vēl nevienu nekvalitatīvu Mikānu dzimtas juvelieru un/vai tēlniecības darbu, juveļus ieskaitot.
plikadīdu
p
ordeņotais tēls.
lala
l
IMPORT SUBSTITUTION DOESN'T WORK IN MODERN WORLD!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas