Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lāčplēsis Vienotībā nestāsies

Bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, kurš 11.Saeimā tika ievēlēts no Vienotības saraksta, joprojām ir bezpartejiskais un partijā Vienotība stāties nedomā.

"Par to, ka es nestāšos Vienotībā, mēs vienojāmies jau pirms 11.Saeimas vēlēšanām," intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Lāčplēsis. Viņš apgalvo, ka vēlējies atbalstīt Valda Dombrovska (V) valdības realizēto politiku, jo uzskatījis, ka Dombrovskim jāturpina darbs.

Stāties Vienotībā Lāčplēsis nevēloties, jo viņam neesot īsti pieņemama Vienotības ekonomiskā programma, kura, viņaprāt, esot pārāk labēja. Nekādu problēmu sadarbībā ar Vienotības frakciju Lāčplēsim neesot, viņš esot vienīgais bezpartejiskais tās sastāvā.

Oktobrī Lāčplēsis nāca klajā ar paziņojumu par vēlmi dibināt jaunu reģionālo partiju. Šāda iecere esot grupai Latgales novadu pašvaldību vadītāju. Pagaidām notiekot tikai pārrunas. Cilvēki esot ieinteresēti, bet lēmums par partijas veidošanu tikšot pieņemts nākamā gada janvārī vai februārī.

"Ja šobrīd neizveidosies politisks spēks, kas pārstāv Latgales reģiona intereses, sekas var būt diezgan sarežģītas, jo sāksies nākamais Eiropas Savienības fondu plānošanas periods, to apgūšanas dokumentu izstrāde," uzskata Lāčplēsis. Viņaprāt, ir vērojama vēlme šajā procesā reģionus kā saimniecisku vienību neņemt vērā. Tā esot bīstama tendence. To var apturēt tikai reģionālie politiskie spēki, ir pārliecināts Lāčplēsis.

Kā uzskata politiķis, tās partijas, kuras šodien pieņemts saukt par reģionālām, faktiski esot lokālas partijas, kuras dibinātas, lai startētu konkrētas pašvaldības vēlēšanās. Varbūt vienīgais izņēmums ir topošā Vidzemes partija. Ja taps arī reģionāla partija Latgalē, situācija Latvijā varētu mainīties.

"Jau, ejot uz 11.Saeimas vēlēšanām, esmu teicis, ka mani vismaz vidēja termiņa politiskie plāni saistās ar kandidēšanu Daugavpils domes vēlēšanās," aģentūrai LETA pastāstīja Lāčplēsis. Viņš nesaistot savu ilgtermiņa politisko aktivitāti ar darbu Saeimā. "Ja politiķis grib kļūt nepopulārs, tad līdzdalība Saeimas vēlēšanās viņam to nodrošina," atzina Lāčplēsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas