Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lai vadītu LTV un LR apvienošanu, uzrunāts Ašeradens

Kāpēc ne? Ar šādu pretjautājumu Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdis Ābrams Kleckins atbild uz jautājumu, vai viņš atbalsta ideju Latvijas radio (LR) un Latvijas televīzijas (LTV) apvienošanas procesa vadību uzticēt kādam piesaistītam ekspertam no malas. Ja tiktu piesaistīts kāds labs speciālists, viņš nebūtu pret.

No drošiem avotiem kļuvis zināms, ka premjera Valda Dombrovska (JL) birojs ir uzrunājis bijušo a/s Diena valdes priekšsēdētāju Arvilu Ašeradenu. Viņš pats to gan nevēlas komentēt, arī premjera birojs pagaidām A.Ašeradena uzrunāšanu neapstiprina. Potenciālā kandidatūra vispirms tikšot apspriesta ar koalīcijas partneriem.

Premjera birojs A.Ašeradenu esot uzrunājis salīdzinoši nesen, un viņš šonedēļ mēģinot apzināt iespējamos speciālistus, ko piesaistīt, lai publiskas diskusijas rezultātā radītu koncepciju, kādam jābūt sabiedriskajam medijam. Taču tas nenozīmējot, ka viņš varētu būt potenciālais jaunā medija vadītājs, jo par to būtu jālemj NRTP, liecina LTV un LR apvienošanas procesam tuvu stāvošu avotu teiktais.

A.Ašeradena uzrunāto speciālistu vidū ir akadēmiskās vides pārstāvji un speciālisti ne tikai mediju, bet arī, piemēram, tiesību jomā. Dienas rīcībā esoša informācija liecina, ka ceturtdien notikusi arī A.Ašeradena tikšanās ar Ā.Kleckinu.

Piesaistot cilvēku "no malas", tiktu mazināta NRTP loma apvienošanas procesā, jo no tās rokām tiktu izņemti vadības groži. Līdz šim LTV un LR apvienošana tikusi apspriesta NRTP un sabiedrisko mediju vadības līmenī, piesaistot arī auditorkompāniju Ernst&Young. Uzticot vadību kādam citam, NRTP gan netiktu pastumta malā pilnībā. Ā.Kleckins uzsver, ka apvienošanas procesa virzītājs varētu strādāt tikai sadarbībā ar NRTP, jo jauna sabiedriskā medija veidošana neesot kā celtniecība, kur var noslēgt līgumu, piesaistot speciālistus no malas.

Mediju eksperte Anda Rožukalne premjera biroja ideju vērtē pozitīvi — NRTP līdzšinējā darbība viņai esot radījusi bažas, ka LTV un LR apvienošanas process arī turpmāk notiks šaurā lokā, aptverot tikai NRTP un abu mediju vadītājus. Arī A.Ašeradenu kā iespējamo mediju apvienošanas procesa vadītāju viņa vērtē pozitīvi, jo viņš esot profesionālis, taču viņa komandā būšot nepieciešami cilvēki ar zināšanām, kuru viņam nav. Darba grupā jābūt arī augsta līmeņa tiesību speciālistiem, mediju ekspertiem. Darba grupā neesot obligāti jāiesaista tieši LTV un LR vadītāji, taču noteikti esot jābūt vismaz kādiem abu mediju profesionāļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas