Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Laila Pakalniņa: Jāņu beigas?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bībele
B
12 Mana tauta prasa padomu savam koka tēlam un stiba sniedz tiem atbildi. Tiešām, netiklības gars viņus tā apmulsinājis, ka viņi kā netikļi izturas pret To Kungu, savu Dievu, atstādamies no Viņa un kalpodami elkiem.
Bībele
B
13 Augstu kalnos viņi nes tiem ziedojumus, un pakalnos viņi kvēpina tiem ozolu, papeļu un skābaržu biezajā un patīkamajā paēnā un pavēnī. Tāpēc arī jūsu meitas kļūst netikles un jūsu līgavas laulības pārkāpējas. 14 Es nesodīšu jūsu meitas, kad tās nodosies netiklībai, un jūsu vedeklas, kad tās pārkāps laulību, jo viņi paši saietas ar netiklēm un nes ziedojumus kopā ar tempļa priekameitām. Bet neprātīgā tauta ies postā.
Bībele
B
2 Toties ik uz soļa dzirdama Dieva zaimošana, skan nepareizi zvēresti, tiek pausti meli, notiek slepkavības, zādzības, laulības pārkāpšanas, un viens asiņains noziegums seko otram. 3 Tādēļ zemes stāvoklis būs nožēlojams, un visiem tās iedzīvotājiem klāsies ļauni; iznīcība skars pat zvērus laukā, putnus apakš debess un pat zivis jūrā!
Bībele
B
6 Visur, kur jūs dzīvojat, sagraus ciemus un pilsētas, nopostīs augstieņu upuru vietas, jūsu altāri būs atstāti un izpostīti, jūsu dievekļu tēli sasisti un izdeldēti, jūsu saules stabi apgāzti un jūsu roku darinājumi iznīcināti. 7 Nokautie gulēs jūsu vidū, lai jūs atzīstat: Es esmu Tas Kungs.
Bībele
B
14 Es izstiepšu Savu roku pret tiem un darīšu zemi par tuksnesi un posta vietu no tuksneša līdz Riblai, visur, kur tie dzīvo, lai tie atzīst, ka Es esmu Tas Kungs."
Bībele
B
13 Tad jūs atzīsit, ka es esmu Tas Kungs, kad viņu nokautie gulēs viņu elku vidū ap viņu altāriem uz visiem augstiem pakalniem un kalnu galiem, zem visiem zaļiem kokiem un visiem kupliem ozoliem, tais vietās, kur tie veltījuši saviem elkiem saldu upuru smaržu.
Ilmārs
I
Ja ļausim vaļu atprātotājiem no Jaunās paaudzes, tad ar Jāņiem tiešām būs beigas. Šodien Bez tabu skatījos sižetu, kā viņi savā pretjāņu saietā publiski dedzina grāmatas par latviešu folkloru un latviešu tautas dziesmām.
Šampēteris
Š
Dievvārda vairumtirdzniecība vislabāk veicas JP, tāpēc kopīgais marketinga pasākums izdevīgs visiem tā dalībniekiem. Mūsdienu zinātne gan atrodas tuvāk dievam, kā svētie tēvi un tā vien izskatās, ka Pērkons vai Zevs būs īstie godināmie.
jautājums
j
Nu re, noķēra vai necēlās ! Citus gadus nenoķera un cēlās...un brauca un...nositās. Fakti ir fakti. Lūgšanas noteikti nav skādējušas. Līgo naktī noteikti visi debesu sargeņģeļi bija komandēti uz Latvijas ceļiem speciālajā misijā. Mission impossible....Un bez upuriem ! Un nevienam svinētājam lūgšanas noteikti nav traucējušas, jo domāju, ka absolūtais vairums par tām uzzināja no Pakalniņas raksta pēc svētkiem. Satversme garantē sirdapziņas brīvību, tā kā neviens nevar ne aizliegt latviešiem Jāņus svinēt, ne ticīgajiem lūgt
Ieva
I
Nevienu nesabrauca tāpēc, ka policija potenciālos sabraucējus noķēra, bet citi savukārt dzēra tik ilgi, kamēr vairs necēlās kājās....
Ieva
I
Ja tā Baznūca būtu uzsvērusi kaut vai tās ar Jāņu (un visu citu gadadienu) svinēšanu saistītās problēmas, ko uzskaita dakterīši, tad varētu saprast: rūpējas par cilvēkiem, bet šitā sanāk bailes par savu publiku, lai gan, ja būtu viņiem ko piedāvāt, tad publika gan jau atnāktu....
Jānis
J
Paldies L.Pakalniņai par saistošo rakstu, izlasīju drukātā veidā, tālab ienācu te ko piebilst. Kāpēc mēs esam tik demokrātiski, ka atļaujam visādām sektām bojāt gaisu? Tas pats sakāms par it kā atzītajām tradicionālajām konfesijām (J.Pujātu aiz p.utiem pakārt būtu pa maz). Kāsiet piķi no saviem ticīgajiem, ļaujiet cilvēkiem atpūsties! Visi tie suņu un kaķu vārdi, ko "latvieši" dod saviem bērniem, nu zemāk nav kur krist. Līgo vakars un Jāņi bija, ir un būs, kā nekā vasaras saulgrieži. Un uguns ir viena no stihijām.
I.B.
I
Varbūt- pateicoties Zigm. Liepiņam un Dimiteram NĀKS KĀDA APSKAIDRĪBA VĒL KĀDAM. Par KĀRĻA Ulmaņa dzīves jēgas aicinājumu latviešiem ATJĒGTIES. Varbūt, KA NAV par vēlu? Tiki TAD būs Jāņi. Un arī Kārļi . Un Pēteri. Bez jauna Kārļa NEKAS NEBŪS!
jautājums
j
Nu re, palūdzās un Jāņi bez upuriem ! Ir rezultāts ! Skatieties no gaišās puses ! Kurš gribēja lūdza, kurš gribēja svinēja. Jaukā saskaņā ! Un viens otram pa kājām nemaisījās... Tikai vai nu visi tie puisīši ir latviešu vecākiem dzimuši. Un vai nu čečenu gluži par Jāni nosauksi... Bet tā...neticu, ka vārds Jānis būtu latviešos apdraudēts, jo....skaists vārds
sii
s
Jā, simboliska zīme, ka šī tauta būs dzīvotāja (un arī no krīzes kādu šķietami neekonomiskas dabas blakusmācību guvusi ), varētu būt mazo Jānīšu atgriešanās. Kuri vēlāk uz veselību dziedātu pie saviem pagānu ugunskuriem, ne Jaunās Paaudzes u.c. šovos. Kas biedē dogmatisko baznīcu&sektu izpausmēs: satriecošs inteliģences, tolerances trūkums - vēl 21. gs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas