Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lapsu izsauc sniegt liecību par Lembergu kontu izrakstu publiskošanu

Žurnālists Lato Lapsa pirmdien sniedzis liecību saistībā ar Ventspils mēra Aivara Lemberga, viņa dēla Anrija un meitas Līgas banku kontu izdruku publiskošanu interneta vietnē www.rokasgramata.com.Valsts policija par kontu izdruku publiskošanu ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 200. panta, kas nosaka atbildību par dienesta noslēpumu un komercnoslēpumu saturošu ziņu neatļautu iegūšanu un izpaušanu.

Anrijs Lembergs ir atzīts par cietušo šajā kriminālprocesā. Tikmēr interneta vietnē _www.rokasgramata.com_ pirmdien publiskotas dokumentu kopijas, kas apliecina maksājumus atsevišķiem politiķiem un politiskajām partijām.L. Lapsa _Diena.lv _pastāstīja, ka trešdien minētajā interneta mājaslapā tiks publiskoti aptuveni piecdesmit dokumenti, kas liecina, ka pēc kāda Aivara Lemberga pasūtījuma tikuši izsekoti prokurori un «apstrādāti» tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Iepriekš žurnālists, preses konferencē stāstot par grāmatu Kā nozagt miljardu: Rokasgrāmata, kuras autors ir kāds A. Lembergs, bet ievadu rakstījis L. Lapsa un Irēna Saatčiane, paziņoja, ka uzņemas par to visu iespējamo atbildību likuma priekšā. Grāmatas un interneta vietnes rokasgramata.com izveidei viņš esot iztērējis aptuveni 10 000 latu, no kuriem lielākā daļa esot ņemta no paša iekrājumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas