Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latgalē slideno ielu dēļ traumas gūst 17 cilvēki

Pēdējās diennakts laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) īpaši saspringts darbs bijis Latgalē, kur 17 reizes nācies palīdzēt uz slidenām ielām traumas guvušiem cilvēkiem, informēja NMPD pārstāve Laura Bundule.

17 izsaukumi uz tā dēvētajām ielu traumām ir vērtējams kā liels negadījumu skaits vienas dienas laikā. Lielākā daļa šo izsaukumu bijuši no Rēzeknes, Daugavpils un Preiļiem. "Tur šīs traumas ir visdažādākās - gan kāju, gan roku lūzumi, gan kāju saišu sastiepumi, gan galvas sasitumi un galvas brūces, un arī muguras traumas," pastāstīja Bundule.

NMPD pārstāve norādīja, ka palielinātais uz ielām fiksēto negadījumu skaits varētu būt saistīts ar laika apstākļiem, kas pēdējā diennaktī valda Latgalē - lietus un atkala. "Protams, cilvēki nekrīt, ja nav uz kā paslīdēt," sacīja Bundule.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latgales reģionā pagaidām nav saņēmis neierasti daudz izsaukumu, kas varētu būt saistīti ar meteoroloģiskajiem laika apstākļiem. Līvānu novada Jersikas pagastā glābēju palīdzība šodien bijusi nepieciešama, lai atbrīvotu ceļa braucamo daļu no nokrituša koka, bet citādi šajā reģionā pagaidām viss ir mierīgi, pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Savukārt NMPD darbiniekiem aizvadītajā diennaktī darba pilnas rokas bijušas ne tikai Latgalē, bet arī Rīgā. Uz kādas galvaspilsētas ielas vakar pakritis vīrietis, kurš negadījumā guvis potītes lūzumu. Vēl aizvadītajā diennaktī NMPD devies uz Riekstukalnu, kur, nododoties aktīvajai atpūtai, kāds 27 gadus vecs vīrietis bija izmežģījis pleca locītavu.

Vakar kopumā NMPD mediķi devušies uz 1434 izsaukumiem, kas ir aptuveni par 100 vairāk nekā diennakti iepriekš, taču traumas, kas tiešā veidā būtu saistītas ar Ziemassvētku svinēšanu - eglītes aizdegšanos vai pirotehniku -, nav fiksētas. Turpretim reģistrēts liels skaits sadzīves traumu un apsaldējumu.

Vidzemes reģionā neatliekamās palīdzības mediķi vakar palīdzējuši diviem vīriešiem, kuri ilgstoši bija atradušies ārā laika apstākļiem nepiemērotos apavos. Viņi bija apsaldējuši kāju pirkstus. Apsaldējumus vakar guvuši arī vairāki cilvēki Rīgā un Rīgas reģionā. Vairumā gadījumu šīs personas bija lietojušas alkoholu un pēc tam ilgstoši atradušās ārā, gūstot ekstremitāšu apsaldējumus. Fiksēti arī ķermeņa atdzišanas gadījumi, kad cilvēki, īpaši alkohola reibumā, pakrituši vai aizmiguši uz ielas vai kupenā. Pārsvarā šādās nedienās iedzīvojas vīrieši vecumā no 40-65 gadiem, pastāstīja Bundule.

Tikmēr NMPD šogad vēl nav fiksēts neviens gadījums, kad gājējus būtu savainojis no nenotīrīta jumta krītošs ledus vai sniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas