Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latviešu īpašumus izpārdod bagātajiem londoniešiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bezdievis
B
Vajag tikai tādus noteikumus kā Francijā. Kā bij tai stāstā, kuru daudz reiz pārstāstot izstāstīja arī man. Reiz viens bagātais jaunais krievs izdomājis, ka vēlas pirkt pili Francijā. Viņam par lielu izbrīnu, varēja atrast labas pilis par ļoti pieņemamu cenu. Kad sāka interesēties vairāk, tad izrādījās, ka pat pašvaldība gatava daļu summas viņam nosubsidēt. Beigu beigās viņš noskaidroja, ka viņam pils ir jāsaglabā maksimāli autentiski senajiem laikiem. Pat vannai jābūt tieši tādai pašai, kā senajos laikos. Jāsaglabā un jākopj visas mēbeles, krēsli, galdi, gultas. Vismaz reizi nedēļā jāļauj savs īpašumu aplūkot tūristiem (kur viņi varētu staigāt pa lielāko daļu mājas) u.t.t. Beigu beigās bagātais krievs saprata, ka uzturēt un dzīvot šajā īpašumā sanāks krietni vien dārgāk nekā iegādāties un jādzīvo gandrīz kā muzejā. Vienkārši likumi par arhitektūras pieminekļiem tur ir ļoti stingri. Ne tādi kā Maskavā un ne pat Latvijā. Jautājums, vai šiem britiem arī būs jāievēro kaut kādi likumi, vai arī viņi varēs gan iegādāties, gan nojaukt/pārbūvēt ...?
Ilze
I
Pēterbaznīcu, kādēļ ne?
WALA
W
KO jopcik var gaudot - paši esat gatavi it uz laukiem un uzturēt muižu, pat ja runa būtu par kaut ko mazāku ?? Neesat ??? Tad par ko muti dzesinat - lai ņem tās muižas cilvēki kas ir spējīgi tās apsaimniekot. Par to par ko jāsatraucas daudz vairāk, ka lauksaimniecības un lopkopības uzņēmumi tiek pārdoti ārzemniekiem - tur pavisam citas platības tiek tirgotas !!!
el
e
Ja paši nevar uzturēt, tad logiski, ka drīz visa Latvija būs izpārdota! ar noželu jāatzist, ka mēs kļuvam atkarīgāki no pasaules un drīz Latvija nepieders ne latviešiem, ne krieviem, bet ārzemniekiem
Artūrs
A
Tūrisms gan daļēji uztur valsti, tāpēc ir jāmāk uzprasīties pēc nopietniem līguma nosacījumiem (piem. publiska pielaide utt.), kas aktuāli paliktu arī turpmāk mainoties saimniekiem. Jācer gan ka ārzemniekiem tas dalec un uzskata par normu. Savas intereses jāaizstāv.
Runcis
R
Cik Reinas ielejas pilis pieder vāciešiem, cik ārzemniekiem? Vaimanas nevietā. Valstij nav jāuztur tūrisma objekti.
.
.
nu, herr daniel jahn jau ari nav latvietis. tā kā ja muižu pārdos, tā tikai pāries no viena ārzemnieka pie cita.
Artūrs
A
Ēdoles pils tika nopirkta no pašvaldības par 1,15 miljoniem latu un tagad cena (visdrīzāk sākuma, ja būs izsole un kāds vispār vēlēsies to pirkt) ir 2,45 miljoni latu (3,5 milj. EUR). Tātad + Ls 1 300 000 Protams Zonne&Viškints šo to jau ir ieguldījuši (paši tikai zina cik), savi % par darījumu iekritīs Sotheby's ķešā un vēl laikam nodokļi. Nezinu, varbūt tā virtuve ir arī citādāka.
Valsts savulaik par 1 latu pārdeva pašvaldībai Ēdoles pili un tagad var brīnoties noskatīties, kas tur pērk, pārdot un saimnieko. Atdodiet LELB Pēterbaznīcu, arī drīz varēsiet aukcionos tikai aplūkot.
uzņēmējs
u
Vot dambis tagad varēs grābt kukuļus no bagātajiem ārzemniekiem un tos čakarēt līdz nemaņai kā tagad čakarē vietējos!!!
Komēta nāk
K
Dārgie ļaudis! Tas taču ir normāli, ka cilvēki no citām zemēm nopērk īpašums kāda citā zemē! Būty priecājušies, ka investīcijas ieplūdīs. Cik ilgi domājat izturēt tajā viensētā dzīvodami?
vilis
v
Normāli.Vai lai aiziet postā?Vismaz naudīgs saimnieks būs UN NODOKĻI!
ha, ha!
h
Kā tad, Kukšu muižai blakus nabadzīgi cilvēki, vecas siltumnīcas, visādas grabažas un izdangāts ceļš... tad nu gan ekskluzīvu vietu atraduši...
Heijā
H
Pie reizes varēja arī mūsu Jēkabkūti ar visiem tur mītošajiem lopiņiem pārdot. Jaunais saimnieks uzliktu uz diētas un vismaz tie lopi turpmāk nepārbarotos kā kaujamas cūkas no aizlienētās naudas, kura visai tautai būs jāatdod.
Wazsabi
W
Īpaši žēl Kukšu muižu. Jāns tur ir radījis tiešām pasakainu atmosfēru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas