Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latviešu tūristes: esam gandarītas, ka laikus pametām Japānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pingvīns
p
Divas duras piezīdušās tautas naudu, apzogot Lattelekom kientus, un vazājas pa pasauli. Labi vien būtu bijis, ja cunami būtu noslaucījis.
olala
o
Ko viņa tur muld par GSM un 3G?Pirms ver muti vaļā,vajadzētu saprast elementāras lietas.
tante
t
...esam gandarītas... - ļoti dīvaina vārda izvēle!
janis
j
Aziātu tautām pārdzīvojumi sejā neatspoguļojas. Un interesanti, kā mēs varētu palīdzēt- kā jau teica- aizbraukt tur kā tūristiem un gaidīt , lai organizē mums darbu- viņiem pietiek gan cilvēku , gan resursu, un mēs nezinām valodu, esam pārāk tālu. Mēs varētu lūgt Dievu, lai nenotiek vēl lielākas nelaimes.
Lasiitaajs
L
Nezinu, nezinu, man likaas, ka taada ranga tantes peerk 'darba vajadziibaam' jaunaakos mobilo telefonu modeljus. Taadus kas nedarbojas gan 3G gan GSM tiiklos diez vai vispaar veel razho.
Juhans
J
Tas ir bijis viņām liels izaicinājums.
japāņu tehnoloģiju
j
[11:08 a.m. ET Monday, 12:08 a.m. Tuesday in Tokyo] Fuel rods in reactor No. 2 at Tokyo Electric Power's Fukushima Daiichi nuclear power plant were fully exposed when a cooling pump ran out of fuel on Monday, the power company said, according to Kyodo News service. Water levels were later restored to cover 30 centimeters of the lower rods, the report said.
KasparsM
K
Latvijā jau diezgan sen operatori piedāvā 3G, tāpēc es domāju, ka to neatbalsta tikai pavisam veci aparāti. Grūti noticēt, ka tādi ir ceļotājiem, kas var atļauties nopirkt biļeti uz Japānu. Bet pieņemsim, ka tā ir taisnība. Pārējie tūristi turpina savu ceļojumu pa Japāna. Zemestrīcē un cunami ir cietusi tikai daļa Japānas, bet pārējā valsts daļā viss notiek. Tiesa, elektrību gan varētu atslēgt uz pāris stundām dienā, jo AES avārija ir radījusi problēmas ar elektroapgādi. Bet vai nu tāpēc uzreiz atvaļinājums būtu jāuzskata par neizdevušos? Es domāju, ka autore ir ļāvusies panikai, jo arī Tokijas lidostas šobrīd ir atvērtas un darbojas. Ja pagaidītu, tad arī atgriešanās varētu būt daudz mierīgāka.
hm
h
Par tiem sakariem Celmiņa kaut ko, laikam, jauc. Pirms pāris nedēļām ar vecu vietējo aparātu no Rīgas zvanīju draugam, kurš atradās tobrīd Japānā. Un nekādu problēmu.
bimbam
b
Japāna,- tehnoloģiski visattīstītākā valsts pasaulē. No kurienes M. Celmiņai in info, ka Japānas atmoelektrostacijām jau iepriekš bijušas “reputācijas problēmas”? ---------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------- Celmiņai ir taisnība! Patiesībā vairāki Japānas atomreaktori reaktori ir pārstrādājami lūžņos, cik tas vispār iespējams, jo jau krietni pārsnieguši derīguma datumu. Regulāri ir bijuši visādi skandāli! Par to taču visā pasaulē ziņo! Cita starpā: pat Vācijā vēl strādā gandrīz 60 gadus veci reaktori, kaut gan maksimālais derīguma termiņš šādām iekārtām ir kādi 30 - 40 gadi!
Garamgajejs
G
Vēl piektdien < Latvijas iekšlietu arodbiedrības speciālisti aicināja steidzami sūtīt uz Japānu glābējus. Bet šodien jau pirmdiena un nekas nav izdarīts. Bet cilvēkiem palīdzība vajadzīga jau vakar, un jau šodien. Bet ministri brīvdienā pūtās.
protams
p
Kaut gan jāiespringst būtu ļoti, ne tikai dēļ nokrišņiem. Šodien (respektīvi pie mums tas ir šonakt) Japānas biržu index TOPIX nokrita dienas laikā par 7.49% tas ir vairāk kā finanšu krīzes sākumā. Japānas valdība iepumpēja ekonomikā 183 miljardus $ un dubultoja aktīvu atpirkšanu. Ja nebūtu tas darīts, tad droši indekss būtu nokritis uz pusi. Mums vēsajiem biržu indekss pie kājas, pārējai pasaulei tas ir indikators visam. Droši vien drīz miljardi būs jāsāk pumpēt arī pārējiem. Japāna ir trešā lielākā ekonomika, kas tikai par dažiem procentiem atpaliek no Ķīnas un tā šobrīd ir apstājusies. Jāsaspringst būtu ļoti, ļoti un jāliek tas darīt arī mūsu valdības idiotiem, kas tāpat kā vienmēr turpina savstarpējos cīniņus un modīsies, kad viss jau būs par vēlu.
protams
p
Latviešiem lemans arī no sākuma bija masu histērija un vēl šodien ir. Krievijas krīze 1997.gadā arī bija masu histērija u.t.t. Vēsie latvieši rullē ar lielāko IKP kritumu pasaulē. Nav ko iespringt, lai krīt un līst tie nokrišņi un cita zaraza.
joe
j
Nu ko, kārtējais stāsts par to, ka nesanāca gana daudz sakē iedzert, kaut gan, Maijai japāņu valodas nezināšanas dēļ tas piedodami, bet ne rācenāju ulžam, kas šo atļāvies nekompententi te iepublicēt. Pašlaik vienīgais, kas neapšaubāmi ir skaidrs, ka masu mediji rīko histēriju un jāpiemīt saprātam, lai atsijātu tik daudz pelavu no graudiem.
yukis
y
Paldies Maijai par interesantajiem stastiem un sabiedribas informesanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas