Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā 35% atbalsta Obamu, 20% Makeinu

Ja Latvijas iedzīvotājiem būtu iespēja piedalīties ASV prezidenta vēlēšanās, vairākums balsotu par Demokrātu partijas kandidātu Baraku Obamu, liecina _Latvijas faktu _oktobrī veiktā iedzīvotāju aptauja. 35% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos B.Obamu, savukārt 20% simpātijas piederētu republikānim Džonam Makeinam, rāda aptaujas dati. Tomēr gandrīz puse no aptaujātajiem jeb 44,8% nevarēja atbildēt, kuram no diviem kandidātiem viņi dotu priekšroku.

Šoreiz Latvijas iedzīvotāju noskaņojumā atšķirīgs ir tas, ka lielākas simpātijas ir demokrātu kandidāta pusē, Dienai pastāstīja Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis. Parasti šādās aptaujās Latvijā simpātijas bijušas republikāņu pusē, pateicoties bijušā prezidenta Ronalda Reigana nopelniem, lai gan izmaiņas ienesis arī demokrātu prezidents Bils Klintons, kurš viesojies arī Rīgā.Tik lielu atbildējušo skaitu, kuriem nav viedokļa, A.Freimanis skaidro ar to, ka cilvēkiem grūti sevi iedomāties situācijā, kad būtu jāpiedalās ASV prezidenta vēlēšanās, kā arī godīgu attieksmi, jo galu galā daudzi par šie, kandidātiem zina vien tik, cik redzējuši viņu attēlus TV.

Salīdzinot ar maijā veikto aptauju, dati rāda, ka krasāk audzis B.Obamas atbalstītāju skaits Latvijā. Maijā par viņu balsotu 22,2% iedzīvotāju Latvijā, ja viņiem būtu tāda iespēja, kamēr oktobrī šis skaits palielinājies līdz 35,3%. Tikmēr republikānim Dž.Makeinam atbalsts vairāku mēnešu laikā pieaudzis vien par 1,1%. Ja maijā viņam bija 18,9% Latvijas iedzīvotāju simpātiju, tad oktobrī – 20%. Dati liecina, ka, vēlēšanām tuvojoties, Latvijā arvien vairāk iedzīvotāju spēja izteikt savu viedokli.

A.Freimanis stāstīja, ka aptaujāto vidū oktobrī nav bijušas vērojamas lielas atšķirības pa dažādām grupām, tomēr maijā veiktajā aptaujā Dž.Makeins bijis populārāks jaunu vīriešu vidū. Maijā aptaujā tika iekļauta arī demokrātu kandidāte Hilerija Klintone, kura tobrīd bijusi populārākā Latvijas iedzīvotāju vidū.

ASV prezidenta vēlēšanas notiek rīt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Iedomājieties, ka Jums būtu iespēja piedalīties ASV prezidenta vēlēšanās. Par kuru no kandidātiem Jūs balsotu?

Latvijas Faktu iegūtās aptaujas dati

LASI VĒL

Māris Diņģelis no ASV. Kauja par Balto namu

Par ko balsos latvieši ASV?

Vecāmamma Sāra. Par Obamas vecmāmiņu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas