Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvija kopā ar ASV vadīs NATO Neizplatīšanas komiteju

Šā gada 1.jūlijā Latvija oficiāli pārņem Eiropas līdzpriekšsēdētāja pienākumus NATO Neizplatīšanas komitejā aizsardzības formātā un vadīs šīs komitejas darbu kopā ar ASV līdz 2012. gada 1. jūlijam, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Aizsardzības ministrijas pārstāvji uzsvēra, ka jaunie pienākumi stiprinās Latvijas lomu NATO lēmumu pieņemšanas procesā, uzlabos ekspertīzi masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanas jautājumos un veicinās sadarbību ar ASV. Ministrija norādīja, ka Latvijas prioritātes šīs komitejas ietvaros būs cieši saistītas ar Baltijas jūras reģionu un, iespējams, nesīs praktisku labumu Latvijas un reģiona iedzīvotājiem. Viena no prioritātēm ir kuģošanas drošības uzlabošana, mazinot masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas draudus, tai skaitā, risinot Baltijas jūrā nogremdētās ķīmiskās munīcijas problēmu.

Neizplatīšanas komiteja nosaka politisko virzību vairākās Aliansei būtiskās jomās, tai skaitā NATO spēku aizsardzībai pret ķīmisko, bioloģisko, radioloģisko un kodolieroču (CBRN) uzbrukumiem, masu mediju stratēģijai, virtuālo bioķīmisko aizsardzības krājumu izveidei, masu iznīcināšanas ieroču transportēšanas līdzekļiem un citās jomās.

Vienlaikus Neizplatīšanas komiteja kūrē virkni iniciatīvu, kas saistītas ar NATO aizsardzības spēju attīstīšanu, tai skaitā daudznacionālo CBRN aizsardzības bataljonu, slimību novērošanas sistēmu, medicīnisko izlūkošanu, bioloģisko aģentu atklāšanu un identifikāciju, mācībās gūtās pieredzes apmaiņu.

Komiteja arī īsteno sadarbību ar vairākām starptautiskajām organizācijām un valstīm dažādos formātos – Eiroatlantiskās sadarbības padomi, Eiropas Savienību, Krieviju, Ukrainu, NATO un Vidusjūras dialogu. Sadarbība noris arī ar citām NATO komitejām un organizācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas