Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk ārvalstīs norēķinās ar karti

Iecienītākā karšu pirkumu valsts ir Lielbritānija, kur tiek apmaksāts katrs piektais karšu pirkums ārzemēs. Lielbritānija ir pazīstama arī kā populāru interneta veikalu valsts (piemēram, Amazon, Ebay utt.). Tai seko Lietuva un Igaunija, Polija un Vācija. Latvijā izdoto karšu darījumu ģeogrāfiskais diapazons kļūst arvien plašāks, un karšu darījumi pērn ir notikuši arī Brunejā, Grenādā, Hondurasā un daudzās citās valstīs.

Pērn par 23 % pieaudzis pirkumu skaits un summas ārzemēs, norēķinoties ar bankas karti, liecina Swedbank statistika. Gandrīz pusi no norēķiniem ar karti ārzemēs veido pirkumi internetā.

Pirkumu skaits un summas, norēķinoties ar karti, pieaudzis arī Latvijā - kopējais apjoms pērn palielinājies par 2%. Banku karšu lietošana norēķiniem kļūst arvien aktīvāka – pērn jau 71% no visiem darījumiem ar karti bija pirkumi un norēķini, un tikai 29% bija skaidras naudas izņemšana. Vidējā karšu pirkuma summa 2010.gadā Latvijā bija 10Ls un 33Ls ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas