Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Latvijas Pasts" un "Latvenergo" noliedz algu paaugstināšanu pirms atlaišanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
elvins
e
Interesanti kādēļ neviens "neērpējas" par to kādas kompensācijas un pabalstus katru reizi saņem aizgājušo ministru pakļautās personas, paši bijušie ministri un vēl visādu komisiju un padomju pārstāvji kas arī nez kādēļ tiek "mainīti". Turklāt man pamatots iemesls domāt ka daudzas personas tā arī paliek tajos pašos amatos un pabalstus saņem katru reizi kad mainās ministrs.
asaka
a
Pilnīgi piekrītu Elizabetei. Latvijas likumdošana jau pati nosaka - jo ilgāk vienā vietā strādā, jo lielāks pienākas atlaišanas pabalsts. Tas NAV SPECIĀLI LATVIJAS PASTAM... Ja neizmaksāsi šo pabalstu, tad pārkāpsi likumu. Tākā aizgāja pensionāri ar lielu darba stāžu, tad tā summas arī savācās. Vēlreiz, atgādinu, ka šos pabalstu jāizmaksā saskaņā ar LIKUMU. Plus vēl kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu. Ticiet man, šie cilvēki ne jau labprātīgi ilgtsoši negāja atvaļinājumos. Viņus vienkārši nelaida, jo treknos gados par to aldziņu jau nebija kas strādā. Tā jau nav cilvēku vaina, ka pie mums likumus valdošā kliķe tulko kā kurā brīdī izdevīgāk. Kad pašiem jāiet prom, tad šie maksājumi tiek ieskaitīti bezadarbnieku pabalstu aprēķinos. Tad izsūta instrukcijas, soc.dienestam kā "pareizi" to rēķināt, bet kad citiem jāmaksā, tad atkal mainās viss.
PIFS
P
Vai ESI - mīksto/stingro UPURE ?beidz gvelst MURGUS !... izskatās, ka esi .... AGONIJĀ.... mēs visa TAUTA drīz būsim TRUBĀ.... un tad satiksimies IELĀS un tad GĀZĪSIM visu , visu kas GADīSIES PA ROKAI - APSOLU - BESIS tuvojas !!!
grāmatvedis
g
Nebūs viss gluži tā, ka raksti par Latvenergo pensionāriem. Piecas vai nu cik kuroreiz algas pienākas tikai tad, ja cilvēku atlaiž pēc uzņēmuma iniciatīvas sakarā ar darbinieku skaita samazināšanu. Nezinu, var jau būt, ka Latvenergo pensionāru aiziešanu tieši tā arī noformē, bet tad tā tomēr ir drusku šmaukšanās. Ticamāk tomēr, ka treknas aiziešanas kompensācijas ir noteiktas kādā paša Latvenergo iekšējā dokumentā. Savukārt par to, ka bezdarbnieka pabalstu rēķina, izņemot ārā atlaišanas pabalstus un atvaļinājuma kompensācijas- tik labi nezinu šo likumu, bet nestādos priekšā, kā to varētu realizēt dzīvē, ja uzņēmumiem atskaitēs VID jānorāda tikai kopējā aprēķinātā summa.
Elizabete
E
Labs komentārs par Saeimas runas sievu, kas šo stulbo likuma grozījumu ieviesa. Tātad tagad zināms, ka vainīgi ir Klementjevs un kaut kāda Bendrāte. Vēl tikai jānoskaidro, vai viņu partijām no Parex atlaistie darbinieki ( vai pa ķēdīti- to radi, draugi, paziņas) nav ziedojuši uz RD vēlēšanām. Par Latvenergo pensionāru atlaišanu gan jāsaka, ka gan jau viss ir pareizi. Ja civēkam ir tik liels darba stāžs, tad saskaņā ar darba likumu, atlaižot pienākas arī liels atlaišanas pabalsts ( ja nemaldos 5 algu apmērā). Un ja Latvenergo kādam tas kopā ar algu ir sanācis 8000 Ls, par ko bija rakstīts, tad tas jau nu nav nekas dižs (aprēķinā ieiet kārtējā alga, atlaišanas pabalsts un neizmantotā atvaļinājuma kompensācija par pēdējo gadu). Un saskaņā ar Bezdarba pabalstu likumu, šis atlaišanas pabalsts, kā arī atvaļinājuma kompensācija neietilpst vidējā darba algā, no kuras aprēķina bezdarba pabalstu. Slikti tikai, ka Soc. dienesta darbinieki atkal likumu mēdz tulkot kā ienāk prātā un samāca cilvēkus, lai par bezdarbnieku piesakoties tikai 2 mēnešus pēc darba līguma izbeigšanās un tad paši uz savu iniciatīvu šos milzu atlaišanas pabalstus ieskaita vidējā izpeļņā, kas protams ir kuriozs un galīgi garām. Likumā jau gan bijis paredzēts, ka pēdējos divus mēnešus nav jāņem vērā tieši tāpēc, lai šādas mahinācijas nenotiktu. Bet tur jau vainīgi mūsu deputāti un aprobežotie ierēdņi, kas līdz 2009.gada janvārim nebija iedomājušies, ka nav pareizi maksāt, piemēram, slimības pabalstu no valsts budžeta un bezdarba pabalstu abus reizē. Un joprojām nav iedomājušies, ka cilvēks var nopietni saslimt ne tikai pirmajā bezdarba mēnesī, bet arī turpmākajos 6-9 mēnešos. Bet kaut kā neiedomājas, ka nav pareizi bezdarba pabalstus ļaut manipulēt, kā katram soc. dienesta ierēdnim ienāk prātā un mācīt bezdarbniekiem, lai nāk pēc 2 mēnešiem, un tad vidējā izpeļņā pilnīgi nelikumīgi ieskaitīt visus pabalstus. Vai likums ir tik nesaprotami uzrakstīts, ka var šādi tulkot ??
Latvenergo darbiniece
L
Kas tad te??? Kādam jau skauž pat Latvenergo darbinieku pieticīgās aldziņas, kas nepārsniedz 400 latus? Ai-ai-ai!
chingacguks
c
Valsts uzņēmumos koplīgumi ir vērsti uz izšķērdēšanu. Ne ar viņi nav labāki par citiem strādājošiem, vienīgi ir gadījies nokļūt pie siles, ko arī izmanto. Acīmredzot ir nepieciešams regulēt darba samaksu valsts uzņēmumos likumdošanas ceļā.
nja
n
nu nedomaju ka latvenergo ierindas stradniekiem, tas algas ir milzigas ,tiek izmesti uz ielas jau tie mazie , un ir tikai normali, ka cilveks , kas pec 30 gadu darba tiek izlikts uz ielas sanjem kautkadu kompensaciju .... un bezdarbnieka pabalstu aprekina pec 6 men izpelnas , divus pedejos neskaitot , ta ka neko daudz jau tur uzvarities uz bezdarbnieka pabalsta nesanaks
laucinieks
l
Vai tad šie koplīgumi un dažādās piemaksas nebija aizliegtas jau pagājušā gada nogalē ?
valdis
v
kas mak ,tam nāk... tā ir LATVIJA UN TĀS MIĻOTĀ,GĀDĪGĀ...
lapsene
l
Tos , kuri man netic, gaida dzēliens...
minhauzens
m
Ticu, ticu. Roka roku mazgā.
putras dauķis
p
cik zinu - monopoluzņēmuma Latvenergo darbinieki atlaišanas gadījumā saņem miiiilzīgas daudzu tūkstošu Ls kompensācijas, kas droši vien arī nav algas paaugstinājums. tādā ziņā šie ļaudis uz mūsu rēķina nopelna divreiz - pirmo reizi mēs caur tarifiem samaksājam šiem atlaišanas kompensācijas, otro reizi - bezdarbnieku pabalstus caur valsts budžetu.
Ilze
I
Tikmer kamer "bisznesmeni" jutis, ka valdiba ir miksta ( ka piemeram, ir mikstie/maigie skolotaji skolas un stingrie), nekas nemainisies. Valsti kraps un slauks!
cits
c
Ne, nee, viss ir likumigi pat pedejo meenesu algas desmitos tukstosu, jo nabaga darbinieki 30 gadus nav bijusi atvalinajumos......ak nabadzini!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas