Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas paviljona izstādē "World Expo" pamatu sagatavošanas izmaksas sadārdzinās par 68%

Latvijas paviljona starptautiskajā izstādē "World Expo" pamatu sagatavošanas darbu izmaksas ir sadārdzinājušās par 51 230 latiem jeb 68% no sākotnēji plānotā, liecina valdībā iesniegtais Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojums.

EM informējusi, ka ir pabeigta pamatu sagatavošana un uz Šanhaju, kur pēc pāris mēnešiem sāksies starptautiskā izstāde "World Expo", ir nosūtītas vertikālā vēja tuneļa galvenās sastāvdaļas, kā arī sākta klientu apkalpošanas vadības programmatūras izstrāde.

Kopumā pabeigti darbi 397 928 latu apmērā, un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir veikusi priekšapmaksu SIA "Aerodium" šajā apmērā.

Savukārt februāra sākumā "Aerodium" informējis LIAA, ka ir pieaugusi Ķīnas celtniecības ģenerāluzņēmēja tāme, kas radījusi sadārdzinājumu jau pabeigtajiem paviljona pamatu sagatavošanas darbiem par 68% no sākotnēji plānotā. LIAA ir pieprasījusi sīkāku skaidrojumu par sadārdzinājuma iemesliem un tā iespējamo ietekmi uz līguma izpildi.

EM ziņojumā arī minēts, ka Ventspils brīvosta, kas ir viens no sponsoriem, ir veikusi pirmo maksājumu 150 tūkstošu latu apmērā, saņemts arī finansējums no otra sponsora "Latvijas dzelzceļa", kas atvēlējis 1,14 miljonus latu.

Savukārt Rīgas brīvostas pārvalde joprojām nav sniegusi nekādu informāciju par iespējamo finansējumu Latvijas dalības izstādē nodrošināšanai. Lai risinātu šo jautājumu, valdība pirms aptuveni mēneša uzdeva Finanšu ministrijai izstrādāt grozījumus likumā Par valsts un pašvaldību līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu, taču 22.februārī Valsts kancelejā iepriekšminētais likumprojekts vēl nebija saņemts.

Vēl EM informē, ka, ņemot vērā "Aerodium" nespēju iegūt papildu garantijas jauna avansa maksājuma saņemšanai, kas varētu novest pie Latvijas paviljona būvniecības darbu pārtraukšanas, 1.februārī grozīts LIAA un "Aerodium" līgums, kas papildus jau veiktajam 500 000 latu avansa maksājumam paredz veikt priekšapmaksu līdz vienam miljonam latu tādā apmērā, kādā saskaņā ar uzņēmuma iesniegto progresa pārskatu un dokumentiem ir pabeigti darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas