Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lembergs noraida pārmetumus par ZZS vainu nodokļu paaugstināšanā

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) noraida pārmetumus, ka viņa vadītās partijas sadarbības partneri Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) būtu vainojama nodokļu paaugstināšanā, jo nepiekrita samazināt valsts budžeta izdevumus.

"Šobrīd no Vienotības atsevišķu politiķu un arī atsevišķu ministru, tostarp tādu kā [finanšu ministrs Andris] Vilks un [ekonomikas ministrs Artis] Kampars, puses izskan apgalvojumi, ka, lūk, ZZS neesot piekritusi samazināt budžeta izdevumus un tāpēc esot jāpaaugstina nodokļi. Es ar pilnu atbildības sajūtu varu pateikt, ka pēc mana priekšlikuma ZZS uzrakstīja vēstuli finanšu ministram ar priekšlikumu 2011.gada pamatbudžeta kārtējo izdevumu daļā nepalielināt izdevumus pret 2010.gadu, kā tas ir plānots šobrīd, bet saglabāt šos te kārtējos izdevumus 2011.gadā vismaz tādā pašā līmenī - ja ne zemākus, tad vismaz ne augstākus - kā 2010.gada faktiskie izdevumi. Tā rezultātā valsts budžeta izdevumus varētu samazināt pret to, kas šobrīd plānots 2011.gada budžetā, par 51 miljonu latu, tai skaitā izdevumu apmaksai par 27 miljoniem latu un 24 miljoniem pakalpojumos," sacīja A.Lembergs.

Finanšu ministrs šādu ZZS priekšlikumu esot noraidījis. "Tātad ir pilnīgi otrādi - Vienotība vēlas palielināt nodokļus, jo nevēlas nepieļaut izdevumu palielinājumu," izteicās Ventspils mērs.

A.Lembergs uzskata, ka pašlaik vispār nav vajadzības runāt par izdevumu samazināšanu, jo vienkārši nevajagot palielināt 2011.gada kārtējos izdevumus budžetā, bet atstāt tos 2010.gada faktisko izdevumu līmenī.

"Tam nepiekrīt Vienotība, kura kategoriski pieprasa un ir jau nolēmusi 2011.gadā tērēt vairāk nekā tērēja 2010.gadā, apstākļos, kad esot jāsamazina izdevumi. Tagad šo 51 miljona tēriņu pieaugumu, kāds ir plānots 2011.gada budžetā pret 2010.gada faktu, viņi kategoriski pieprasa kompensēt, samazinot pensijas un pabalstus. [..] Viņi, vienkārši demogoģiski melojot, to dara, apzinoties, ka 99,9% no klausītājiem vienkārši šos ciparus nezina," savu viedokli pauda A.Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas