Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lībane-Šķēle: Ēlertes veiksme politikā būtu atkarīga no spējas pielāgoties, ka vērtēs viņu

Bijušās laikraksta "Diena" galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes iesaistīšanās politikā nebūtu pārsteigums, šāda aktivitāte būtu apsveicama, taču viņas veiksme politiķa karjerā būtu atkarīga no spējas saprast atšķirības starp politikas vērotāja un realizētāja lomu.

Tā iespējamo Ēlertes iesaistīšanos politikā aģentūrai BNS komentēja Tautas partijas (TP) valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle.

"Principā tas, ka viņa varētu kādā brīdī pievērsties aktīvajai politikai, jau nekad nevienam nav bijis noslēpums, tas ir ticis pieļauts," TP biedre norādīja, piebilstot arī, ka šāds solis kopumā vērtējams pozitīvi.

"Es domāju, ka ļoti labi. Tādā ziņā, ka jebkurš cilvēks, kurš interesējas par politiku, kuram ir viedoklis, kurš uzskata par savu aicinājumu savu viedokli paust un ietekmēt lēmumus, ja viņš ir gatavs ne tikai stāvēt malā un komentēt, bet arī pats iesaistīties lēmumu pieņemšanā, kas bieži vien ir stipri atšķirīgs process, par to ir tikai jāpriecājas," Lībane-Šķēle uzsvēra.

Savukārt, vērtējot Ēlertes izredzes izveidot veiksmīgu politiķa karjeru, TP pārstāve atzina, ka bijušajai "Dienas" galvenajai redaktorei ir pieredze, kas ir svarīgi. Tomēr starp Ēlertes līdzšinējo darbību un darbu politikā, ja viņa tiešām izšķirsies par šādu soli, ir būtiska atšķirība - viņa vairs nevērtēs citus, vērtēs viņu.

"Presei vienmēr ir iespēja pateikt pēdējo vārdu, politiķiem šādas iespējas vienmēr nav, parasti nav. Droši vien, ka viņas veiksmīgums vai neveiksmīgums politikā būs atkarīgs no tā, cik veiksmīgi viņa spēs pielāgoties šai situācijai, ka nevis viņa vērtē, bet viņu vērtē," Lībane-Šķēle minēja.

Turpretī, komentējot Ēlertes minēto politisko spēku - "Jaunā laika" (JL), "Pilsoniskās savienības" (PS) un "Sabiedrības citai politikai" (SCP) - apvienošanos, TP pārstāve atgādināja, ka PS lielā mērā ir radusies, šķeļoties "Jaunajam laikam".

"Ja viņi [JL, PS un SCP] to paši uzskata par iespējamu, tad citiem tur nav ko piebilst, tad jau laiks rādīs," Lībane-Šķēle teica.

Jau ziņots, ka trešdien TV3 ziņas vēstīja, ka labējo partiju konsolidācijas procesā aktīvi iesaistījusies bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte. Savus plānus iesaistīties politikā viņa gan pagaidām oficiāli neapstiprina, tomēr arī nenoliedz, vienlaikus norādot, ka aktīvi tiekas ar JL, SCP un PS pārstāvjiem, lai apspriestu šo partiju konsolidāciju, izveidojot spēcīgu piedāvājumu uz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"[Tas būtu] piedāvājums, kas varētu ar cieņu un ar spēku nostāties pretī tai vecajai politiskajai elitei, kuras bezatbildīgās politikas dēļ Latvija ir tur, kur tā ir pašlaik, un kas patiesībā ir izpostījusi ļoti daudzu cilvēku dzīves," stāstīja Ēlerte.

Viņa arī uzsvēra, ka šīm trim partijām, kas savulaik sašķēlās, ir jāpārvar savstarpējie aizspriedumi un jāapvienojas. Ēlertes skatījumā, jaunas partijas veidošana patlaban nav perspektīva, tomēr kopā ar viņu uz politiskās skatuves esot gatavi kāpt arī vairāki domubiedri, kuru vārdi sabiedrībai gan pagaidām netiek atklāti.

Pagaidām gan Ēlerte neplānojot iestāties nevienā politiskajā partijā, jo tam vēl neesot pienācis īstais brīdis.

Vēstīts arī, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) trešdien apstiprināja, ka partija "Jaunais laiks" sākusi sarunas par labējo partiju konsolidāciju un jau tikusies ar "Pilsoniskās savienības" pārstāvjiem. Pašlaik gan neesot runas par abu politisko spēku apvienošanos, bet gan par šo partiju apvienības veidošanu.

Savukārt partijas "Pilsoniskā savienība" līderis Ģirts Valdis Kristovskis norādīja, ka abas partijas cer mēneša laikā tikt skaidrībā par pamatprincipiem sadarbībai vienai ar otru un citiem partneriem, lai izveidotu "priekšvēlēšanu koalīciju" pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas