Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Līdz analogās apraides izslēgšanai 20 dienas

Satiksmes ministrija (SM) atgādina, ka līdz analogās apraides izslēgšanai visā Latvijā atlikušas 20 dienas. VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) analogo apraidi pārtrauks 1.jūnijā.Tas nozīmē, ka 1.jūnijā iedzīvotāji ar parasto istabas antenu vairs nevarēs uztvert nacionālās apraides kanālus.

Lai turpmāk varētu redzēt nacionālās programmas bez maksas, televizoram jāpieslēdz virszemes TV uztveršanai nepieciešamais dekoders vai jāiegādājas televizors ar tajā iebūvētu MPEG4 formāta dekoderu, informē ministrija.Minētās izmaiņas neattiecas uz mājsaimniecībām, kas ir izvēlējušās izmantot kādu no maksas TV operatoriem -  kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas vai interaktīvās televīzijas pakalpojumus.  Latvijas bezmaksas kanālu apraides zona ciparu formātā pašlaik ir 99,6%, savukārt virszemes TV maksas kanālu pieejamība sasniegusi jau ap 90 % teritorijas.Pēc SIA Lattelecom sniegtās informācijas, šobrīd virszemes TV skatās 170 000 mājsaimniecību.

Latvijā pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi veic Lattelecom sadarbībā ar LVRTC. TV5 uz ciparu apraidi pārgāja jau 2009. gada 1. decembrī, LTV7 – šogad. 1. martā, LNT un LTV1 – 1. aprīlī Rīgā un tās reģionā, bet no 1. jūnijā visā valsts teritorijā.

Nekā personīga svētdien vēstīja, ka prokuratūra saskatījusi iespējamas noziedzīgas nodarījuma pazīmes arī jaunajā Satiksmes ministrijas rīkotajā ciparu televīzijas konkursā, kur par uzvarētāju tika atzīts valstij daļēji piederošais uzņēmums Lattelecom. Tālākā izmeklēšana nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Arī jaunajā kriminālprocesā runa ir par Kempmayer iekārtām, jo tas varētu būt iemesls, kāpēc projekts nepamatoti sadārdzināts, minēja Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas