Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Līdz dienas vidum bez elektrības bija aptuveni 5000 lietotāju

Līdz plkst.14 bez sprieguma Latvijā bija aptuveni 5033 Latvenergo klienti, informēja energokompānija. Jaunākie dati liecina, ka no rīta bez elektroapgādes bija palikuši bija 9946 klienti. Smagais sniegs ir noliecis un nolauzis kokus un to zarus, kas savukārt iekrituši vai iekārušies elektrolīnijās, tādējādi izraisot bojājumus, skaidro energokompānija.

A/s Sadales tīkls Centrālajā reģionā bez sprieguma bija palikuši 80 transformatoru punkti jeb aptuveni 1083 lietotāji. Visvairāk bojājumu un elektroenerģijas piegādes pārtraukumu reģistrēts Baložos, Plakanciemā, Jāņupē, Bruņciemā, Birzgales pagastā, Ādažos un Jūrmalā Priedainē.

Savukārt Dienvidu reģionā elektroenerģijas piegāde vēl jāatjano 395 transformatoru punktos, tas ir, aptuveni 3950 lietotājiem. Joprojām elektroenerģijas piegāde visvairāk ir traucēta Jelgavas rajonā - Kalnciemā, Līvbērzes pagastā, Valgundes pagastā, Cenu pagastā, Dalbē, Jaunpēterniekos un Olainē - kopā aptuveni 1070 lietotājiem. Bauskas rajonā - Svitenes pagastā, Īslīces, Vecumnieku, Vecsaules, Skaistkalnes un Brunavas pagastos - kopā aptuveni 640 lietotāji, Talsu rajonā - Kolkā, Melnsilā, Vīdalā, Ģipkā, Pūrciemā, Laidzes, Ģibuļu un Dundagas pagastos - kopā 1330 lietotāji, Tukuma rajonā - Irlavas pagastā, Engurē, Apšuciemā, Ķesterciemā, Ragaciemā, Lapmežciemā, Klapkalnciemā, Plieņciemā, Abragciemā, Bērzciemā, Mērsragā - kopā 910 lietotāji.

Visbiežākais bojājumu iemesls bija līnijās iekritušie koki un koku zari, kas šādā gadījumā vai nu atslēdz, vai pārrauj līniju vadus, norāda Latvenergo. Remontdarbu lielākais traucēklis ir biezā sniega sega, kas būtiski apgrūtina operatīvā transporta pārvietošanos un piekļūšanu līniju bojājumu vietām.

Citi Latvijas reģioni sniega stihijas dēļ nav cietuši, liecina Latvenergo informācija.

(papildināts viss teksts saskaņā ar jaunākajiem datiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES FOTO

Alūksnē visvairāk sniega, Liepājā tā nav vispār

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas