Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lielākie degvielas tirgotāji vēl par pussantīmu paaugstinājuši degvielas cenas

Trešdienas vakarā lielākie degvielas tirgotāji Latvijā - Latvija Statoil, Neste Latvija un Lukoil Baltija R par 0,5 santīmiem litrā paaugstināja 95.benzīna un dīzeļdegvielas cenas Rīgā.

Pēc cenu pieauguma "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās dīzeļdegviela maksā 81,9 santīmus litrā iepriekšējo 81,4 santīmu vietā, un arī 95.benzīns nopērkams par 81,9 santīmiem litrā. Savukārt "Lukoil Baltija R" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās pēc cenu palielināšanas 95.benzīns un dīzeļdegviela maksā 81,2 santīmus litrā. 

Jau ziņots, ka Latvijas degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Uldis Sakne uzskata, ka degvielas cenas Latvijā, visticamāk, vēl augs.

Pašreizējo kāpumu nosaka ziemas iestāšanās, kad dīzeli lieto arī apkurei un pie darba ķeras speciālā ceļu tīrīšanas tehnika, vispārējā pieprasījuma palielināšanās un ASV dolāra nostiprināšanās attiecībā pret eiro.

Komentējot mūsu situāciju Baltijas valstu kontekstā, U.Sakne norāda, ka kaimiņvalstīs degviela jau iepriekš bija dārgāka, nekā Latvijā. Viņš prognozē, ka nākamgad, sakarā ar pievienotās vērtības nodokļa pieaugumu benzīna cena palielināsies par 0,7 santīmiem litrā, kā arī degvielu sadārdzinās akcīzes nodokļa atlaides biodegvielai atcelšana, pēdējais ziemā vairāk skars benzīnu, jo etanolu tam jauc klāt arī ziemā. Dīzeļdegvielai biopiedevas ziemā klāt nejauc, tāpēc dīzeli šis aspekts neietekmēs. 

Jau ziņots, ka degvielas cenas Latvijā trešdien sasniegušas jaunu rekordu – cenas pakāpušās līdz 81,4 santīmiem par litru, taču Lietuvā benzīns ir vēl dārgāks – 88 santīmi litrā.

Pie Francijas šosejām esošajos DUS degviela maksā dārgāk nekā pilsētās - DUS 95. markas benzīns maksā 1,06 latus litrā, 98. benzīns – 1,08 latus, un dīzeļdegviela 0,92 latus, savukārt pilsētās attiecīgi 0,96 latu, 0,99 latu un 0,81 latu.

Igaunijā 95. markas benzīns maksā 0,8 latus litrā, 98. – 0,81 latus un dīzeļdegviela – 0,78 latus. Tur degvielas cena ir stabila. Uz Polijas šosejām 95. benzīns maksā 0,83 latus, 98. - 0,85 latus un dīzelis 0,8 latus. Polijas pilsētās 95. benzīns maksā 0,78 latus, 98. – 0,8 latus un dīzelis 0,75 latus litrā.

Kaimiņos Lietuvā – 95. benzīns maksā 0,88 latus, 98. benzīns – 0,91 latu un dīzelis 0,79 latus.  Kādā Viļņas “Statoil” stacijā dienai.lv pastāstīja, ka cenas pēdējā laikā tikai pieaug. Pirms nedēļas degvielas cenas Lietuvā bijušas par 5 – 6 centiem zemākas, tas ir, apmēram par santīmu. Vācijā “Shell” DUS Berlīnē benzīns maksā 1,02 latus litrā un dīzelis – 91 santīmu.

Latvijas benzīna cenas turpina pieaugt un pārsniegt iepriekš sasniegtos maksimumus. Mazumtirgotāja "Latvija Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīns šodien maksā jau 81,4 santīmus par litru. "Lukoil" degvielas stacijās 95.markas benzīns maksā 80,7 santīmus par litru. Pārsniegti arī 98. markas benzīna rekordi - "Latvija Statoil" 98.markas degviela maksā 84,4 santīmus par litru, savukārt "Lukoil" - 83,7 santīmus par litru. Dīzeļdegviela "Latvija Statoil" maksā 81,4 santīmus, bet "Lukoil" - 80,7 santīmus par litru.

Šīs nedēļas sākumā mazumtirgotāja "Latvija Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīns maksāja 80,9 santīmus par litru, un tas bija iepriekšējais degvielas cenu rekords Latvijā, kas tika sasniegts 3.decembrī. 98.markas benzīns "Latvija Statoil" maksāja 83,9 santīmus par litru, bet dīzeļdegvielas cena bija 80,9 santīmi.

Pirms pēdējo nedēļu rekordiem visdārgākā degviela Latvijā bija 2008.gada 23.jūlijā, kad "Latvija Statoil" DUS 95.markas benzīns maksāja 79,9 santīmus par vienu litru, savukārt 98.markas benzīns - 82,9 santīmus par vienu litru. Viens litrs dīzeļdegvielas "Latvija Statoil" degvielas uzpildes stacijās toreiz maksāja 89,4 santīmus.

(pievienotas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas